Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám novou kalkulačku konkrétně alza.cz/... Jenže když jsem nan í chtěl spočítát odmocninu za 41 tak jako výsledek mě to napsalo odmocninu za 41 což je mě na nic. Mělo by to napsat 6,4 nebo kolik to je a né odmocninu za 41. Dělá to tak skoro u všech čísel kromě těch které se dají odmocnit z hlavy (4,25,121atd...). Nevíte někdo jak se tato chyba dá opravit nebo co s tím mám dělat? Dneska ve škole sem kvůli tomu neudělal NÚ a nedostanu tak za 1.
Ono je to hlavně z toho důvodu, že pokud by se dělaly další výpočty, tak je pořád lepší z důvodu zachování co největší přesnosti pokračovat v zápisu odmocniny, než pokračovat ve výsledku odmocniny, který je jen na určitý počet míst, stejně tak to funguje ve výpočtech se zlomky. Proto to funguje u odmocnin, které jdou z hlavy, protože jejich výsledkem je zpravidla celé číslo
Zdravím, podle mého to není chyba, je to jen jiný způsob zobrazování výsledku, než který chcete. Podívejte se do návodu, pokud ho nemáte, zde je ke stažení http://goo.gl/2rvM9
Neznám tenhle model, ale zkuste změnit režim zobrazení na Line mode.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.