Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autorádio se samo zesiluje

Od: magdon® odpovědí: 5 změna:

Objevila se mi u staršího autorádia Sony podivná závada. Bez jakéhokoliv varování se samovolně, plynule (dost rychle) zvýší hlasitost na maximum. Někdy se dá normálně ztlumit, někdy ne a musím radio vypnout. Po jeho znovuzapnutí je hlasitost sice na maximu, ale jde ztlumit. Někdy se závada neprojeví třeba týden, někdy se opakuje po pár minutách. Někdy se objeví bez znatelné příčiny, někdy při prudší akceleraci, či brždění. Ovládání je tlačítkové, takže žádné mechanicky pohyblivé části v radiu nejsou. Poprvé se to stalo při nechtěném "vyhození" snímatelného ovládacího panelu při zapnutém radiu. Tehdy se to ale chovalo opačně, hlasitost se zmenšila na minimum. Kontakty, spojující panel s vlastním rádiem jsem čistil několikrát a dost důkladně. Kdysi (už je to hodně dávno) jsem se opravami rádií živil, ale tohle nechápu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A nemůže být problém v tom zesilovacím tlačítku? že by už bylo vymačkané, nepružilo jak má a tak se lehce dotýkaly jeho kontaktní plošky?

hodnocení

Nevím, ono je to takové velké prosvětlené dvoutlačítko. Odpor při stlačování je přiměřený, takže na únavu pružin to nevypadá. Dost dobře to nejde rozebrat, ale asi použiju násilí. Takhle je to stejně nepoužitelné, takže když se to nepovede, zas tak moc se nestane. Ptám se proto, že kdyby s tím měl někdo nějakou zkušenost, nemusel bych to rádio třeba případně zničit.

zajixxx*
hodnocení

0x

Vyjměte a rozeberte celá rádio, vyjměte hlavní desku a zkontrolujte plošné spoje, které se s radostí v automobilu odlupují( drnčení, vibrace...) Případně nejisté spoje přepájejte...

hodnocení

hmm. Takže generální oprava. Asi se spíš kouknu po bazarech po nějakým levným radiu (nový nechci, stejně by mi ho někdo ukrad).

zajixxx*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]