Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava pračky zanussi

Od: dedajara* odpovědí: 3 změna:

Vážení ,mám problém s pračkou zanussi.Je sice už stará,ale do ted sloužila už asi 15 let a byla pořád ok.Ted si začíná dělat občas co chce.Někdy nevypouští vodu jindy neodstředuje,pak je to dva tři dny zase dobrý a pak začne blbnout zase.Mám takovej dojem,že začíná být programátor káo.Tak tedy potřeboval bych vědět jakým typem se dá ten starej nahradit.Na programátoru je číslo 12470590.2(asi číslo dílu) a na štítku číslo 914756021/00(asi číslo modelu,nebo tak něco).Takže domácí opraváři ale profi opraváři poradte.Čím ten starý programátor nahradit?Když sundám vrchní dekl tak vevnitř je ta pračka i po 15 letech jako nová,jako by byla stará pouze tak měsíc.Proto je mi líto ji vyhodit a koupit novou(asi to tak stejně dopadne).Ještě se pokusím všechny konektory rozpojit vystříkat kontaktolem a zase spojit,jestli se to zlepší.Zatím díky za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mechanické programátory jsou na jedno brdo, myslím že by neměl být problém náhrady...

doplněno 03.11.12 22:27:

elektro-nahradnidily.cz/...

doplněno 03.11.12 22:32:

V poslední době jsem měl rozebraný programátor (pračka Zanussi) co si dělal co chtěl, závada byla triviální mototrek co jej pohání se náhodně roztáčel na druhou stranu - příčina vyběhaná plastová ložiska motorku.

jariel231
hodnocení

0x

Jednou za dva roky jsem prostříkával programátor kontoxem. Programátor přežil pračku 22 let. Funkční pračku jsem daroval chudým. Když pračka začala blbnout, tak jsem vyčistil trubičku u hladinového spínače.Samozřejmě je třeba čistit sítko čerpadla.

hodnocení

0x

Dobrý den.

I já jsem řešil obdobný problém, a vyřešil s úspěchem. Závada byla v pohonu spínačů programátoru. Bylo porušeno jedno ozubené plastové kolečko (vylomeny dva zuby) pohonu od motorku. To se mohlo stát při snaze ručně otáčet programátorem proti směru jeho otáčení. Vadné kolečko jsem opravil nahrazením vylomených zubů kolečka, po jistá úpravě, nalepením plastu a trpělivě vymodeloval chybějící zuby. Komfortnějším by bylo, použít jiné ozubené kolečko, které by se jistě dalo získat v servisu, třeba ze starého vyhozeného programátoru. Moderní současný přístup je však _ koupit pračku novou, protže vynaložené úsilí na opravu za to nestojí. Kutilové mají jistě jiný názor. miro

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]