Nejste přihlášen/a.
Co brání videozařízení podporující jen flashku v tom aby se tam připojil USB externí disk? Disk má vlastní napájení, stejný formát tak co mu brání aby místo té fashky fungoval?
Pokud videozařízení umí pracovat s fleškou, měl by umět pracovat i s externím diskem, který je naformátován na FAT16 nebo FA32, u modernějších i exFAT (též někdy označovaným FAT64).
Jinak se chci zeptat - Vám tam externí disk nefunguje?
spider:
to jsem si myslel taky, tak jsem na něm vytvořil malý primární oddíl a taky nic. Tak mne vrtá hlavou co by to ještě mohlo být .
Například Microdrive to pobere.
Nevím co je to za videozařízení. Jistě je napsáno v návodu co to umí. A pokud to neumí tak může pomoci nové FW poku toto nové FW to již umí. Ale nedoufal bych, byť jsou i výjimky.
Třeba můj HDBOX taky umí jen FAT32 a nějaký UNIX formát, ale v příštím Firmware již slibují NTFS.
Já jsem ale zvědavý kde je ten rozdíl když to není v nedostatečném napajení, když to není ve formátu a když to není v kapacitě. Mne nezajímá co je psáno o podpoře zařízení v manuálu, ale jestli někdo ví čím to je.
Předesílám, že tomu nerozumím ale naše TV Panasonik umí s fleškou ale externí disk čte jen pokud je na něm nahraný pořad který se na ní vysílal. Pokud ale disk s pořadem-filmem nahraným na ní vezmu k dceři která má TV stejnou nejede tam.
To ano, tady se ale jedná o to že ten disk nepříjme. V manuálu je, že podporuje flash paměť a já to beru. Jen chci vědět v čem spočívá ten rozdíl. Obojí má USB rozhraní, obojí má stejný formát, obojí má stejnou kapacitu tak kde je ten háček?
Já jsem s tím dělal pokusy na settoboxu na flashky a rozchodil jsem to, ale asi může být zařízeni kde to nepůjde. Tak je jasné, že problém bývá v napájení, a ve velikosti disku. Musí se rozdělit na oddíly (u mne max 32GB, pak je důležíte zvolit i minimální velikost klusteru který ta velikost oddílu umožnuje. Nejenom, že to chodí, ale zařízení mi nabízí všechny oddily na disku
No už se mi to hlásí, musel jsem postupně ubírat až jsem se dostal na 29GB, na začátku jsem zkoušel míň, ale to mi nešlo, protože při dělení mi to udělalo na začatku nealokovaný oddíl pár mega a já si toho nevšiml a proto se nehlásil . Teď tam mám napojený 160GB externí HDD s vlastním napájením, rozdělený na 5x 29MB a na všechny oddíly můžu nahrávat - SUPER
Autorovi nestálo za to uvést o jaké videozařízení se jedná. Ovšem moje zkušenosti např se satelitem s funkcí PVR, případně i videorekordérem tak jsem zatím nenarazil na takový, který by při nahrávání umožnil volbu oddílu. Vždy nahrával do rootu, respektive do prvního oddílu.
Přehrávání to ano. Tam šel oddíl vybrat.
jirbar:
Mě šlo o to proč nejde nahradit fleška externím HDD, když se dodrží formát i kapacita. PROTO JSEM NEUVEDL ZAŘÍZENÍ - dotaz měl být obecný. Jak vidět tak se to nakonec povedlo a možná opravdu obecně - vyzkoušeno na DVD recordéru s USB a settoboxu s USB (jeden drahý Philips a druhý laciný EMGETON ). Pokud budu mít možnost tak to ze zvědavosti budu zkoušet dál i na jiných zařízeních až se mi dostanou pod ruku... Proto jsem i napsal, že manuál mne nezajímá - ten snese leccos.
Do drahého zařízení OLYMPUS bylo dle manuálu možné použít 64MB kartu mini SD a ono to bez problémů zkousne 1GB, nejenom že jí přečte, ale i naformátuje .
Myslím, že to nejde zevšeobecňovat. Taky jde o praktické použití. Pokud nahraji do prvního oddílu nějakých těch třeba 25GB tak pak jedině v PC překopírovat do dalších oddílů abych si to mohl přehrát (pochopitelně to jde i v tom prvním).
Jak jsem psal tak tyto zařízení většinou nahrávají do prvního oddílu, ale číst mohou z kteréhokoliv.
Třeba satelit Ariva snese externí HDD 1,5 TB formát může být FAT32 i NTFS přesto sama nahrávku dělí na části okolo 3GB a to jen kvůli FAT32 kde nemůže být soubor větší než 4GB.
No a tříhodinový film ve vysokém rozlišení to taky může být 10GB.
No kdyby tazatel uvedl je to zařízeni firmy XXX s typovým označením YYY, kde se uvádí v manuálu USB vstup podporuje pouze FLASH, ale já chci vyzkoušet USB HDD, co všechno má splňovat aby tu FLASH mohl nahradit? Bylo by to lepší? Asi by mu hodně lidí napsalo, když tato možnost v manuálu není tak to ani nezkoušej. A ejhle - ono to jde
Tam kde výrobce předepisuje HDD s vlastním napájením, tak většinou taky jede 2,5" HDD napájený přes USB.
Otázka je ale jak dlouho.
Takže tuhle fylozofii radši budu vyprávět malým dětem místo večerníčku.
No co se týká napájení z USB, tak jeho použitím přesto že to výrobce nedoporučuje zatěžuji USB napájení a zdroj celého zařízení, ale co může být špatně, nebo čemu může škodit zařízení, které přes USB komunikuje a podle výrobce by nemělo, to teda opravdu nevím.
u extHDD windows neumožňují naformátovat oddíl větší jak 32GB formátem FAT32, proto je zapotřebí vytvořit na disku oddíly velikosti do 32GB, a pak už extHDD naformátujete po jednotlivých oodílech na FAT. Jak a jestli jde naformátovat př. 80GB najednou vcelku na FAT a jakým nástojem jsem zatím nepřišel a nevím to. Někdy je formátování jako funkce nabízeno přímo v zařízení např. recorderu, funkčnost jsem zatím neodzkoušel tudíž nemohu výsledk sdělit. Oddíly lze formátovat různě př. "E" FAT; "F" NTFS; Mám dotaz: jak v recorderu mohu určit na jaký oodíl bude nahrávat? lze to? nebo postupuje od "A do Zů nebo je schopen použít jen "A" tj. první oddíl?
No, externí disk je normální 2,4 HDDD co se dává do notebooků. Fleshka- to je něco jako SSD, jsou tam paměťové čipy. Disk je naformátován (teda aspoň u mě) jako NTFS. Fleshka je FAT
Když se naformátuje HDD na FAT a udělá se menší oddíl tak je pravděpodobné, že to bude chodit. Už se to tady řešilo a myslím že vyřešilo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.