Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olympus E-PM1 PEN a objektiv jiného výrobce?

Od: oto000® odpovědí: 9 změna:

dobrý den na tento fotoaparát se da koupit plno oreginalního příslušenství = drahé aspoň pro mě :)

díval jsem se různě po internetu na objektivy nové/použité od výrobců-sigma,nikon,canon,minolta,olympus 4:3 a jiné dá se koupit redukce které jsem našel zde:

http://www.daganet.cz/adaptery-pro-dslr-mikro-43-c-219_233.html
jake jsou vhodné pro tento fotoaparát objektivy mimo těch micro 4:3 systému
ještě je u skoro každé redukce napsáno:
Přestože redukce fyzicky pasuje tak nebodou fungovat automatické funkce jako je například automatické ostření, atp. Objektiv lze používat pouze v plně manuálním režimu (M) nebo nastavit prioritu clony ručně (A). Ostření na nekonečno je možné.
doplněno 03.01.13 18:01:

odkaz nějak nefunguje na klinutí musité jej zkopírovat a vložit do prohlížeče

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Byl bych velmi opatrny s investicemi do tohoto systemu..
Adapter v originalu stoji temer 5tis Kc a v jeho specifikacich jiste je co vse a s jakymi objektivy umi.
Objektivy pro 4/3 system dela vice vyrobcu.., ale jste si jist, ze za rok neprejdete na DSLR, nebo jiny system, ktery se 4/3 nebude kompatibilni?
hodnocení

takže spíše mi radíte s fotoaparátem se pořadně seznámit a nějakou dobu sním fotit a potom jestli už budu chtít něco lepšího tak si pořídit plno hodnotnou zrcadlovku kde je system kde je na výběr s více možností

Ano v podstatě ano..

Také třeba zjistíte, že Vás fotografování nebaví...a ušetříte peníze na něco jiného..

Není moc dražších koníčků, než je fotografování...:)

P.S.: Olympus dělá dvě redukce pro mikro 4/3...MMF1 a MMF2..., ta druhá jmenovaná by měla mít s kompatibilitou menší potíže než MMF1.

Nicméně cena samotné redukce je stejná jako cena základního pevného objektivu 35 nebo 50mm na DSLR..

Neříkám že je to zcela špatná kombinace, za určitých okolností si ji dokážu představit (pokud máte "velký" 4/3 systém...a mikro 4/3 používáte jako "fotografický zápisník", pak je to samozřejmě dobrá volba protože objektivy použijete na obou systémech).

doplněno 04.01.13 08:38:

P.P.S.: ještě existuje verze MMF3, ta je prachotěsná a vodotěsná...ale ta je určena spíše pro řadu E-M5 a Top a Top Pro objektivy..

hodnocení

0x

Tak nevím, ale pokud bych si pořídil tento fotoaparát, tak bych k němu kupoval jen originál příslušenství, protože jinak koupě tohoto fotoaparátu ztrácí smysl :D

bmbx:

Takto kategoricky bych to asi neřekl...

Chtělo by to rozebrat "položku po položce"..

Jediný výrobek který se mi kdy ve fototechnice rozbil...byl originální objektiv Nikkor...

Objektivy Sigma a třeba i blesk Metz...slouží 12-14 let bezproblémů...

Nicméně pokud se vrátíme k mikro 4/3, pak by asi bylo vhodnější kupovat přímo originál mikro 4/3 a ne "velké" 4/3 a cpát na fotoaparát adaptér. Ovšem jak píšu, s vyjímkou pokud by tazatel vlastnil další fotoaparát na velké 4/3 skla...a měl pro ně pak ještě vzužití na E-PM1, pak bz to logiku mělo.

PEN (a jiné jemu podobné) jsou fotoaparáty pro fajnšmekry (nejen v kvalitě výstupu, ale i ve vzhledu) a vybavovat je neoriginálním příslušenstvím je úlet.

V případě samotného adaptéru zcela jistě..i když tazatel se ptá na adaptér za 950Kč...a originál stojí 5tis Kč..

Ale to už si musí "obhájit" on sám...

Já bych také doporučoval originál (když už to tedy "musí" mít).

Jakýkoliv adaptér je úlet, je zcela jedno jestli stoji necelých 1000Kč nebo 5000Kč, to je prostě fotoaparát ke kterému musí být všechno originál, jinak to nemá smysl, jinak je to prostě o ničem...

hodnocení

Děkuji a rady *smich* možná se to oreginalní přislušenství časem slevní budou se i prodavát na aukro nějaké použité což je dobře

našel jsem kit objektivem 40-150mm + brašna,8 gb karta za 3000kč bohužel než jsem stačil objednat tak akce skončila a už ten objektiv nemužu sehnat nikde za tak levno co nadělám nic ale zatím musí stačit seťák 14-42

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]