Nejste přihlášen/a.
Anténu - pro příjem DVB-T... Obvykle stačí i pokojová...
DVB-C je tuner pro kabelové vysílání, DVB-S2 pro satelitní...
doplněno 03.11.12 16:26:Tady jsou rámcové mapy pokrytí - digizone.cz/... , koukni se podle lokality - ale jak píšu, obvykle pokojovka stačí - má asi stejnou ziskovost, jako ta anténa k TV kartě...
Ale zcela bez antény nenaladíš nic...
To jerrymungo: Maka píše, že k TV anténu nemá...
Vlastním televizor LG 32LS570S v nastavení vyhledávání programů jsou tři položky: Anténa, Satelit, Kabel. DVB-T patří to "Antény", ne? Při již několikerém prohledání stále nenalezl žádný program. Ve vedlejší místnosti mám počítač, s DVB-T televizní kartou, která má ale navíc i anténu a dokáže vyhledat všechny TV stanice z multiplexu 1,2 a také 3. Co tedy dodat? Bude mi aspon stačit ta pokojová anténa?
To může být třeba i triviální závada. Špatně zastrčený konektor antény do televize, ulomený koaxiál u antény nebo u připojení do TV, špatně natočená anténa.
Jinak je mi divné, že by televizor nenašel vůbec nic. Zkuste manuální vyhledávání kanálů.
v tu dobu kdy jste mi napsal vaši odpověď jsem anténu vůbec nepoužil použil jsem ji teprve až ted a problém stále setrvává. Anténa je v naprostém pořádku a u kontekroů také nevidím vady.
Problém je z poloviny vyřešen! ale Stále to má vady..Při manuálním nastavení jsem naladil TV stanice (a také s výpomocí pokojové antény). Nechápu proč, ale anténa naladila programy, který by ladit ani vůbec neměla (slovenské nebo FANDA TV) (Jsem z jížní moravy) a ty co jsoupřístupné p ocelé čr (česká televize) nenaladí a nebo naladí ale ve špatné kvalitě. Navíc antená je doslova citlivá a přijíma pouze signál z určitého úhlu, kdežto 2. pokojová anténa (ve vedlejší místnosti) naladí vše v pořádku a není tak citlivá a můžu klidně před ní mávat rukou aniž by se začal nějak kazit na tV obraz (signál)
POZNáMKA:
Většina TV stanic je v nedokonalé k valitě a na to že se jedná o FullHD TV tak to se tomu opravdu nevyrovnavá.
A jak nedokonalé? U digitálního příjmu buď přijímáte obraz i zvuk kvalitně, nebo se všechno rozpadne do čtverečků, nic mezi tím. Nechytáte náhodou nějaký analogový vykrývací vysílač?
Mimochodem, proč se říká, že digitální obraz kostičkuje? Kostka je přece trojrozměrný útvar. SIce se říká kostkovaná látka, ale čtverečkovaný papír. Kouzla češtiny...
Většina TV stanic je v nedokonalé k valitě a na to že se jedná o FullHD TV tak to se tomu opravdu nevyrovnavá.
V Brne snad zadna HDTV sit nevysila. Vsechno je to v beznem rozliseni.
Píšete "s výpomocí pokojové antény". Ale Vy prostě nějakou anténu připojenou mít musíte. Televize v sobě žádnou vestavěnou nemá. A já vidím problém právě v té anténě. Ony totiž pokojové antény, pokud nejste opravdu v blízkém dosahu nějakého silného vysílače, bývají docela problematické. To, že v jednom pokoji naladíte vysílání v pohodě a ve vedlejším pokoji (nebo třeba i o metr vedle) nenaladíte nic, je celkem běžné.Navíc to, že naladíte slováky a fandu by ukazovalo na vertikálně vysílající vysílače (slovenské všechny a fandaTV z vysílače Brno-Barvičova) a tudíž i vertikálně orientovanou anténu. Dále, jedna Vaše pokojovka může třeba být vybavena zesilovačem a druhá ne.
Odkud přesně jste?
Zda pokojová anténa stačí nebo ne, záleží na mnoha faktorech, především pak, jak daleko bydlíte od vysílače a o jaký se jedná typ stavby (tlusté zdi na kvalitě asi moc nepřidají...) ,a kde bydlíte.
U pokojové antény se zesilovačem je pak třeba dávat pozor na anstavení zisku, mnozí si myslí, že čím větší zisk u zesilovače nastaví, tím lépe a tím lépe, ale není tomu tak. V určité oblasti je pak již zesilovače přesycen. Také záleží, jak máte orientovanou anténu.
Pocházím ze Bzence-Kolonie (doufám že to nějak pomůže)
Abych shrnul V 1. Pokoji mám TV kartu s anténou bez zesilovače - funguje bez problémů
Ve 2. Pokoji mám LED televizor s anténou se zesilovačem - ten zesilovač mám právě nastavený i na maximum skusím to tedy znova přenastavit a možná se dostaví lepší výsledky.
Nejspolehlivější je prutová anténa,ta je všesměrová,záleží ovšem,aby nebyla umístěna ve stínu.Nejlépe u okna ve směru vysílače.Někdy je potřeba chodit po místnosti a hledat místo,kde jsou přítomny signály všech tří používaných vysílacích multiplexů.V praxi jsem s takovou antenou vždy uspěl.
JABRAKA
Maka, jak je to prosím vás s nahráváním?.?.? Může se nahrávat jenom z DVB-T nebo to jde i z C a S?.?.?
doplněno 04.11.12 12:12:A nevíte jestli sou i televize u kterých se dá nahrávat i z obou dalších tunerů?.?.?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.