Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ovládání expozice digitální zrcadlovky

Od: andromeda* odpovědí: 6 změna:

Ahoj. nedávno jsem si koupil zrcadlovku PANASONIC- LUMIX /... a skoušel jsem s ní fotit i nějaké to souhvězdí. zajímám se o astronomii takže vím co kde na obloze je a chtěl bych něco z toho i vyfotit. ale je tu jeden problém, fotoaparát má maximální expozici pouze 60 sek. na focení oblohy potřebuji více...hodně víc :D...šla by nějak ta expozice prodloužit například propojením s PC a použitím nějakého programu? přepisovat software foťáku nebude mět cenu. ještě bych přepsal něco špatně a pohnojil bych foťák upllně :D.

předem dík za rady ;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zrcadlovky mají ve škále expozičních časů také možnost volby "B" což je libovolný expoziční čas, který je daný délkou stisknuté spouště. Panasonic FZ 45 není zrcadlovka, ale tkzv. EVF a u těch tato volba nebývá zvykem. U fotoaparátů této konstrukce by delší expoziční časy než jim dal do vínku konstruktér byly stejně nepoužitelné, díky nahromaděnému šumu ve snímku.

hodnocení

0x

Záměr chválihodný, ale bez precizního zařízení které kompenzuje rotaci Země - neproveditelné. V září 2009 byl krásně viditelný Satun i s měsíci. s expozicí 1 sec měsice na snimcích jsem měl OK, při expozici 2,5 sec měsíce měly ledvinovitý tvar. Zatím jste na slepé cestě. Sorry

Ovládání expozice digitální zrcadlovky

hodnocení

0x

Nepředpokládal jsem, že tazatel se zájmem o astronomii s rotací země nepočítá, když požaduje tak dlouhé expoziční časy :D

andromeda*
hodnocení

no, počítám...ale mám paralaktickou montáž ;) motorek jednoduše dokoupím a pointaci zvládnu (nevím jak ale zvládnu)

Paralaktická montáž - překvapilo mě, že je tak cenově dostupná *hi*

andromeda*
hodnocení

je to od dalekohledu co už mám...upřesním je to montáž EQ-6...na focení jako dělaná :D...i když tato montáž stojí téměř 26 tisíc kč...takže cenově dostupná jak pro koho...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]