Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak kopii z HDD panasonic DMR-EX80 na DVD

Od: cvok* odpovědí: 21 změna:

Prosím o pomoc. Na HDD uvedeného přístroje mám nahraný film 16:9 z TV normální rychlostí. Provedu copy na DVD-R, Kopie je nádhená, ale smrsklá n:a šířku 4:3. Na PC se přehrává CiberLinkem automaticky 16:9. Na TV jen smrsklý obraz. lidi jsou hubený kruh je elipsa. V manuálu je to napsáno hrozně. Co je špatně - typ DVD, nastavení copy nebo co? Kdyby tam napsali vložte DVD-R zvolte to a to nebo napsali, že to vůbec nejde. Prosím o praktickou radu.

Vladimír

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Pokud jej pustíte přímo z HDD, hraje taky 4:3 nebo 16:9?

doplněno 26.03.11 20:26:

Podařilo se mi na netu najít angl. verzi návodu (českou ani boha - ani na stránkách Panasonicu) a i při mé velmi chabé znalosti jazyka anglického čtu na str.27 poměrně jasnou informaci:
"Záznamy ve formátu 16:9 mohou být zaznamenány pouze na HDD nebo DVD-RAM. Na všech ostatních médiích jsou záznamy pořízeny ve formátu 4:3".
Pro anglicky zdatné:
"Tracks in 16:9 format can only be recorded on HDD and DVD RAM. On all other media, recordings are made in 4:3 format."
Proč tomu tak je, netuším.

cvok*
hodnocení

Dík za zprávu.

Na HD je záznam ve formátu 16:9 a protože přijímám přes HDMI v HD rozlišení tak je záznam na HD naprosto ve špičkové kvalitě.V manuálu je jakýs takýs návod, ale už jsem vypálil hodně DVD, nepřepisovatelných a jen je zahodil. Přepisovatelná to nebere.

Opravdu nechápu k čemu pak ta možnost nahrávání ma DVD u toho přístroje je. Vždyť už skoro všechno na TV je ve formátu 16:9.

Snad se někdo najde na netu, kd má Pansonic s HD jakéhokoliv typu. Koukal jsem na různé straší i nové tytpy přístroje a ve všech je popis kopírování popsaný úplně stejně, žádná výjimka. Napište tedy kdokoliv, kdo jste z Panasonicu dokázal vypálit z nahraného playistu něco v 16:9 formátu a na jaký typ DVD.

Napište.

jofa*

Přepisovatelné DVD to určitě bere a to DVD-RAM. Domnívám se, že problém je v tom, že na HDD zaznamenáte v HD rozlišení ,ale samozřejmě na DVD jej už nedostanete v HD rozlišení, tak jak jej máte na HDD Panasonicu. Pokud pořad na HDD zaznamenáte v SD kvalitě a 16:9, měl by se i v SD ( 720/576) zaznamenat na DVD-R v 16:9. Možná se mýlím . A přímo záznam ( ne z HDD)na DVD-R a DVD-RAM v SD kvalitě je v 16:9? Měl by být.

cvok*
hodnocení

Moje odpovědi popoádky.

Dnes jsme nahrával na přepisovatelné DVD+RW (nikoliv RAM). Přístroj chtěl nejdříve disk naformátovat. Tak jsem to udělal. Pak jsem nahrával přímo z TV kus pořadu. Ukočil, řádně uzavřel a pustil na stejném přístroji. Záznam byl zase 4:3

Jak mám nahrané pořady v playlistu na HDD nemohu sloužit už to nevím, je to už dlouho. V manuálu pro obdobné panasonicy je toto:

Jak kopii z HDD panasonic DMR-EX80 na DVD
frantisekpetru*

Když si teď pročítám návod k DMR-EX83, napadá mne, zda to náhodou nesouvisí s režimy nahrávání. Je pravda, že zrovna dobře srozumitelné to v tom návodu opravdu není. Zkuste si tedy pohrát s nastavením režimů XP, SP a s nastavením vysokorychlostního kopírování. Viz návod k uvedenému typu EX83 str. 21 a str. 67.

cvok*
hodnocení

Děkuji Vám za účast.

Na obrázku je jeden řádek, že na DVD-R nahrát nelze a pod tím je ž DVD-R (a ostatní) i s širokouhlým obrázkem lz přehrávat na externích přístrojích, když jsou finalizované. Asi to je špatně odborně přeložené nebo blbě napsané.

Zítra jdu koupit DVD-RAM podle jejich požadavků a zkusím nahrávat jak z televize, tak z HDD a pak to sem napíšu.

Vladimír

A co nastavení TV?

jofa*

dvd-blu-ray-prehravace-re/...

Chci se zeptat odkud a jak nahráváte v HD rozlišení? ( Máte tam zmínku o HD rozlišení) U tohoto přístroje to není možné. Je to klasický rekordér s HDD a vestavěným DVB-S tunerem. Možné je nahrávat jen SD programy. Musí to chodit zcela klasicky. Nahrát to v 16.9 musí jít normálně. I přehrávání. Jak píše -bnbxx, chce to vše nastavit včetně TV. Na DVD-R musí jít nahrát. Na svém recordéru to přehrajete nefinalizované a pro jiné přehrávače finalizovat. S poměry stran by neměl být vůbec žádný problém ve všech režimech nahrávání.

doplněno 27.03.11 16:36:

V HD nic nenahrajete a ani nepřehrajete.

cvok*
hodnocení

Budiž, není to nahrané v HD. Je to nahrané tedy nějak na HDD. Samozřejmně, že z HDD to přehrávám na TV v 16:9. Uloží to na disk DVD-R v pohodě, to ano, ale formát je při přehrávání 4:3 a to takový, že to není klasické 4:3, ale smrsknutá jen šířka. A nastavovaní TV jsem prováděl na všechny způsoby, které dovolouje ovládání jak TV samotné, tak ovládání obarzu přes Panasonic. Podívejte se, prosím na obrázek z manuálu, který jsem dal k příspěvku nahoře. To je naprosto něco jiného, než pišete ve své glose. Rád bych, aby to fungovalo podle vašeho mínění.

Byl bych moc rád, kdyby se mně to povedlo nastavit tak, aby se jednoduše dalo nahrát 16:9 přímo z TV na DVD nebo na HDD a odtud na DVD nakopírovat. To je jedno.

Samozřejmě, že bude smrsknutá jen šířka, já to vidím tak, že je někde něco špatně nastaveného a na TV musí jít přepnutí na 16:9 i ručně. Automatické přepínání je provedeno přes jeden vodič SCARTU. To DVD má z nějakého důvodu informaci o formátu 4:3 a nepošle to po tom jednom vodiči do TV aby se přepnula. Ono vůbec není důležité v jakém rozlišení se to nahrálo.

cvok*
hodnocení

Děkuju. Budu hledat u sebe to nastavení. Jen pro informaci, kterou jste přehlédnul co jsem již napsal. Nemám propojení Scart ale HDMI. Myslíte tedy, že informace, čili třeba film natočený z TV v 16:9, z HDD jde po HDMI do TV 16:9, z DVD disku koupeného v trafice je 16:9 a z natočené kopie na tomto zařízení je smrsknuté na 4:3? Nevidím logiku. že by přístroj poznal kupované video a jak tam dám moje natočené prováděl smrsknutí.

Znovu opakuji, je zcela jedno jak je video natočeno, tv se prostě musí do patřičného formátu přepnout. Já si myslím, že při tom kopírování se z nějakého důvodu na DVD uloží informace o formátu 4:3

jofa*

Zkuste v recordéru ( sat přijimači) nastavit jiný poměr stran než automaticky či 16:9. Dejte tam 4.3. Vyzkoušejte. Zkuste všechny možnosti.

frantisekpetru*

Zkusil jste se pohrát s tím nastavením pro záznam, jak psal výše? (přikládám obrázky z návodu, co mám na mysli)

doplněno 27.03.11 20:20:

Ehm, ještě ten obrázek

Jak kopii z HDD panasonic DMR-EX80 na DVD #2
cvok*
hodnocení

Vážení přátelé.

Všem vám děkuji za dnešní rady. Nemohu nyní na TV experimentovat, neb je v koukacím provozu manželčiným. Zítra na tom budu pracovat a všechno, co zde bylo napsáno se pokusím prověřit. Ono to všechno chvilku trvá, když se má odzkoušet několik druhů i krátkých nahrávek a vždy každou zkoušku nastavení dovést až do finale. No akdyž to nevyjde tak dělat další. Budu to dělat systematicky a postup a výsledek sem napíšu. Bude to až zítra k večeru. Tak se potom zase koukněte na tento web. Mám totiž ještě určité pracovní závazky. Když budete chtít tak na mém webu zjistíte jaké.

www.ing.karesweb.cz

Přeju dnes dobrou noc.

Vladimír

frantisekpetru*

A ještě jeden. Pro jistotu opakuji - je z návodu k DMR-EX83, ale předpokládám, že zrovna toto by mohlo být stejné.

Jak kopii z HDD panasonic DMR-EX80 na DVD #3
jofa*

Rozumím tabulkám tak, že 5 a více hodin nelze nahrát v poměru 16:9 a 5 a vice hodin vysokorychl. nahráváním. Jinak by vše mělo být v pořádku.

frantisekpetru*

Já tomu rozumím tak, že pokud je režim nahrávání nastaven na EP/FR a vysokorychl. nahrávání na ZAP., tak i když bude nastaven poměr stran obrazu na "Aut." nebo "16:9", přesto bude při nahrávání/kopírování na DVD zaznamenán ve formátu 4:3.

hodnocení

0x

To je takový problém si tu TV přepnout na 16:9 ručně? Obraz se roztáhne a bude vše OK.

cvok*
hodnocení

No problem to je. Právě ten, že TV stále kontroluji a nastavená je na 16:9. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak sem nebudu psát. Přesto děkuju.

Vladim

cvok*
hodnocení

Váženi příznivci.Ještě v noci mně to nedalo tak jsem začal nastavovat. Přivedla mě na to odpověď o signalu od DVD do TV přes SCART - dyž to mám připojené přes HDMI, třeba tam je chyba. A BYLA! Špatně jsem si přeložil nastavení Aspect for 4:3 video.Postup.Vložím DVD - když se konektuje s TV můžu nastavovat. Takto to jde za sebou. Zvolim na ovladači totoFUNCION MENU - TO OTHERS -SETUP - CONECTION - SETtING - a tady bylo nastaveno -TV ASPECT 16:9 to bylo dobře,pod tím PROGRESIVE ON dobře, pod tím TV SYSTEM PAL, dobře,pod tím HDMI SETtING AUTOMATIC dobře, pod tím ASPECT FOR 4:3 VIDEO tady jsem měl 16:9 to bylo šaptně a nyní navolil 4:3 a to funguje. Video je přes celou obrazovku nedeformované, neořezané. Ještě musím zkusit jak totéž video bude fungovat na jiném DVD stroji s jiným připojením než mám já. To sem ještě napíšu, až to bude jasné.Všem vám moc děkuju za práci a vědomosti, které jste mně předali a vlastně mně navedli na správnou cestu. Moc dík.Vladimír

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]