Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kalkulátor - nejdou odmocniny

Od: fanaticos* odpovědí: 3 změna:

Zdravím mám novou kalkulačku konkrétně alza.cz/... Jenže když jsem nan í chtěl spočítát odmocninu za 41 tak jako výsledek mě to napsalo odmocninu za 41 což je mě na nic. Mělo by to napsat 6,4 nebo kolik to je a né odmocninu za 41. Dělá to tak skoro u všech čísel kromě těch které se dají odmocnit z hlavy (4,25,121atd...). Nevíte někdo jak se tato chyba dá opravit nebo co s tím mám dělat? Dneska ve škole sem kvůli tomu neudělal NÚ a nedostanu tak za 1.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ono je to hlavně z toho důvodu, že pokud by se dělaly další výpočty, tak je pořád lepší z důvodu zachování co největší přesnosti pokračovat v zápisu odmocniny, než pokračovat ve výsledku odmocniny, který je jen na určitý počet míst, stejně tak to funguje ve výpočtech se zlomky. Proto to funguje u odmocnin, které jdou z hlavy, protože jejich výsledkem je zpravidla celé číslo ;)

honzs*
hodnocení

0x

Zdravím, podle mého to není chyba, je to jen jiný způsob zobrazování výsledku, než který chcete. Podívejte se do návodu, pokud ho nemáte, zde je ke stažení http://goo.gl/2rvM9
Neznám tenhle model, ale zkuste změnit režim zobrazení na Line mode.

Kalkulátor - nejdou odmocniny
fanaticos*
hodnocení

Ano když změním mod na line tak to jde děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]