Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení satelitu - jak velká parabola

Od: michalll* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, chtěl bych si tento týden koupit a zapojít svépomoci satelit, jen se chci zeptat, když chci chytat pouze jednu družici, bude mi stačit 80cm parabola, ikdyž bydlím na vesnici a bude mi na jih vadit trochu les? Nebo bude lepší koupit rovnou 100cm parabolu...

Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

1x

Pokud Vás ten příjem láká z víc družic nekupujte monoblock. Budou jen problémy. Na jednu parabolu asi 90 cm chytám těch družic osm.

Ovšem musí to být ten vhodný typ.

jofa*

Žádné problémy s výše uvedeným monoblokem nejsou. Nainstaloval jsem jich mnoho a všechny chodí bezproblémově.

jirbar*

Blbost. Občas odejde jedna půlka a vyhodí celé. Pokud bude chtít rozšířit o další LNB tak již běžné DisEQc nevyhovuje a dostane se tak jen na 4 satelity.

Tyhle monobloky dávají jen firmy co mají svůj zájem. Kdo chce laborovat nikdy nedá monoblok.

jofa*

Nebudu Vám víc oponovat, protože každý asi máme jiné zkušenosti. Co se týká více družic, pak cpát tam spoustu LNB je podle mne blbost. Stačí LNB a motor a mám tam více jak 13 družic. a to jsem další ani nezkoušel.

jirbar*

S motorem lze jistě souhlasit. Ovšem pokud chci z jednoho satelitu nahrávat a na jiný koukat, tak jsem v háji. Proto třeba těch 8 nejaktuálnějších satelitů. Jak se Pštrosem či s Free. (třeba i karta)

doplněno 05.04.11 14:55:

Pochopitelně píši o Twin satelitních přijimačích.

hodnocení

0x

80 cm parabola bude určitě stačit. Podle této pomůcky parabola.cz/... si zjistěte výšku družice nad obzorem a uvidíte, zda les družici zakrývá. Pokud nejste těsně u lesa, měl by být příjem signálu bez problému.

jofa*

Doplním, že i na tu jednu parabolu můžete přijímat ze dvou družic. Proč toho nevyužít. Stači k tomu třeba tento LNB.

alza.cz/...

doplněno 04.04.11 22:16:

Stačí rovněž 80 cm parabola.

1jara*
hodnocení

0x

Ještě jeden odkaz, zadáte vaši adresu a nasměruje vás to na ten správný směr družice.

doplněno 05.04.11 14:44:

Satellite Finder /...

michalll*
hodnocení

0x

Dobrý den, objednávám dnes přes internet ten LNB convertor, můžete mi tedy definitivně poradit, který? Moc se v tom tady z té diskuze nevyznám, jeslti mono nebo ne...

Stačí mi opravdu výstup na 1TV, a s družicama? Stačila by jedna, ale pokud je lepší na dvě kvůli provedení LNB nebo tak nějak, tak příplatek 100kč je zanedbatelný...

Mohl by mi tady někdo ochotný poslat odkaz na ideální a hlavně bezproblémový LNB a držák určený přímo pro něj? Děkuju

doplněno 24.04.11 09:46:

Popřípadně, který parabola je lepší? Hliník nebo nerez? Jsem na stránce, kde ani hliník už nemají a mají jen nerez, ale o tom nic nevím

jirbar*

Jakýkoliv jen né analog. Stejně strejda i další SD přístroje za chvíli "vyhodí."Skylink již vše nové šíří v MPEG 4.

parabola.cz/...

michalll*
hodnocení

0x

Prosím o radu, která parabola je lepší? Hliník nebo nerez? Jde vlastně jen o příjem, nerez je obojí...

jirbar*

Lepší je ta co se správně nastaví. Jinak stačí rezatá co někdo vyhodil. (Strejda chce šetřit)

michalll*

Dobře koupím nerez protože za stejnou cenu má už i držák LNB a všechny šrouby, uchycení k tomu...A co to LNB? Stačí mono? Nebo nějaké lepší? Hlavně aby bylo spolehlivé...

jirbar*

Už mi to připadá jak ženská co neví co chce a nedá pokoj dokud to nedostane.

Samozřejmě, že pro jeden satelit je mono. Pokud plánuje Twin satelit, nebo další satelit tak třeba twin. LNB čím nižší šumové číslo tím má být lepší. Nikdo však do toho nevleze, tak kdoví co je pravda.

Možná tmavá se zase dřív rozsypou sluncem.

michalll*

Možná je to tím, že mi tady nikdo jednoznačnou odpověď nedal, chci to dnes objednat, ale nikdo neporadil akorát ses tady ty s Jofa dohadoval a kdo má pravdu, nejde taky určit, oba máte svůj názor... Tak půjdu to zjisit jinam...

jirbar*

To je ono. Co člověk to názor. Funguje všechno pokud se to správně udělá. A já jsem napsal jasně, že v současné době je nesmysl kupovat SD přijímač a navíc nový.

A pokud to strejdovi stačí tak stačí i rezatá parabola. Příjem dokáže zajistit. Důležitý je jen průměr minimálně 60 cm na jednu družici Astra 23,5

A jinak každá koupená parabola musí mít držák LNB. Problém může nastat při rozšíření o další LNB.

michalll*

Uznal jsem se strejdou, že máš v tomto pravdu...Kupuje HD přijímač Ferguson Ariva 100E a na internetu jsou paraboly ke kterým teprve musím přikoupit LNB držák... Koupím tedy parabolu e-satelity.cz/... a držák ale nevím jeslti k tomu dostanu a nevím který...I držáků je více druhů tak snad půjde tento konvertor: e-satelity.cz/... ale držák nevím, jestli ho dostanu s parabolou, uchytím do něj tento LNB :( Už mě to také nebaví řešit, ale nerozumím tomu

doplněno 24.04.11 14:44:

No sranda to po sobě číst, už jsem v tom zaplantaný...

jirbar*

LNB je pochopitelně monoblock na 2 družice což jste přece nechtěli. Jinak se uchycuje za jeden krk, druhý "šilhá"

Ariva 100 nemá šachtu (tu má Ariva 200). Již jsou v prodeji pouze karty ICE a budou Irdeto. Skylink pořád "vyhrožuje" že příjem zaručuje pouze s kartou v licencované čtečce.

Ariva 100 i 200 mají universální čtečku, ovšem u Arivy 200 by při nejhorším šel přikoupit ten licencovaný modul.

Cryptowoks ZATÍM nabízí CSLink.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]