Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení zásuvky tv/r/sat - jak?

Od: mumijka* odpovědí: 16 změna:

Dobry den,

chtel bych se zeptat, jak vyresit muj domaci problem s pripojenim zasuvky sat/tv/r?

Mam podobnou takovouto zasuvku allforsat.cz/... , ve stene natazeny pouze jeden kabel, ktery kdyz do ni pripojim, tak mi jde pouze satelit, ale TV z DVB-T uz nikoliv.

Na druhe strane kabelu mam rozbocovat, kde jedna strana vede k parabole a druha k antene na DVB-T.

Po pripojeni mi funguje bud jen satelit, nebo jen TV, ale oboji najednou ne. Muzete mi poradit, co delam spatne?
Dekuji predem.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

V zásuvce ani v kabelu bych chybu nehledal.

Nepíšete, na čem závisí jestli funguje satelit nebo TV.

Chyba bude pravděpodobně buď ve špatné volbě slučovače (satelit a TV do koaxiálního kabelu) nebo v následném zapojení TV a satelitního STB...

doplněno 03.01.13 09:12:

Napište, v jakém případě funguje TV a v jakém SAT. Při nějakém konkrétním zapojení?

mumijka*
hodnocení

no slucovac mi byl prodan ve spec. prodejne sat. techniky, tak predpokladam, ze je spravny. Je to proste klasika, neco jako toto antenni-zesilovace.heurek/... , takze jediny problem asi v zapojeni. Na zasuvce mam tri vystupy, sat, tv a r. Do sat jsem pripojil sat. prijimac, do tv set-top-box a radio je volne. I tak to ale nefunguje.

hodnocení

0x

A nemáte u antény na příjem signálu DVB-T nějaký předzesilovač nebo zesilovač po cestě?

On totiž satelit posílá po koaxiálu napětí 13V nebo 17V a tím přepíná polarizaci. Takže pokud máte u TV s DVB-T zapnuté napájení předzesilovače, tak se ty dvě napětí pobijí a nejede to.

Nevím jak přesně se toto řeší, ale asi napájení zesilovače a předzesilovače pro DVB-T musí být vyřešeno samostatně a odděleno od satelitního rozvodu.

mumijka*
hodnocení

zesilovac k antene pripojeny jeste nemam, v set-top-boxu jsem dal napajeni pres set-top-box, abych nemusel extra zapojovat zesilovac zvlast.

Tak zkuste v set-top-boxu vypnout napájení zesilovače, protože po jednom kabelu to prostě nenatáhnete.

Nejde do kabelu pouštět 13V nebo 17V ze satelitního přijímače a 5V nebo 12V od DVB-T přijímače pro napájení zesilovače.

Buď vám bude fungovat DVB-T s vypnutým napájením zesilovače a nebo to budete muset řešit samostatným kabelem pro napájení zesilovače DVB-T.

azurit*
hodnocení

0x

Máte to zapojené tak, že do F-ka SAT-jde výstup z paraboly, do F-ka TV-výstup z antény na střeše a do F-ka MIX výstup do televize?

mumijka*
hodnocení

v zasuvce mam: Sat, Tv a R - do sat. jde koax. ze sat. prijimace (F konektor), do Tv jde koax. ze set-top-boxu, do R nejde nic.

hop®

Azurit měl pravděpodobně na mysli zapojení slučovače...

mumijka*
hodnocení

aha, tak jsem to spatne pochopil, takze do toho mixu jde vystup do zasuvky, nikoli do TV. Az z te zasuvky jsou tri vystupy, sat, tv a radio.

hop®

Na té zásuvce asi není moc co zkazit, ale ještě stále jste neodpověděl na moji opakovanou otázku, za jakých podmínek jde satelit a za jakých podmínek jde TV...

mumijka*
hodnocení

ted mi jde jen satelit, jakmile se ale opet zkusim povrtat v zasuvce, tak pujde pouze set-top-box. Nevim proc, ale je mozne, ze je nekde spatny kontakt nebo neco, prestoze je zasuvka uplne nova. Nekdy mi i signal satelitu vypadne, kdyz se neceho u zasuvky dotknu. A nemyslim si, ze bych mel spatne prisroubovany sroubek pro uchyceni kabelu, takove kopyto snad nejsem :)

hop®

Pokud máte koax dobře zapojený včetně uzemnění, kterí se nesmí ani "minidrátkem" dotýkat "živého" středového kontaktu, stále je možnost, že je zásuvka vadná z výroby, i to se občas stává. Pokud máte náhradní "F" konektor se spojkou, zkuste místo zásuvky napojit kablík od satelitu natvrdo, stejně tak potom TV. Pokud bude v obou případech signál dobrý, je chyba v zásuvce. Ale ještě raději zkontrolujte zapojení zásuvky, ty tenké drátky ze stínění koaxiálu skoro nejsou vidět, ale dokážou nadělat pěknou neplechu...

mumijka*
hodnocení

zkusim to udelat obema zpusoby, ale je mozne, ze muze byt i vadna zasuvka.

mumijka*

tak jsem to zkusil a nic.

mumijka*

prave jsem zkusil vsechny rady a nic noveho.

Veci se maji takto: kdyz do zasuvky pripojim koax. ze satel. prijimace a vytahnu tv koax, tak jde satelit. Pokud to prohodim, tzn. pripojim TV koax. a odpojim ze zasuvky satelitni koax., tak jde zase jen tv. Kdyz pripojim oboji, tak jde vzdy jen to, co slo naposledy, to druhe ne. Tak mate nekdo jinou radu? Dnes jsem jeste zakoupil novou zasuvku, pro jistotu, vse mi peclive vysvetlili, tak jsem to i zapojil, napajeni anteny nejde pres kabel, dratky stineni se nikde nedotykaji. Vazne uz nevim. Poradite mi?

luke237
Napadaji me snad uz jen 2 otazky. Co se stane, kdyz zapojis jen TV antenu do slusovace a dole v zasuvce nechas zapojenou jak TV, tak satelitni prijimac?
Myslis, ze muzes poslat PRESNE typy toho slusovace a zasuvky (abychom zjistili, co je kam pruchozi s jakymi utlumy)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]