Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč je nová baterie v mobilu brzo vybitá?

Od: brunecova® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den. Mám starší telefon značky Nokia, kde mi původní baterie vydržela 5 let. Málo jsem ho používala a baterie byla za 3 dny vybitá. Koupila jsem si tedy novou baterii a přesto, že telefon vůbec nepoužívám, baterie je do 4 dnů vybitá. Mám jí teprve měsíc. Ráda bych věděla, jestli je to tak v pořádku, nebo jí mám reklamovat? Děkuji za odpovědi.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Záleží na více okolnostech. Pokud třeba telefon zvlhne (nebo ho namočíte a špatně vysušíte), poškodí se součástka, která vysílá signál z telefonu do mobilní sítě a spotřeba energie tohoto výkonového zesilovače se rapidně zvýší.

Ale ve Vašem případě to spíš tipuji na to, že jste koupila baterii podle ceny, a ne podle výrobce. Nevím typ telefonu ani kód baterie, ale pohotovostní dobu lze najít na netu.

Upřesněte značku baterie, a kde jste ji koupila. A také typ mobilu. Zkusím poradit více...

hodnocení

Telefon stále leží na stole, je tedy v suchu a teple. Bateii jsem jsem koupila v prodejně T-mobil. Dle účtenky se jedná o bateri N3310 Li-on 10. Chtěla jsem lepší baterii s dlouhou výdrží, ale do mého telefonu jsou baterie jenom tyto. Novou baterii do telefonu mi vkládal sám prodávající. Prozkoumala jsem účtenku, baterie zakoupena 1.2. 2011, datum výroby QC 11/ 2010 ( shodné i přímo na baterii), cena 220 kč. Bohužel nevím typ telefonu, ale mohu jej dle potřeby vyfotografovat. Netelefonuji z něj, ani jsem poslední dobou nepřijímala hovory.

hop®

Není potřeba foto, stačí když vyťukáte "hvězdička křížek čtyři nuly křížek" a novější telefon Vám ukaže v tomto servisním menu i typ telefonu. Nebo je typ také uveden na štítku pod baterií. Tato cena akumulátoru ve značkové prodejně Paegasu je docela podezřelá. Nejlepší zkušenosti s nákupem baterií do mobilů mám s jedním e-shopem, prodávají originální kvalitní baterie za bezkonkurenční ceny, jinde už nenakupuji. Pokud chcete mohu dát webovou adresu.

hodnocení

Po vyťukání to napsalo V 05.42

04-08-03

NHM-2

(c) NMP

Mám zájem o webovou, třeba i do vnitřní pošty. Děkuji.

hop®

Zdravím a omlouvám se za opožděnou reakci! *hi*

NHM-2 je výrobní kód pro mobil Nokia 3410, což byla inovovaná verze třicettřidesítek, ovšem s podstatně horší klávesnicí. cs.wikipedia.org/...

Vzhledem k více ohlasům na web prodejce baterií adresu rád zveřejním, není to reklama, ale doporučení, sám jsem zde pro sebe i kamarády několik baterií objednal, zatím jsme všichni spokojeni! Takže, tady je: http://i-cell.cz/

mil®

Já mám taky zájem o webku e-shopu. Dík. Mil.

Tak se pochlub Hope :) Porovnám cenu na E66. Otázkou je poštovné :(

No tady máme nokláckou batt za 58 czk, poštovné se neplatí..doba dodávky 1-4 týdny do schránky..mýslím že luxus.

Baterie do 3310/3330 od nokie stála 600-800 czk..za 200 kila..on je problém že do tak starého cihloně už dnes člověk původní solidní matroš nekoupí..

doplněno 04.03.11 15:56:

dealextreme.com/...

doplněno 04.03.11 15:59:

Uplně vpravo dole na stránce se rozklikne kolonka s jazyky a stránka se vá přeloží googlem do češtiny nebo mandarínské čínštiny.

hodnocení

0x

Podívejte se na datum výroby. Do starších modelů mobilů prodávají baterie vyrobené před lety a bohužel Li-Ion akumulátory stárnou ať se používají nebo leží. Určitě reklamovat, otázka je co vám místo ní dají.

buss
hodnocení

0x

Napřed se na AKU, podívejte, zda je to originál, či NO NAME! Baterka se nenabíjí.

V tomto případě bych neslovíčkařil, všichni vědí o co jde ;)

Když už bychom chtěli trvat na správném označení tak nabíjecí článek je akumulátorový článek, nenabíjecí článek je primární článek, BATERIE je spojení více článků ať už akumulátorových nebo primárních.

hodnocení

0x

Ještě takový hloupý dotaz: baterie se rychle vybíjí opakovaně? Z prodeje obvykle přicházejí přednabité, a musejí se pořádně nabít, aby se dostly na plný stav.

(Pokud to někde ve vlákně zaznělo, omlouvám se, po zbežném pročtení jsem to tam nenašel.)

Li-XX články se skladují a prodávají nabité, tohle platilo u Ni-XX

leda tak. Díky za informaci.

hodnocení

Ano, nabitá baterie se opakovaně vybijí, vydrží maximálně 4 dny i přesto, že telefon nepoužívám. Mohu baterii reklamovat?

Zkuste nabitou baterii na 4 dni z telefonu vyjmout a pak ji vyzkoušejte. Pokud bude vše v pořádku, tak je problém v telefonu, pokud bude opět vybitá, tak bude vadná baterie a můžete jí bez obav reklamovat.

mkat*
hodnocení

0x

Je mozne ze ta bateria nie je originalna,ale je to lacnejsia napodobnenina.A preto nema ani taku kapacitu ako ta originalna a preto sa skorej vybija. Hoci kludne moze na baterii byt napisana taka ista kapacita. A ani nevydrzi tolko ako original.Moze byt ze po roku musite kupit novu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]