Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ozvučení restaurace+WC+Zahrádka

Od: jakubtrnka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den

Chtělo bych se zeptat jak co nejlevneji realizovat ozvuceni restaurace. Moje predstava je, ze budu mit za barem receiver do ktereho pripojim TV, aby kdyz jede televize se mohla pustit do reproduktoru v restauraci, ale ne do reproduktoru na wc a zahradce. Tam aby stale hralo radio. A aby to nebylo uplne jednoduchy, tak to vsechno vymyslet tak, aby se reproduktory ze zahradky mohly odpojit (na zimu) a přitom abych neprekrocil minimalni impedanci. PS: Celkem mám představu jak by to mělo vypadat, ale neznám možnosti dnešních HI-FI. Děkuji za odpověď

Ozvučení restaurace+WC+Zahrádka

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já bych Vám poradil...

Nechte si tento systém navrhnout od někoho, kdo tomu rozumí...

Jinak to dopadne tak, že to bude další "flašinet" jako v mnoho hospodách v ČR.

Ano..něco Vás to bude stát, ale výsledek bude stát zato..

Buď pořádně, nebo raději vůbec.

Znám minimálně dva lidi co se ozvučením profesionálně zabývají..

xxx*
hodnocení

0x

Dobrý den neviděl bych tak hrozně.

Za prvé budete potřebovat rozbočovač signálu, který umístíte k recieveru. Je možné že se prodává reciever, který umožní rozdělení signálu.

Na rozbočovači si jednoduchým přepínáním rozhodnete kam jaký signál půjde (zahrada radio, lokál TV)

Cena takového rozbočovače bude do 2000,-

Reproduktory jsou většinou se svorkami proto není problém je na zimu uklidit.

doplněno 04.03.11 14:07:

Něco v tomto smyslu ale pouze pro audio avhifi.cz/...

Cena kterou jsem psal jako první platí šikovný elektrikář vám audio přepínač postaví do 2000,-

jakubtrnka*
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď

Já nějak nechápu jak by mi ten rozbočovač pomohl... Protože přece mám na receiveru Radio tak hraje rádio a pokud receiver přepnu na AUX(nebo něco takového) tak se všechno přepne na aux. Spíš jsem si říkal jestli není receiver který má nějak oddělený výstupy a sám si určím jak který bude hlasitý a do kterého půjde určitý vstup.

Dost možná řeším neřešitelný a dopadne to tak že 1. Pořídím receivery dva a jeden bude pro lokál a druhý pro zbytek

2. Pořídím klasické hi-fi věže a jednu připojím na lokál a druhou na zbytek...

A další dotaz je teda jestli se sá smísit levej a pravej signál na WC aby na Pánech nehrál jen levý a na dámách pravý kanál. A jestli myslíte že se dá zapojit lokál tak jak mám, že je levej a pravej signál do kříže. Je to z toho důvodu aby všude byly slyšet oba kanály. Děkuji

xxx*

Rozbočovač vám pomůže v tom, že do něj přivedete signál z TV a signál z recieveru a pak jednoduše určíte ke kterým reproduktorům který signál půjde. Psal jsem, že je možné že se prodává reciever s podobným zařízením které je již integrováno.

Myslím že pro vaše potřeby je sloučení kanálů zbytečné potřebujete aby to hrálo ne aby tam byl požitek jak v hudebním studiu ;)

jakubtrnka*
hodnocení

Ahá, už jsem to pochopil... Děkuji za nápady, ještě to proberu s nějakým "praktikem", proberu plusy a mínusy a uvidím. Ještě jednou děkuji.

hodnocení

0x

snad jen na doplnění...ještě další náklady mohou vzniknout, když jeden zanedbá třeba osa.cz/...

lui*
hodnocení

0x

Jen takovej malej rýpanec. Jste si opravdu jistý, že tu hudbu vaši hosti chtějí? Víte ono není nic příjemného překřikovat se s reproduktory při objednávání u číšníka, nebo při důvěrném rozhovoru s druhým u stolu. Máte jistotu, že Vám to neodhání hosty? A nemusíte mi odpovídat. Od toho tahle poradna není, ptal jste se na něco jiného. Jinak ať se daří v podnikání.

jakubtrnka*

Ano, jsem si jisty, Rozhodne je lepsi kdyz sedite u stolu a hraje vam tam ""potichu" hudba nez kdyz je tam ticho jak na hřbitově, Nechci aby mi to tam řvalo jak na diskotece. Jde mi o to aby to hralo čistě, relativně potichu a příjemně,

jabraka*
hodnocení

0x

Osobně bych zvolil aktivní reproduktorové soustavy.Větší a výkonnější do restaurace,do přístěnků menší,asi jako u PC.Tím ti zbude z NTB natahat stíněné kabely pro vstupy repro.Rozbočovač signálu je nutný.Detaily přes vnitřní poštu.

JABRAKA

doplněno 05.03.11 12:54:

Ten NTB si pletu z jiného dotazu,ale je to totéž,jen se použije jiný zdroj signálu.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]