Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mizí kredit v mobilu-co vypnout?

Od: jambus* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Dnes jsem si koupil nový telefon Samsung galaxy 3 a aniž bych si zavolal či poslal sms,tak mi mizí kredit.Už asi 90 kč.Pruběžně to kontroluju a odečítá se to třeba po 0,30 kč.Každou chvíli slyším v TV,nebo rádiu rušení,takže telefon asi vysílá ,nebo příjmá.Na displeji je ikonka E s šipkama,které sem-tam svítí zeleně a červeně.V návodu je uvedeno :připojení k síti EDGE.Nemůže to být tím? A jak to eventuélně vypnout? A také při zapínání mobilu se oběví hláška :je spuštěna služba vyhledávání medii.

Díval jsem se taky v nastavení-spuštné služby a je tam několik názvu služeb (ve zkratkách a v angličtině) co mi nic neříká a běží u toho čas,tak si říkám,že to může být taky ono.Je tam : wssStartService,OmaDrmConfigService,AxT9IME,GTalkService,SnsService,DCservice.

Tož poraďte prosím.Pro začátek mi bude stačit, když mobil bude volat a psat sms a nebude se mi svévolně odečítat kredit.Internet a ostatní vymoženosti zatím oželím. Předem díky.

jsem z toho jelen :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To je GPRS EDGE. Okamžitě volejte operátora!.!.!

zajixxx*
hodnocení

2x

Nenašel jsem co máte za operátora, zavolejte na bezplatnou zákaznickou linku a zeptejte se jich, oni vám sdělí jaké služby vám běží a zda li si je přejete zastavit. Ano EDGE vám kredit může odečítat, např. některé aplikace ..klienti, ...popřípadě aktualizace softwaru

doplněno 28.03.11 19:47:

každopádně vypněte aplikaci GTalkService, jestli ji nepožíváte.., popřípadě vypněte všechny a až nějakou budete potřebovat tak si ji zapněte.

hodnocení

2x

Je to moderní mobil který hledá aktualizace, sleduje čas, svou polohu, kontrola pošty atd..mobil který potřebuje internet k životu operátor vám ho zablokuje popřípadě lze vymazat nastavení připojení k netu ale to nemusí být jisté ai jednoduché..

alf*

přesně jak píše hangar, některé mobily dnes předčí své majitele.

V krabici bývá takových několik k sobě sešitých nebo slepených potištěných papírů, říká se jim manál nebo návod, tam bych se podíval kde to odstavit. Někdy je tam jen CD s HTML či PDF verzí.

jambus*
hodnocení

díky všem za rychlé reakce.

Luisi,vzhledem k tomu,že byl už večer ,tak to GPRS jsem zrušil pomocí hlasového automatu a to,, E čko,, zmizelo.

Zajixxxi,mám T-mobile.Předplacenou twist kartu.Tu aplikaci GTalkservice a defakto všechny co jsem výše uvedl jsem vypnul,ale ráno ,když jsem zapnul znovu mobil,tak tam zase byly.Tak jsem to zase vypnul a Gtalkservice se mi tam zase oběvilo.Tak netuším na jakém základě se to samo zapíná a drží se to mojeho teleonu jako parazit :) A může mi prosím něko říct jednou větou a po česky co to vlastně je a co mi pujde,nebo eventuélně co nepujde pokud to Gtalkservice vypnu?

Alfe: do návodu jsem se samozřejmě díval,ale ten návod je na pytel.Je tam jak poslat zprávu,nastavit čas,vložit simkartu,baterku a další ptákoviny,ale věci které mě zajímají tam nejsou.Myslím,že nejsem úplný trouba.U veškerých elektrospotřebiču co jsem si kdy koupil jsem návod nikdy nečet a přišel jsem na všechno sám a rychle,ale u toho mobilu fakt tápu.Nějak se ty služby a aplikace za posledních pár let rozšířily a mě ani ty názvy nic neříkají :(

magdon*

Manuály k dnešní elektrotechnice začínají být zbytečné. Aby obsáhly všechno, co zařízení umí, musely by vypadat jak jiráskovi spisy. Tuhle jsem se snažil podle návodu nastavit novou televizi*ee*. Dočetl jsem se, že mám zastrčit zástrčku do zásuvky, že jí nemám mýt pd tekoucí vodou, jak jí mám chránit před dětmi a kocourem*smich* a podobné veledůležité informace. Jak uložit vyhledané kanály, nebo jak změnit formát obrázku tam ale nebylo :((proč taky takové zbytečnosti uvádět, že jo. Vždyť to každý ví). Takže jsem zahodil návod ( formát A4, tloušťka cca 1,5 cm) a nastavil to intuitivně. Trvalo mi to sice celé dopoledne, ale zvládl jsem to*uf*. Problém bude po čase, až budu chtít něco změnit a už si nebudu pamatovat jak.

magdon*
hodnocení

0x

Jo jo, technika nás jednou vyhubí. Já mám mobil za 1600,00 Kč, který umí to, co potřebuju: telefonovat a posílat SMS. Z dalších jeho dovedností používám diář a kalendář, občas budík. Nic víc nepotřebuju. Ostatní funkce mám na háku. Foťák, radio, internet a podobné ptákoviny tam sice jsou, ale ještě jsem je ani nezkoušel. Za to mám jistotu, že si nebude mobil dělat, co sám chce a nebude mi odečítat kredit. Když ho ztratím, uroním slzu a koupím nový. Mou kapsu to nezruinuje.

jambus*
hodnocení

Chlapi,tak vypadá to,že se zadařilo.Kredit během dneška neubyl ani o halířek.Díky Vám! Asi to bylo GPRS.Protože ty aplikace co sem povypínal se zase všechny samy pozapínaly-nevim proč,ale kredit jak sem psal neubýá.To je hlavní.

Ještě bych se rád zeptal ohledně té integrované GPS? Ten ,,modul,, naváže komunikaci samostatně ze satelitem? Nebo je to taky vázané na připojení mobilu k internetu? A odečítá to za používání té gps peníze? Jak jsem psal už na začátku,tak mi plně stačí volání a sms-kování a ostatní vymoženosti toho mobilu oželím,ale ta GPS by se mi hodila. Díky za další info!

drich*
hodnocení

0x

Nejlehčím řešením je z Marketu stáhnout (např. přes WIFI, pokud nechcete platit operátorovi) aplikaci APNdroid.

Pak už si dáte na plochu widget, kterým ovládáte ZAPNUTÍ / VYPNUTÍ dat a to všem aplikacím v mobilu.

Lze v programu zatrhnout, že může udělat vyjímku u zprávy MMS (ty mají svůj ceník).

doplněno 29.03.11 19:49:

ještě jsem si všimnul vašich dalších dotazů =)

GPS modul ve vašem telefonu, nezávisle na čemkoliv jiném dokáže vyhledat satelity (nejlépe s přímým výhledem na oblohu)

je potřeba vyčkat řádově sekundy, někdy spíše minuty k zaměření signálu a určení Vaší polohy.

Váš telefon podporuje, ale takzvanou aGPS funkci - dovolíte mu připojit se k internetu a on si zjistí polohu satelitů přes síť a dokáže je zaměřit podstatně rychleji.

Jinak co se týče konkrétně Vašeho telefonu má pouze software GOOGLE MAPY, které načítají mapy pouze ONLINE, takže musíte mít zapnutý internet a zároveň GPS, aby jste se dočkal zobrazení Vaší polohy.

Rešením je nainstalovat si některý z komerčních programů (musíte dokoupit nebo jinak obstarat) AUTONAVIGACE např. Sygic, NDRIVE atd. tyto navigace pak fungují jak bez připojení k internetu, nebo i s ním (zobrazení radarů, info o nehodách apod.)

Nebo zkusit alternativu, např. pro kolo a turistiku - např program TrekBuddy, Maverick jedná se o aplikace ZDARMA, je do nich ovšem třeba nahrát mapové podklady, které se dají nalézt na internetu nebo bezplatně vytvořit danou oblast a nahrát do telefonu. Tak můžete navigovat bez nutnosti připojení k internetu.

doplněno 29.03.11 19:54:

ještě jsem zapoměl, že k používání GPS (tedy její provoz) JE NAPROSTO BEZPLATNÉ (funkci aGPS nemusíte využít, jen si počkáte o něco delší dobu než najde satelity)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]