Nejste přihlášen/a.
Když zkouším nastavit časované nahrávání na LG 497 rht, tak to po mně chce zkuste nejprve nastavit kanál (mám TV signál přes satelit, z receiveru přes scart do rekordéru), kanály digitální TV ani nasatvit nejdou, v obchodě mi řekli, že bude signál pouze ze satelitního receiveru, takže nahrávání z vnějšího vstupu. Nahrávání bez časovače funguje normálně.
Nějak nechápu, na co se vlastně ptáte.
Že to po Vás chce nastavit kanál je celkem logické, časovač přece musí vědět, co nebo odkud má vlastně nahrávat. Takže nastavte AV1 nebo AV2 nebo zkrátka vstup, na kterém je připojen satelit (v návodu je to popsané - str. 31?) Nzapomeňte mít Sat zapnutý na příslušném programu nebo pokud to umí, tak taky nastavené časované zapnutí.
Jinak, pokud máte v oblasti pokrytí DVB-T signálem a připojenou nějakou anténu, nevidím důvod, proč by nešlo naladit a následně tudíž i nahrávat pozemní digitální nahrávání.
A ještě malou poznámku - nevím, co očekáváte od té ankety. Kolik myslíte, že je zde na fóru majitelů a uživatelů tohoto konkrétního rekordéru.
Já bych to zadal, kdyby to šlo, ale nemám kam, když se zobrazí ta výzva, tak nemám možnost nic zadat, je to jen suché oznámení. Na AV2 je to nastaveno stále, přes AV2 hraje televize i to tak nehrává bez časovače. Vyhledání kanálů v nastavení sice můžu udělat, ale najde to pouze jakési "MUX", asi 60, žádné televizní kanály.
Od ankety si neslibuju nic.
Zde je ke stažení manuál, kde opravdu na straně 31 uvedeno, že se jako zdroj signálu dá číslo programu nebo jeden z extrních vstupů:
děkuji za odpověď, ale návod mám doma a pročetl jsem ho. Problém je, že přtroj vyžaduje nastavení kanálu, ale to nelze provést. Sice se vyhledají multipelxy, ale při editaci už to nenabízí nic k editování, zadat místo kanálu (programu) externí vstup také není možné. Prosto to po mně chce nastavit kanál, ale nemumožňuje mi ho nikam zadat
Při prvním spuštění přístroje by mělo dojít k automatickému nastavení přístroje včetně počátečního naladění tv stanic, stalo se tak u Vás?
Stalo, našly se ty multiplexy, ale pak už s tím nešlo nijak pracovat, nic nešlo editovat, jako by se nic nenaladilo. I jsem pak zkoušel zpustit automatické naladění znovu, výsledek stejný.
Bohužel netuším, jak funguje tuner tohoto přístroje, ale na moji TV, otcově TV, bráchově TV a DVD rekordéru, tchánově TV a DVD rekordéru (všechno jen značky Panasonic, Samsung a LG) tuner naladí na jednotlivé předvolby jen TV kanály (které lze potom přes menu normálně editovat), NIKOLIV multiplexy.
MUX = Multiplex. U nás existují čtyři multiplexy, v každém z nich je vysíláno několik stanic.
MUX 1 - ČT1, ČT2, ČT4, ČT24
MUX 2 - Nova. Nova Cinema, Prima, Prima Cool, Barrandov
MUX 3 - Prima Love, PublicTV
MUX 4 - ČT HD, Nova HD, Očko
Záleží, odkud jste, protože každý multiplex vysílá na svém kanálu a navíc kanály jsou různé i podle oblasti, takže třeba oblast Brna:
MUX1 - kanál 29, MUX2 - kanál 40, MUX3 - kanál 59, MUX4 - kanál 64
Přehled všech vysílačů a kanálů najdete třeba zde:
digitalnitelevize.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.