Nejste přihlášen/a.
Poradíte mi prosím, jaký vybrat pro manžela laserový měřič (dárek)? Momentálně používá nějaký starší model Bosch, ale poslední dobou jenom nadává (ale nevím na co konkrétně), měl by umět dobře měřit i za jasného dne venku, vzdálenosti kolem cca 200m, m2, m3 a co já vím co ještě, když vlastně nevím, co ty zázraky umějí.
Díky, zoufalá manželka...
Pokud chcete aby laserový dálkoměr měřil i na vzdálenost 200m...venku a za jasného počasí..Tak budete muset sáhnout po přístrojích jako Leica Disto D8 nebo D5..a i to bude na hranici jejich použitelnosti..nebo již mírně za ní.
Tyto přístroje mají digitální hledáček pro zaměření bodu na který se měří vzdálenost..JInak prakticky není možné bod za běžného denního světla vidět, natož za plného slunce..
Nicméně 200m se již stejně měří s terčem...nikoliv bez něj.
Cena těchto přístrojů je D5=12tis Kč...D8=18tis Kč.
U těchto vzdáleností, tedy více jak 100m by stejně byl vhodnější jiný způsob měření..než ruční laserový dálkoměr.
doplněno 11.03.11 14:00:Pak je ještě jiný typ dálkoměru...měří až do 915m, ale s tolerancí +-1m, což už je např. ve stavební praxi nepoužitelné.
Osobně bych to také být Vámi nechal na manželovi...ať si vybere raději sám.
Díky hoši za odpovědi, něco stejně budu muset vybrat, protože i ten první měřič je dárek ode mne (bylo mi ho líto, jak se furt tahá z metrem nebo z pásmem), a napadlo mě, že určitě existuje něco pro usnadnění. To rekonstruoval vnitřky, takže do té doby byl celkem dostačující. Teď se však spíš hodně pohybuje venku, v plánu je stavba nějaké haly, tak mě napadlo, že bude potřebovat měřit i více venku.
Ten digitální hledáček znamená, že do toho koukám jak do starého foťáku (nové už kolikrát hledáček nemají), zaměřím na určitý bod a zmáčknu tlačítko pro měření? Měření s terčem proč (je to už taková vzdálenost, že okem nezaostřím na daný bod)?
Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.