Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přehřívá se mi notebook myslíte že to má vliv na to že se mi hra časem na 10 sekund klesne na 5 fps ze 30ti? A myslíte že když budu mít chladící podložku nebude se mi to stávat? děkuji za odpovědi nebo je snad jenom chladící podložka na to aby notebook nebyl horký?
Chladící podložka ti moc nepomůže, notebook se prostě přehřívat NEMÁ. Radši ho vyčistit, což se tu řešilo už tisíckrát. Vzít notebook do teplejch a pořádně profouknout (stačí pusou, samozřejmě vypnutý) chladící otvor (tam, kama to vyfukuje teplej vzduch).
Nebo vysát vysavačem. Nebo rozmontovat a vysát pořádně. Nejlépe u toho něčím zaseknout větráček, aby se zbytečně netočil "nad otáčky"
stireček:
i v peřinách je to docela zbytečnost a k ničemu, mnohem lepší je normální jakýkoliv tác patřičné velikosti pod notebookem a notebook se zase v pohodě uchladí sám, aby se tam točily nějaké větráky co funí uplně zbytečně je opravdu blbost :D.
Vyzkoušeno s různými notebooky a úplně se to osvědčilo.
Štírečku, pokud leží v peřinách, tak prach, chlupy a peří (trošku přeháním) z peřiny je podložkou pod tlakem hnán(o) do compu. To je lepší pod NB dát prkno...
Kdyby byl notebook zevnitř zcela beze zbytku vyplněn teplovodivou vazelínou, tak by jinak nesmyslné větráky v chladící podložce mohly být trochu užitěčné :D
Když je větráček v NB zas*aný nebo v posledním tažení, tak podložka podporuje cirkulaci vzduchu...
...ale nechci o tom polemizovat...
Nejvíc se zadělá prachem jemné žebrování radiátoru chladiče a pomáhat tomu podložkou je fakt velký nesmysl. Ten radiátor je docela malinký a větrák notebooku fouká přimo do něj, podložka na jeho ochlazení má zcela mizivý vliv.
Teď zrovna dávám dohromady noťas co má větrák který drnčí až to není hezké - vyčvachtaná ložiska (a to nemá moc naběháno), nejspíš v důsledku prachu a nečistot, vyčištění, namazání pomáhá jen na chvilku, mám objednaný nový za 900Kč. Když se vám to vyplatí, používejte místo pořádného vyčištění, chladící podložku :D
Tady to je: dropbox.com/...
Intel verze HP Compaq 610, koupen 10.1.2010 za 10.133 Kč...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.