Nejste přihlášen/a.
Program Recuva mi našel fotky na paměťové kartě, které jsem sama úmyslně smazala, všechny obnovit nešly, jen pár.Vůbec mi to nenašlo fotograie, které se mi již podruhé samy od sebe smazaly. Smazaly se veškerá fota za dnešní den, z jiných dní ne, ačkoli ve foťáku se před vložením karty do pc normálně zobrazily v náhledu. Po vyndání z pc už se neobjevily ani na foťáku. Neví někdo, co s tím? Jestli to nenávratně maže pc - virus, karta nebo foťák? Mám SONY Lens G - cyber shot... pokud náhodou víte, ozvěte se! Děkuji!
Jako první test bych něco vyfotil, pak kartu vyndal, zas ji vrátil a zkontroloval výsledek.
Jako druhý test bych zkusil fotky přenést do PC kabelem po USB.
Jako třetí test bych kartu zformátoval a opět vyzkoušel normální přenos fotek do PC.
Mám to vše dělat, i když fotky z jiných dní se zobrazí normálně? Stalo se mi to už podruhé, pokaždé když jsem fotila íc než 20 fotek a pak jsem chtěla ony fotky ještě ten den zobrazit. Také jsem našla v jedné složce karty jakési soubory o velikosti párset kb, které datumově i časově odpovídají momentu focení fotografií, ale nejde je otevřit, soubory jo poškozené. Je to v jiné složce než kam se ukládají fotky obvykle. Proč by mi ale předtím foťák vše normlně ukázal?
Když nic nezkusíš, nic nezjistíš. První test ukáže, zda fotky maže foťák, případně manipulace s kartou ve foťáku. Druhý test, jestli jsou fotky opravdu uloženy a dají se celé přečíst (foťákem). Třetí udělá pořádek na kartě, jestli se v ní třeba nějak rozhodila struktura pro ukládání dat. Koneckonců tím třetím testem můžeš začít (pozor, zlikviduje všechny fotky na kartě; kartu formátuj ve foťáku).
Kdyby všechny testy proběhly dobře, začal bych podezírat PC nebo čtečku.
Jo - když víš, že je potřeba fotek víc naráz, tak jich pro testy nafoť víc.
používáte software dodávaný k fotoaparátu? Ten může být příčinou
lépe řečeno jeho nastavení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.