Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás.
Potřeboval bych poradit jak ozvučit sál,kde by se reprodukovala muzika z notebooku při různých akcí jako je dětský a maškarní den a jim podobné akce. Je potřeba mixační pult,repráky a zesilovač? Pomohl by mi někdo sestavit toto ozvučení? Mám tím namysli značku,cenu.Za pomoc a rady vám všem děkuji.
Uvítám i odkazy na toto téma.
Pavel
doplněno 05.03.11 18:46:Můžu třeba použít i aktivní reprosoupravy?
"Je potřeba mixační pult,repráky a zesilovač?"
Jistě...bez reproduktorů,zesilovače a mixážního pultu by to šlo těžko...to vše je potřeba...a ještě něco navíc...mikrofony, kabeláž..stojany na reproduktory...atd.
Otázkou je jak velký a vysoký je sál...a kolik peněz máte k dispozici...
doplněno 05.03.11 10:33:Pokud se ale jedná o větší sál...a ozvučení má být "na stálo" a ne jen jako provizorní, nechal bych to navrhnout elektroakustika..Bude to něco stát..., ale ozvučit kvalitně sál není legrace, to není obývák 4x4m.
Vymyslet špatné ozvučení s malým výkonem dokáže každý..ale aby to fungovalo..
Pro úplnost:sál je o velikosti 16*15 m a kapacita je stavěna na 100 lidí .
Já prostě potřebuji,aby muzika z PC (notebooku) byla slyšet po celém sále.prostě nějaký zesilovač a repráky. Vždyť by to bylo jen pár dnů v roce.
Pro tvůj účel ti stačí kvalitní zesilovač a reprobedny.Jeden,či dva mikrofony.Z NTB jeden kabel do zesilovače(ten musí mít vstup pro USB.Pak vstup pro mic. a vstup ještě pro jiný zdroj audia.Výstupy ze zesilovače pro L-kanál,P-kanál, a případně pro Subwoofer.
Ostatním zařízením si zkomplikuješ vlastní instalaci.
Pak si pamatuj,že je dobré mít kabely v rezervě.Když rozbalíš sál,tak určitě nebude aspoň jeden kabel fungovat.
JABRAKA
Nevidím nejmenší důvod proč by MUSEL mít zesilovač USB vstup . (asi aby nedocházelo ke zkreslení
)
O tom se Jabraka zapoměl zmínit jeho kamárád co bere 1200Kč / hod mu to asi zatajil, nebude své know-how přece vyzrazovat
Na takové nárazové a jednotlivé akce je vhodné zajistit ozvučení prostor zápujčkou od nějaké okolní skupiny či zvukaře. Bude to na úrovni a vyjde to nejlevněji a bez zbytečných starostí a následného poslouchání výtek ke kvalitě.
Docela důležitá a nepostradatelná informace pro tazatele
( Když už máš takové kamarády tak se od nich Jabrako něco občas přiuč )
Ty jseš hloupej,až to svítí!Já se tím docela dobře přiživoval leta před důchodem,syn a jeho kamarádi dělají diskotéky,kam se podívám,tak se válí repráky a kabely.takže bych ti mohl učení spíš zařídit,ty rejpale!Proč musíš svoje oponenty tak hloupě zesměšňovat,to vůbec nechápu.
JABRAKA.
Mě je srdečně jedno co se ti válí doma a čím se všichni zabýváte, když tvoje rady v rubrice elektronika tomu ani v nejmenším nevypovídají .
Já tě nikdy neměl za oponenta...
Zamysli se co zde tazatelům odpovídáš, ta informace o kamarádovi byla opravdu velice cená
Ahoj. Pokusím se o zcela realistickou odpověď.
Je mi jasné, co máš na mysli. Kromě zvučení velkých akcí, také občas jen pouštím jako podkres muziku z noťasu. Stačí ti stereo kabel 3,5mm jack - 2x cinch, nebo 3,5mm jack - 6,3mm jack, nebo 3,5mm jack - 2x XLR a jeden pár aktivních beden s korekcema. Konektory kabelu musí být logicky stejné se vstupem na bednách. Aktivní bedny bývají buďto zapojeny každá s vlastním zesilovačem, takže každou linku vedeš do jedný bedny. Nebo může být zesilovač jen v jedný, ze který pak živíš i tu druhou. Pak kabel z ntb spojíš jen s tou bednou, co má zesilovač a následně bedny propojíš mezi sebou. Docela dobré řešení pro malé akce je mít sestavu 2+1, tzn jednu velkou bednu, kde je zpravidla subwoofer pro basové frekvence. V té velké potvoře je většinou umístěn i zesilovač, takže do ní píchneš kabel z ntb (já na ní mívám i položený ntb) a z týhle bedny pak živíš dvě další bedny, který jsou třeba na stojanu, nebo je můžes i volně položit na nějaké vyvýšené místo. Na přehrávání muziky z ntb na malých sálech a akcích to bohatě stačí. Je samozřejmě lepší mít mix, což ti dovolí lepší ovládání hlasitosti (o korekce zvuku bych se v tomto případě vůbec nestaral) a také třeba zapojení mikrofonů.
Ale rozhodně se toho neboj, nebo napiš a vymyslíme to
Pepa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.