Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám vzteka, protože mi odešla LG 42PJ350 plasma televize.
Přijeli opraváři v rámci záruky, měli s sebou zdroj, ten vyměnili, nepomohlo to, tak si tv sbalili a odjeli.
Když pak přijeli, TV měli opravnou s tím že měnili desku. No ale problém je že od té doby co se v tom vrtali, mi děsně bzučí. To "děsně bzučí" je ale slyšet hlavně večer když je klid.
Když jsme na to konto reklamoval opravu, přijeli dva technici a dělali hluchý. Jakože chodili kolem TV a říkali my nic neslyšíme. No bzukot byl slyšet ale né tak razantně jako večer, ani by se podle mě nedal změřit protože to je takový vf vrnění co vám leze do hlavy nepříjemně.
TV odvezli a za pár dnů je přivezli zpátky s písemným vyjádřením, že je to normální a že člověk s "citlivějším sluchem" to může vnímat.
No není to na zabití? Na tu TV se nedá koukat, když jí ztiším na jedničku (tj. nejslabší stupeň) není zvuk ani slyšet. Navíc mám pocit že i ti ztišení na jedničku je míň citlivý než bylo před výměnou desky. Mám možnost srovnat protože mám stejný model od nich jen s větší obrazovkou a tam tyhle problémy vůbec nemám.
Poradíte mi někdo
1. technicky co může dělat ten brum (předpokládám že problém bude v tom jejich repasovaném zdroji, co mi zkusmo vyměnili ale nevrátili)
2. jak se mám domáhat reklamace když mám tohl písemný vyjádření? ta tv je prakticky nepoužitelná a jediné co můžu psát je ať pošlou techniky na vyšetření sluchu
díky
Vratit do tv povodnu zdrojovu dosku, stazujte sa u zastupenia LG v CR. Reklamujte, pokial nebudete spokojny. Ak to nepomoze, zariadeniu sa da vzdy tak pomoct, ze to servis musi uznat ako opravnenu vadu a potom ziadat vratenie penazi. Len to nesmie robit amater. Sam som to nikdy takto neriesil, ale viem si to zivo predstavit.
až, vám sdělí že zboží nelze vrátit, ani reklamovat, zkuste Tv prodat za co nejvyšší cenu, poté koupit novou, jinou... pokud ji nebudete chtít prodat zavolejte nějakému elektrikářovi ( nějaký známý pro vás), aby se na to podíval, bzučení nepříjemné, může to dělat např transformátor, nebo vysokonapě´tové trafo... Postarší lídé mají otupělý sluch, takže třeba těch 20khz, co má ten zvuk už nemusí slyšet, myslím si že jste pomladší proto to vnímáte...
Zdroje kmitající na 16kHz byla problematika CRT televizí, kde byl kmitočet odvozen z řádkového rozkladu. U všeho ostatního se volí kmitočty 30kHz a výše a tam opravdu nehrozí, že by to někdo slyšel. Pokud to vydává zvuky tak je tam něco špatně, ale není z sotazu zcela jasné jakého druhu jsou, k čemu se dají přirovnat - "...ni by se podle mě nedal změřit protože to je takový vf vrnění co vám leze do hlavy nepříjemně..." - to není zcela jasné.
no jak to popsat
mám tu větší TV ta vrní taky podobně, ale chybí tam ta bzučící složka
tady ta ale má k tomu sršení
projevuje se to od zapnutí a nemizí to ze zahřátím trvá to třeba 2 hodiny pořád
nezávisí to na stažení zvuku, například stáhnu zvuk na 0 čili z repro nejde nic a bzučí to stejně jako když zvuk vytáhnu nahlas (ten to pak už samozřejmě přehluší)
čili projeví se to až když tv sleduju večer protože je všude ticho, cvaknu televizi, ta nabíhá a hned začně "bzzzzučet", když nechám zvuk na 1 čili nejmenší, přes bzzukot to sice slyšet je ale blbě
taky mám pocit, jestli mi někdo právě tu citlivost toho zvuku když je na jedničce nepošteloval. Myslel jsem si žře jsem magor, ale pak jsem viděl na té větší, že tam je zvuk daleko potišěji a teda minimální zvuk tj, hlasitost 1 zní krásně potichu
mohl tohle někdo poštelovat? mám pocit že mě to taky rozhasili možná to souvisí s tím brumem
chtěl jsem vzít sluchátka a zkusit jestli bzukot uslyším z nich ale není tam banánová zdířka, jen kompozitní výstup nebo scart
myslím že to ale fakt dělá něco uvnitř a mají pravdu když tvrdí že bzučí každá, to můžu potvrdit, ale ne takto blbě že z toho bolí hlava...
no a postarší... prosímvás, mě doktor tvrdil, že mám zúženej zvukovod, při hluku špatně slyším a je mi 37 tak ať mi nějakej opravář píše, že mám citlivětší sluch, manželka to slyší taky tak blázen nejsem
jen prostě když přijedou za všedního dne, kdy všude jezdí náklaďáky, kolem plno hluku no tak to jen tolik nevynikne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.