Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracka bosch maxx4 nezdima

Od: kolis* odpovědí: 7 změna:

Ahoj vsem.

Pracka je stara asi 5-7 let a pomalu prestala zdimat az nakonec ani neotocila bubnem. Vydelal jsem motor a zjistil, ze uhliky jsou prakticky pryc. Koupil jsem nove a vymenil. Pracka normalne pere, ale nezdima. Parkrat se snazila nabehnout na zdimani, ale vzdycky prestala. Vzdy korektne vypusti vodu a ta skutecne odtece, pak zacne pomalu nabihat, ale zdimani se neuskutecni. Zkousel jsem pradlo odebrat, pridat i na prazdno, ale nic.

Po vymene je motor trosku hlasitejsi, pripsuji to vymenenym uhlikum - prvni otazka: lze dat uhliky spatne? Jsou zkosene a napadlo me, zda neni mozne je dat proste na opacnou stranu, nez byly puvodni, zda to ma nejaky vliv nebo ne. V kazdem pripade normalni prani je ok.

Jinak remen me prijde napnuty, filtr je cisty.

Napada nekoho nejaka zarucena rada, nebo mam nechat domacich oprav a zavolat odbornika?

Diky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

0x

odesel ti jeden z kondenzatoru, vsimni si, ze se pracka toci jenom na jednu stranu, misto aby se otacky pri prani stridaly. Me se to uz stalo 2 x sice u jinyho typu, ale vesmes jsou vsechny stejny.DEJ VEDET, JESTLI MAM PRAVDU S TEMA OTACKAMA JENOM NA JEDNU STRANU.

Ten Caps Lock byl omyl.

kolis*
hodnocení

Pracka toci na obe strany. Pri prani i pri programu jen zdimani jede na obe strany.

pecenkav*

a je pri tom zatizeny pradlem? Pri spatnem kondenzatoru nema motor silu na tu jednu stranu, na ktery je spatny kondenzator, v podstate mu chybi 1 faze, tu mu dava ten kondenzator posunem faze

pecenkav*

to pradlo sem musel mit mokry, plny buben sucheho pradla mi to utahlo

kolis*
hodnocení

Pradlo bylo mokre, protoze jsem normalne pral - test po vymene uhliku byl cely klasicky praci cyklus. Jak jsem psal, pracka se pokusila na zdimani nabehnout, ale pripadlo me, ze buben je az prilis volny a tak se zastavi, aby se neposkodila. Kdyz jsem sundal remen, tak me prislo ze motor normalne toci jako pri odstredovani, zajimave ale bylo, ze zacla cukat napousteci hadice, jako by chtela pracka napustit vodu (mozna to s tim nesouvisi, ale videl jsem to poprve).

pecenkav:

motor s uhlíkama a kondenzator na posun fáze - to nějak nejde dohromady *smich*

hodnocení

0x

Pro pečenýho-motor s uhlíky již žádné kondíky neřeší...

Pro tazatele-uhlíky by měly mít maximání styčnou plochu cca 1x0,5 cm..pokud jezdí jen tou tenkou hranou je to špatně.

Motor může mít špinavý kolektor od prachu a ten je třeba vyčistit křídou na kolektory...

Teoreticky to má vinutí za sebou, v horším připadě je po smrti modul či relé s trojnožkou které řidí otáčky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]