Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udělat elektronický zámek na dveře?

Od: raven® odpovědí: 11 změna:

Ahoj,

koukám na netu na elektronické či čipové zámky, ale ty stojí kolem 6 až 12 tisíc korun. Trochu vysoká částka.
Tak jsem si řekl že určitě exstuje nějaká levnější varianta.

Neznáte nějaké levné češení na zamykání a otevírání dvěří bez klíče? Na chip a nebo kódem?

Díky za opověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilfein*
hodnocení

2x

zen22142.zen.co.uk/...

tento lze sestavit vcelku levně :) Osobní zkušenost

hodnocení

Tyhle skládanky jsou skvělé, ale myslím že by mi to trvalo až moc dlouho to správně sestavit a spájet. Nemám s tím tolik zkušeností. To bych spíš někomu zaplatil :)

Děkuji moc za odkaz ;)

zakus*
hodnocení

2x

Ahoj, lze použít RFID kódovací zámek. Nejlevnější varianta ebay.com/... včetně 10 čipů.

Lze koupit i na Aukru. Osobně vyzkoušeno a používáno už 3 roky. Z 50 kousků odešel 1 a to po bouřce.

Další náklady jsou: napájení (stará nabíječka z mobilu), a el. zámek (ideálně BoFo cca do 500,-)

doplněno 10.02.13 15:19:

Na http://www.ebay.com zadej do vyhledávače RFID a kolem 10 $ tam bude tento zámek. K těmto zámkům jsem dělal český manuál, protože ani ten přiložený anglický není moc přesný. Až budeš mít vše (klávesnici, napájení a el.zámek) napiš mi do pošty a nějak to dáme do kupy.

hodnocení

tak odkaz bohužel nějak nefunguje, ale na Aukru jsem našel toto.

aukro.cz/...

Jenom nevím jak si mám představit namontování. Tu čtečku připojím na elektromagnetický zámek ve dveřích? :) Což znamená dva drátky k tomu akorád přivést ne?

Jak píšete ty další náklady, tak myslím že to chápu správně ne?

Díky moc za radu!

zabu
hodnocení

0x

Jablotron, klávesnice JA-80H za 1936kč, nebo jen čtečka karet JA-80N za 1694kč + karta za 54kč. Tady je odkaz na ceník.

jablotron.cz/...

takjan*

Všechny tyhle levnější kód. zámky mají jednu, možná dost velkou nevýhodu. Pokud zámek urvete ze zdi, což u plastu není problém (ale urazíte i kovový) tak lze lehce najít vodiče k relé a odemknout... Pokud je to spojeno s alarmem, začne hlásit alarm narušení.. Doma mám venku jen tlačítka, jednotku uvnitř..

zabu

takjan: Je vidět, že nevíte o čem v případě Jablotronní klávesnice hovoříte.

takjan*

Psal jsem levnější. Jablotron patří k drahým..

zabu

Tak to se omlouvám. Ta Vaše reakce byla pod tou mojí, tak jsem myslel... No nic. Už se to vysvětlilo.

hodnocení

Jablotron je taková levnější střední třída, podle toho co sem se díval. Věřím že bude kvalitně udělaný a je dobré vědět do budoucna, že nemá tuto základní chybu s utrženým panelem.

Zatím však scháním co nejlevnější řešení a to jenom k namontování na jedny dveře v baráku, kam nechci aby chodili jiní lidé a proto myslím, že se nemusím obávat urvání.

Avšak s koupením a namontováním budu muset ještě chvíli počkat.

Děkuji za příspěvky! Ty co mi pomohli jsem ohodnotil :)

zabu

Ještě existuje taky tohle. pokud jste přívrženec RFID systémů.

jabloshop.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]