Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno
Prosím Vás, u nás na Moravě nám na konci střihnou analog a vzhledem k tomu, že jsem na vesnici a domek, co jsme si pořídili nemá ani zabudovaný koaxiál, který dnes zazdím a nachystám pro nějaký příjem.
Chtěl bych se Vás zeptat ohledně satelitu. Opět to tady přiznám, že o satelitech nic nevím ani o společnostech a jejich službách. Sused má digiTV, ale platí něco kolem 200Kč mešíčně. Né, že bych na to neměl, ale já se na televizi dívám minimálně a navíc doma nejsem. Jenže doma je přítelkyně s naší dcerkou a ony se dívají chvilku ráno malá a večer ta větší a také nepotřebuji žádné speciální programy, jen základní nabídku. Takže prosím Vás, jaký satelit nebo od koho si vše objednat s tím, že namontují satelit, dají nějakou krabičku, zaplatím a bez nějakých mesičních paušálů, balíčků apod. Jde to vůbec?
Pokud to máte se sledováním opravdu tak jako třeba já, že si vystačíte s tím základním, do čehož se počítá například i Prima Cool, Prima Love,ČT24,ČT 4 Sport a TV Barrandov, tak je satelit zbytečné utrácení, stačí si pořídit set top box, ideálně radši kvalitní, ale i tak je to už teď kolem tisícovky a pak už nikdy žádné další placení. Já to tak mám a nemůžu si stěžovat. A to jsem na místě s dost špatným signálem, na což jsem byl tím technikem, co to instaloval varován, ale díky tomu, že mám kvalitní set top box nikdy žádný problém nebyl. To je podle mě nejlepší řešení.
Děkuji, ale k setboxu potřebuji anténu, ne? Protože tady nic není a my jedem na anténky jako za starých časů
Já ani nevím, kolik může vyjít taková anténa. Myslím, si že my máme dobrý signál, tože na tu malou anténku chytáme CT1,NOVU Primu, takže možná ani nepotřebujeme nic složitého. Ale to je dost dobrý tip, děkuji
Jo a jaký je kvalitní TopBox?
Copak o to, anténa se k tomu používá jako ta za starých časů, ale musí se jinak natočit nebo tak, ale možná by stačila ta, co máte, i když člověk nikdy neví. Každopádně pokud si pamatuju, tak mě to tehdy včetně instalace, zbrusu nové antény a zprovoznění stálo asi 1500Kč a určitě je lepší, když to provede odborník. Jinak můj set top box je Technisat DigiPal 2.
Výběr do čeho jít není asi jen tak. Na základní nabídku ti stačí set top box a je vystaráno. Ovšem nedá se to do budoucna moc rozšiřovat. Základní nabídka satelitu je bohatší, ale počáteční náklady trochu vyšší. A dá se podle potřeby, třeba na vánoce bez problémů přikoupit placená nabídka. Takže rozmyslet jestli set top box nebo satelit. Já osobně bych šel do satelitu, ale třeba se rozhodneš jinak. Pak si ještě rozmysli, jestli budeš chtít někdy nahrávat z televize nebo ne, pokud ano kup si dvoutunerový zařízení, bud set top box nebo satelit a navíc si ještě rozmysli, jestli to budeš tahat k jedný televizi nebo jich bude časem víc. Není na závadu si připravit rozvod už ted. Až to všechno vymyslíš zavolej nějakou osvědčenou firmu a nech si to udělat, to platí hlavně o satelitu. Tam to není pro amatéra až taková sranda, ale dá se to když se o tom aspon něco trochu ví.
Dobře shrnuto. Ale tak občas nějaký program i v tom DVB-T přibude, jako teď naposledy Prima Love. Nicméně kdo si vystačí opravdu se základem a není u televize pečenej vařenej, tak satelit nepotřebuje. A už mlčím.
Před Vánoci jsem pořizovala satelitní komplet, zdá se mi to lepší než setobox na digitální příjem. V nabídce máte gratis programy, je jich poměrně dost a nejste-li nějak zvláště nároční, tak by vám to mohlo stačit, případně lze si předplatit třeba i na měsíc nějaký ten placený program. Prohlédněte si stránky společnosti Skylink nebo CS Link, které nabízejí právě to satelitní vysílání. Já jsem si vybrala Skynlink, zatím jsem spokojená. Vstupní investice byl právě akorát ten satelitní komplet a TV obraz je jak lusk.
Na těchto stránkách najdete nabídku satelitních kompletů, které zahrnují parabolu s příslušenstvím, satelitní přijímač a někdy i kartu provozovatele CsLink nebo Skylink. Pokud nemáte zkušenost s instalací takových zařízení, doporučuji objednat odbornou firmu, která vám nainstaluje parabolu, nastaví ji na zvolenou družici a naladí satelitní přijímač. Já jsem si zvolil provozovatele CsLink, zdarma přijímám 21 českých a slovenských programů.
Pokud byste se rozhodl pro příjem pozemního vysílání, bylo by dobré si např. u sousedů zjistit kvalitu příjmu. Pokud byste byli někde ve stínu vysílání signálu, může obraz kostičkovat.
Na nej-ceny.cz/... vyselektovat přes filtr komplety s kartou Skylink.
Za jednorázovou cenu do 4000 Kč máte pak bez dalších poplatků tyto programy (balíček Gratis) - skylink.cz/...
Satelitní anténa + hlavička se dá pořídit kolem 1000kč, přijímač-nejlevnější, na trhu, je asi Topfield TF6000, i s kartou (Skylink nebo CSlink), se dá sehnat za asi1600kč. No něco za kabel...
Jo a ten koax nezazdívejte. Položte do zdi husí krky(16mm) a pak do nich v budoucnu můžete natáhnout cokoliv, co vás napadne. druhý koax, internet, atd.
Já jsem poradil asi to nejlevnější, se základní nabídkou. Tazatel by určitě radši u tvé kritiky viděl ještě tvoje řešení, aby si mohl vybrat. Tak sem s ním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.