Nejste přihlášen/a.
Mám kameru Panasonic NV-GS90 už dva roky. A do teď nevím, jak mám nahratý film uložit do PC. Zkoušel jsem koupit různé kabely, které mi byly doporučeny. Psal jsem na Panasonic, kde mi ani neporadili. Už nevím kam se obrátit. Má někdo nějaké zkušenosti?
Pro přehled přikládám ukázku kamery: fotoprodej.cz/...
Nejběžnější kabel pro miniDV kamery je tento typ IEEE 1394 4/6 czechcomputer.cz/.... Možná už jej máte, ale používáte správný sofware? Např. Pinnacle, Nero Vision, Corel (Ulead) video studio, Sony Vegas ...
K tomu kabelu ještě potřebujete FireWire kartu do pc pro přenos velkého množství dat, které usb nezvládne. Karta se dá pořídit i s nějakým softem, třeba tím pinaclem nebo bez software, ten se dá stáhnout na netu.
Jednu nevyužitou kartu mám doma, kdybyste měl zájem.
Ona to už dávno není pravda,že by USB ta data nepobralo, kamery se vybavují Fire Wire spíš ze setrvačnosti. Já mám třeba kameru s Fire Wire i USB. Dá se říci, že USB 2 měla být a je náhradou FireWire .
Navíc uvedený model kamery samozřejmě USBčkem vybaven je, proč by tedy tazatel měl investovat do kabelu a karty standartu FireWire :D
No jasně, ale jak je vidět, tazatel zkoušel různé možnosti a nepodařilo se...je možné, že nesehnal dobrý soft na stahování. Druhá věc může být, že usb se používá jen na stahování statických snímků a FireWire na video. On panasonic měl u některých kamer právě USB na video zablokované anebo je možné, že USB Full nepodporuje vůbec
bmbx
Neznám všechno, proto se tě ptám Dá se říci, že USB 2 měla být a je náhradou FireWire, je domněnka nebo zkušenost - lze z kamery stahovat DV záznam přes USB? Nikde jsem se s tim nesetkal, dej prosim odkaz. Zatím nevěřím. Sorry
Beru zpět - ten Panasonic má sice psáno podporu full USB 2, ale dle návodu je USB jen pro použití videokamery jako WEB kamery s parmetry 320x240 bodů s 6fps což je teda opravdu směšné .
Jinak zde je výňatek z jiného manuálu že to možné je :
Funkce
( TRV270E/285E)
Nainstalujete-li software Picture Package na
počítač se systémem Windows z dodaného
disku CD-ROM, můžete si vychutnat tyto
operace připojením videokamery k počítači.
Dostupné funkce a software se pro počítače
Macintosh a Windows liší. Podrobnosti
najdete v kapitole 6 příručky "First Step
Guide" (Úvodní příručka) na disku
CD-ROM. Informace týkající se příručky
"First Step Guide" (Úvodní příručka)
najdete v další sekci.
z
Tip
.
k počítači.
Existují 2 způsoby připojení videokamery_
Tento způsob je vhodný pro kopírování obrazu
a zvuku z kazety do počítače.
Kabel USB_
Tento způsob je vhodný pro kopírování obrazu
a zvuku nahraného na kazetě. Obrazová data
jsou přenášena s větší přesností než při použití
kabelu USB.
Kabel i.LINKPodrobné informace týkající se připojení
najdete v příručce "First Step Guide"
Teoreticky i to USB2 by mělo zvládnout až 480mega, ale je to o podpoře, jinak by nedávali do kamery zbytečně dva výstupy, protože by to bylo zbytečně drahé, ale i zbytečné. Já mám NV DS60 a mám výstup jen analog do tv nebo webkamera nebo výstup digital DV. Nové USB3 by mělo zvládat 5giga a má být zpětně kompatibilní s USB2. Doba se neustále mění, dnes když člověk koupí třeba tv, měl nebo musel by měnit vše, aby to bylo trochu sladěné, třeba fullHD kameru, bluray přehrávač, HDsatelit/setobox apod nebo nakupovat i pozpátku, prostě nic není na věky.
bmbx
Jak jsem pochopil z manuálu tak i Digital 8 kamera TRV270E/285E chce pro plnohodnotné vytvoření DVD, tedy poctivé MPEG-2 kabel IEEE 1394. Odbočím, jaké zkušenosti máš se záznamem z kamery miniDV. Porovnával jsem kopírování system DV-1 a DV-2. Subjektivně se mi zdálo u DV-1 při rychlém švenkování nedocházelo k cukání obrazu, ale DV-1 není moc podporován střihovými programy.
miniDV formátem jsem se nezabýval a už se zabývat ani nebudu. Teď bych například potřeboval uspokojivě vyřešit digitalizaci několika hodin normálního 8mm filmu
To je pravda, soused mi půjčil bluray disk natočený fullhd kamerou a musel jsem smeknout. Sice za ni tehdá dal přes třicet tis, ale to já před x lety kolem dvaceti za miniDV. ale byl jsem s ní spokojený, používal jsem většinou na střih a komprimaci lepší soft a záběry byly bez chyb i při rychlém švenkování, ale záleží na použitém softu, třeba pinacl devítka byl celkem slabý, zato rychlý a jednoduchý. Takže k té kartě bych mohl přidat i panasonic kameru za výhodnou cenu Původní cena cca 20tis!
bmbx
S timto problémem se na mne obrátil brácha - 6 hodin záznamů na 8mm filmu. Tvrdil jsem mu, ze to nepůjde kvůli ceně skenování a on - a co to nafilmovat z plátma tvojí kamerou. Ja na to, kvůli synchronizaci to bude strašně blikat. Ukecal mě. Vedle promitačky na stativ kameru, nastavená uzávěrka 1/50 sec a přehazováním řemínku (rychlosti promítání) v promítačce jsme nastavili co nejmenší blikání. Zaostření manuál. na černou nit přes plátno. Výsledek velmi uspokojivý. V Corelu jsem upravil zpět správnou rychlost, vystříhal vadná místa, upravil kontrast, barvy, podbarvil hudbou a vytvořil několik DVD s kapitolami. Vzalo to velmi hodně času, ale před očima nám ožily vzpomínky.
Jo taky jsem to zkoušel kromě projekce na plátno, přes hranol na matnici, výsledek docela dobrý - jen to blikání. Podle mne se kamera dokáže zasynchronizovat sama, protože to nezabliká vůbec a když mi to zabliká tak je slyšet, že to bylo díky zakolísání motoru promítačky a to mi nějak nejde vychytat.
tak tento problém znám velmi osobně... jsou dostupné různé kabely. Kamera dokonce vlastní USB vstup... ale pouze vstup, připojíte se na kameru jako webkameru, ale dovnitř se nedostanete. A ačkoli je mnoho způsobů, pro mě se ukázal jako nejefektivnější vypálit video na DVD disk přes DVD přehrávač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.