Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změnit 2G síť na 3G síť?

Od: martin24* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu věc, mám nový mobil (Sony Xperia miro) a mám k němu tarif od Vodafonu paušál s internetem 150mb (za 399,-), ale nejde se mi připojit na 3G síť, je sice už aktivována ve Vodafone samoobsluze, ale v telefonu je na "horní" liště nad signálem pořád edge síť (E) nebo GPRS (G) ale 3G nic... Tak jestli by jste mi někdo neporadil jak to změnit. Děkuji za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Důležité je, odkud jste. 3G pokrytí je u nás zatím docela mizerné a je funkční jen ve větších městech.

Můj telefon ale i přes EDGE měl download 5,5 Mbps a odezvu 80 ms, což si myslím na mobilní připojení není vůbec špatné.

martin24*
hodnocení

Jsem z Bílovic nad Svitavou (přibližně 3km od centra Brna), aha, a bude to mít ten limit 150mb, myslím tím, jestli se to bude "chovat" jako 3G? Nebo mi to bude brát z paušálu?

Bílovice nad Svitavou vím dobře kde jsou, jezdím tudy denně do Brna do školy, a když jsem po cestě na internetu, nevybavuju si, že bych po cestě kromě Brna a Blanska 3G "chytal", většinou jen to EDGE. Takže v tomto případě asi nebude pokrytí. U nás (dvanáctitisícové město - Boskovice) 3G taky nechytám.

Jinak moc nerozumím zbytku otázky, limit je 150 MB dat za měsíc, ať jste na 3G nebo ne. Pokud přesáhnete 150 MB, rychlost Vám dočasně (do konce měsíce) uměle znatelně sníží, a to tak, že nepoznáte na rychlosti jestli jste na GPRS nebo 3G.

doplněno 03.01.13 20:26:

Ano, přesně tak, když jste připojen na internet přes operátora (ať už je to GPRS, EDGE, 3G,...) pořád se vám to započítává do těch 150 MB. Co se nezapočítává je připojení někde doma nebo na veřejném místě přes WiFi :)

Jinak vyšší rychlost určitě nabízí EDGE, ale předpokládám že mobil sám přepne na to "nejrychlejší dostupné" :)

martin24*
hodnocení

Děkuji:) Takže jestli dobře chápu, tak ať jsem na jakémkoliv tipu připojení, tak mě to datuje pořád z těch 150mb dat? A ještě bych se chtěl zeptat, jestli je lepší GPRS nebo to EDGE, když jsem v Bílovicích?

raadek*
Edge je rychlejší než gprs. Osobně jsem 3G úplně zrušil, protože 3G, edge a gprs pořád přeskakovalo podle zatížení sítě a tím pádem to bylo pomalejší.
martinhajek*
Tam kde je k dispozici EGPRS (EDGE), přepne telefon na něj. Tam kde je k dispozici WCDMA, zvolí telefon 3G. Při dostatečném signálu se přepíná na protokoly z rodiny HSPA/HSPA+, při slabém signálu na základní rychlost UMTS sítě, tedy na 384kbps.
martinhajek*
5,5Mbps přes EDGE je holý nesmysl. To by tvůj telefon obsadil většinu timeslotů na několika kanálech současně a to není možné. Většinou je při schématu 4+1 (třída 10) přenosová rychlost max. 234,8kbps. Některé mobily mají třídu 12 nebo 14, tam je to max 428kbps. Těch je ale málo.

tak se omlouvám, nebylo to EDGE, ale HDSPA. A tato rychlost mi byla naměřena přes aplikaci SPEEDTEST.net

martinhajek*

zabu
hodnocení

0x

Podívejte se do nastavení telefonu. Někde v menu bude přepínač typu sítě.

XPERIE mají na výběr:

-pouze WCDMA

-pouze GSM

-prefer WCDMA / GSM

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]