Nejste přihlášen/a.
Ahoj. nedávno jsem si koupil zrcadlovku PANASONIC- LUMIX /... a skoušel jsem s ní fotit i nějaké to souhvězdí. zajímám se o astronomii takže vím co kde na obloze je a chtěl bych něco z toho i vyfotit. ale je tu jeden problém, fotoaparát má maximální expozici pouze 60 sek. na focení oblohy potřebuji více...hodně víc :D...šla by nějak ta expozice prodloužit například propojením s PC a použitím nějakého programu? přepisovat software foťáku nebude mět cenu. ještě bych přepsal něco špatně a pohnojil bych foťák upllně :D.
předem dík za rady ![]()
Zrcadlovky mají ve škále expozičních časů také možnost volby "B" což je libovolný expoziční čas, který je daný délkou stisknuté spouště. Panasonic FZ 45 není zrcadlovka, ale tkzv. EVF a u těch tato volba nebývá zvykem. U fotoaparátů této konstrukce by delší expoziční časy než jim dal do vínku konstruktér byly stejně nepoužitelné, díky nahromaděnému šumu ve snímku.
Nepředpokládal jsem, že tazatel se zájmem o astronomii s rotací země nepočítá, když požaduje tak dlouhé expoziční časy :D
no, počítám...ale mám paralaktickou montáž
motorek jednoduše dokoupím a pointaci zvládnu (nevím jak ale zvládnu)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.