Nejste přihlášen/a.
dobrý den, mám staré video Panasonic NV J21 a nemá na zadu Scart. Má pouze 2 koaxiální kabely bílé, 2 červené a 2 žluté. na druhé straně kabelu je scart. jak to mám propojit s PC? Mám TV kartu s výstupem S-Video tak přes to byh to udělal, mám i jeden kabel S-video IN a sním spojeny i ty 3 koaxiály (bílý, červený,žlutý). ale ted envím zdar existje nějaká redukce scartu kde bych připojil jeden scart z videa a z druhé strany to S-Video.. děkuji
ted sem se díval a omlouvám se, špatně sme to napsal... na zadní straně videa je Audio in, audio out - žluté kabely a video in a video out, (červené kabely) takže celkem 4 kabely ale na tom odkazu jsou pouze 3 kabely takze to by mi asi moc nepomohlo...
Tak v první řadě jde o co? Dostat obraz monitoru do videa, nebo nějakou kazetu zdigitalizovat pomocí PC?
Pokud tomu dobře rozumím tak TV karta v PC má S-video výstup, ten se za určitých okolností dá propojit se žlutým CINCH -IN na videu - takže obraz z PC lze dostat do videa, obráceně by jste musel mít TV kartu ze vstupem. Červené a bílé cinche jsou levý a pravý kanál zvuku - to by se propojovalo se zvukovkou...
doplněno 28.03.11 17:01:Na tom odkazu je redukce SCART a tu asi vůbec na nic nepotřebujete (S-video v PC a CINCH ve videu - kde máte SCART?)
Chci zdigitalizovat kazetu do PC a máte pravdu, ten scart scart asi nepotřebuji. Takže musím najít někde na netu ten kabel ale takový aby na jedné konci byl žlutý cinch IN a ten červený IN a bílý IN pro zvuk a na druhé S-Video rozumím tomu dobře.? takový ale nikde nemůžu najít na netu.
doplněno 28.03.11 17:20:v tom případě ale nepřenesu obraz ale jen zvuk! potřebuju ještě S-video zapojit ale kam na VHS přehrávači není žádná zdířka pro S-video..
Ta TV karta v PC má VIDEO-S vstup? Pokud ano, tak do něj signál ze žlutého CINCH nejde zapojit. Žlutý CINCH obsahuje kompozitní videosignál a VIDEO-S obsahuje zvlášť video jasovou a zvlášt barevnou složku. Musíte mít do PC TV kartu, která bude mít taky žlutý CINCH a nebo analogový tuner a pak to video propojíte anténou - pokud to video má TV modulátor.
doplněno 28.03.11 17:23:Z S-Video signálu jde jednoduchým sloučením získat kompozitní signál, obráceně to bez nějakého videokonvertoru nelze.
doplněno 28.03.11 17:24:Jediná možnost je TV karta s kompozitním videovstupem...
No video výstup je na digitalizaci videa, jaksi trochu k ničemu
To není TV karta, ale grafická karta s připojením TV místo monitoru.
Takže je to tak jak jsem psal, nejedná se o TV nebo střihovou kartu, ale o grafickou kartu s výstupem pro TV, ta vám je na ůčely digitalizace karet k ničemu.
kupte si tohle, za tu cenu je to bezkonkurenční a na zdigitalizování VHS kazet dostačující:
aha dobře díky, ještě něco: bude mi fungovat když mám na videu jak sem říkal 4 výstupy? (žlutý audio IN,žlutý video IN,červený audio OUT,červený video OUT) nechci si něco koupit a pak zjistit že to nebude fungovat. a dále ještě jak říkám jsou to výstupoy takže bych tyto 3 kabely nijak nezapojil do videa protože na videu jsou (samice) a zde jsou to taky (samice) a na videu nemám vůbec vstup/výstup pro S-video :-///
To mnou doporučené zařízení má možnost použít buď Video-S nebo kompozitní video (žlutý cinch) a pro zvuk červený a bílý cinch (levý a pravý kanál), takže pro vaše účely použitelné, co si maximálně budete muset pořídit k tomu, je trojitý kabel CINCH - CINCH 3x sameček na obou koncích (žlutý,červený,bílý) na propojení, protože video a tady to má samičky.
jasne jasne chápu moc díky
doplněno 28.03.11 22:37:a ještě poslední věc: nebude při použití kompoziního videa zhoršená kvalita videa či zvuku?
použítí kompozitního videa na zhoršení kvlaity vliv nemá, když to z toho videa jiným (lepším) způsobem dostat nemůžete, nehledě na to, že kvalita VHS je i tak relativně mizerná .
diky, tak rabber už sem objednal..ted jenom ty 3x CINCH kabely a nějaký speciální software budu potřebovat?
stará videa už mám převedeny ale je tam takový šumivý zvuk.. vypadá to hrozně ale s tím asi nic neudělám.. kazeta je snad 17 let stará..
doplněno 30.03.11 15:55:nějaký program na úpravu zvuku neexistuje,?
Zvuk na VHS pokud je nahraná monofonně tak za moc nestojí, protože je nahrávána v podélné stopě rychlostí 2 cm/sec a to mají páskové diktafony. Na úpravu a částečné vylepšení by to chtělo nějaký zvukový editor. Pokud máte např. plnou verzi vypalovacího software NERO, tak ten obsahuje šikovný Nero Wawe.
doplněno 30.03.11 16:15:Pohodlnější by byl nějaký videoeditor z dobrými zvukovými editačními možnostmi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.