Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli lepidlo chemoprén může vést elektřinu... Jde mi o to, že se mi na jednou pristroji "urval" pájený spoj...Napájil sem to zpátky, ale jelikož je to v tom místě hodně namáhané (je to napojení kabelu), tak bych to chtěl nečím pojistit, a napadlo me to zakapat chemoprenem...Možná sem to nepopsal uplně přesně, ale to je jedno, to co mě zajímá, je JESTLI JE LEPIDLO CHEMOPRÉN VODIVÉ...Diky za odpovedi a pripadne jine tipy...
případně jiné tipy: Na Vámi popisovaný účel a nejen na to používám elektrickou tavnou pistoli a tavné tyčinky, kterými se za tepla dá přilepit - fixovat - téměř všechno k téměř všemu... dokonce i k lidské kůži... auú...
ten nakapaný chemopren po elektrické stránce by škodit neměl...ale až ho budete případně potřebovat odstranit, mechanické odstraňování by elektrické součástky případně i DPS mohlo poškodit...
Zcela určitě vodivé není.Pokud chceš,aby spoj dobře držel,a sám pájet neumíš,dej to někomu,kdo to umí.Kabel přiletuješ a aby ti mechanicky držel připájený,musíš ještě použít mechanickou příchytku.Určitě ne chemopren.
JABRAKA
Dobre, diky za odpoved...Ale v podstate kdyz tam ten chemopren nakapu, tak by se nic stat nemelo, je to tak?
Pokud pájený spoj je dobře vodivý a drát chceš jen pojistit proti mechanickému namáhání, na tyto účely je vhodnější zakápnout tavnou pistolí.
Pozor na jednu věc. Nepíšete o jaký kabel se jedná. Pokud by se jednalo o např. anténní kabel, tedy VF, tak tafix je naprosto nevhodný, má mizerné VF vlastnosti. Ten chemoprén je mnohem lepší.
Tak možná jeste na KV. Už na 145MHz to začíná být znát. Na 430MHz je to už nepoužitelný. Ověřeno a změřeno v praxi.
Už jsem viděl mnoho výrobků se samonosnými cívkami v tomhle pásmu zakápnuté tavnou pistolí - že by jiný materiál?
Když jsem před lety s chemoprenem pracovával,tak to byl roztok polyisochlorbutadienu.Když jsem listoval na webu,je tam chemoprenů hafo,docela i ve vodní bázi - kontaktní lepidla velice rozmanitého složení.Rozhodně ten s chlorem rozhodně určitě není vhodný.Ty disperze také ne.Tak raději tavnou tyčinku.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.