Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení videa a PC

Od: jarmek* odpovědí: 24 změna:

dobrý den, mám staré video Panasonic NV J21 a nemá na zadu Scart. Má pouze 2 koaxiální kabely bílé, 2 červené a 2 žluté. na druhé straně kabelu je scart. jak to mám propojit s PC? Mám TV kartu s výstupem S-Video tak přes to byh to udělal, mám i jeden kabel S-video IN a sním spojeny i ty 3 koaxiály (bílý, červený,žlutý). ale ted envím zdar existje nějaká redukce scartu kde bych připojil jeden scart z videa a z druhé strany to S-Video.. děkuji :(

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x
jarmek*
hodnocení

to už sem taky viděl ale jak tam ten scart připojím? já mam jen SCART IN nebo jak bych to řekl... přece nemůžu dát do sebe dva stejné SCARTY.

ladinpraha*

Nenapsal jsi, jaký scart máš, jestli samec nebo samice. Tak použij tenhle dxt.cz/...

jarmek*
hodnocení

je to samec.

jarmek*
hodnocení

ted sem se díval a omlouvám se, špatně sme to napsal... na zadní straně videa je Audio in, audio out - žluté kabely a video in a video out, (červené kabely) takže celkem 4 kabely ale na tom odkazu jsou pouze 3 kabely takze to by mi asi moc nepomohlo...

Tak v první řadě jde o co? Dostat obraz monitoru do videa, nebo nějakou kazetu zdigitalizovat pomocí PC?

Pokud tomu dobře rozumím tak TV karta v PC má S-video výstup, ten se za určitých okolností dá propojit se žlutým CINCH -IN na videu - takže obraz z PC lze dostat do videa, obráceně by jste musel mít TV kartu ze vstupem. Červené a bílé cinche jsou levý a pravý kanál zvuku - to by se propojovalo se zvukovkou...

doplněno 28.03.11 17:01:

Na tom odkazu je redukce SCART a tu asi vůbec na nic nepotřebujete (S-video v PC a CINCH ve videu - kde máte SCART?)

jarmek*
hodnocení

Chci zdigitalizovat kazetu do PC a máte pravdu, ten scart scart asi nepotřebuji. Takže musím najít někde na netu ten kabel ale takový aby na jedné konci byl žlutý cinch IN a ten červený IN a bílý IN pro zvuk a na druhé S-Video rozumím tomu dobře.? takový ale nikde nemůžu najít na netu.

doplněno 28.03.11 17:20:

v tom případě ale nepřenesu obraz ale jen zvuk! potřebuju ještě S-video zapojit ale kam na VHS přehrávači není žádná zdířka pro S-video..

ladinpraha*

Co takhle specifikovat TV kartu?

Ta TV karta v PC má VIDEO-S vstup? Pokud ano, tak do něj signál ze žlutého CINCH nejde zapojit. Žlutý CINCH obsahuje kompozitní videosignál a VIDEO-S obsahuje zvlášť video jasovou a zvlášt barevnou složku. Musíte mít do PC TV kartu, která bude mít taky žlutý CINCH a nebo analogový tuner a pak to video propojíte anténou - pokud to video má TV modulátor.

doplněno 28.03.11 17:23:

Z S-Video signálu jde jednoduchým sloučením získat kompozitní signál, obráceně to bez nějakého videokonvertoru nelze.

doplněno 28.03.11 17:24:

Jediná možnost je TV karta s kompozitním videovstupem...

jarmek*
hodnocení

nene vstup nemá. má výstup a ještě vedle něho je cinch ale černý..

No video výstup je na digitalizaci videa, jaksi trochu k ničemu ;)

doplněno 28.03.11 17:31:

To není TV karta, ale grafická karta s připojením TV místo monitoru.

jarmek*
hodnocení

ja si pořád pletu vstup a výstup :-D možná to je io vstup ale nevim jak to poznat :-D:_D

U s video konektoru se to vzhledově nepozná, je tam napsáno IN nebo OUT?

jarmek*
hodnocení

out takže asi výstup

jarmek*
hodnocení

udělám to nejjednodušej vyfotím to a bude :)

hodnocení

0x

Takže je to tak jak jsem psal, nejedná se o TV nebo střihovou kartu, ale o grafickou kartu s výstupem pro TV, ta vám je na ůčely digitalizace karet k ničemu.

kupte si tohle, za tu cenu je to bezkonkurenční a na zdigitalizování VHS kazet dostačující:

aukro.cz/...

jarmek*
hodnocení

aha dobře díky, ještě něco: bude mi fungovat když mám na videu jak sem říkal 4 výstupy? (žlutý audio IN,žlutý video IN,červený audio OUT,červený video OUT) nechci si něco koupit a pak zjistit že to nebude fungovat. a dále ještě jak říkám jsou to výstupoy takže bych tyto 3 kabely nijak nezapojil do videa protože na videu jsou (samice) a zde jsou to taky (samice) a na videu nemám vůbec vstup/výstup pro S-video :-///

To mnou doporučené zařízení má možnost použít buď Video-S nebo kompozitní video (žlutý cinch) a pro zvuk červený a bílý cinch (levý a pravý kanál), takže pro vaše účely použitelné, co si maximálně budete muset pořídit k tomu, je trojitý kabel CINCH - CINCH 3x sameček na obou koncích (žlutý,červený,bílý) na propojení, protože video a tady to má samičky.

jarmek*
hodnocení

jasne jasne chápu moc díky

doplněno 28.03.11 22:37:

a ještě poslední věc: nebude při použití kompoziního videa zhoršená kvalita videa či zvuku?

použítí kompozitního videa na zhoršení kvlaity vliv nemá, když to z toho videa jiným (lepším) způsobem dostat nemůžete, nehledě na to, že kvalita VHS je i tak relativně mizerná ;).

jarmek*
hodnocení

diky, tak rabber už sem objednal..ted jenom ty 3x CINCH kabely a nějaký speciální software budu potřebovat?

Nějaký software je k tomu dodáván, na potřeby digitalizace VHS by měl postačovat.

jarmek*
hodnocení

stará videa už mám převedeny ale je tam takový šumivý zvuk.. vypadá to hrozně ale s tím asi nic neudělám.. kazeta je snad 17 let stará..

doplněno 30.03.11 15:55:

nějaký program na úpravu zvuku neexistuje,?

Zvuk na VHS pokud je nahraná monofonně tak za moc nestojí, protože je nahrávána v podélné stopě rychlostí 2 cm/sec a to mají páskové diktafony. Na úpravu a částečné vylepšení by to chtělo nějaký zvukový editor. Pokud máte např. plnou verzi vypalovacího software NERO, tak ten obsahuje šikovný Nero Wawe.

doplněno 30.03.11 16:15:

Pohodlnější by byl nějaký videoeditor z dobrými zvukovými editačními možnostmi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]