Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Necele dobijeni baterie

Od: luis* odpovědí: 12 změna:

Zdravim mam telefon sony ericsson xperia x 10 mini a zajimalo by me proc kdyz telefon nabijim pres noc tak se nabiije jenom na 97 procent a az kdyz s nim zacnu eco delat tak se zacne dobijet. Je to normalni?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

2x

Asi ked ho v noci nabijas tak sa ti za urcitu dobu nabije na 100%,ale potom sa odpoji od nabijania a tym padom ti uz ide mobil na baterku.Rano vstanes pozries a uz mas len 97%.Potom zacnes s nim nieco robit ,urobi sa ti vetsi ubytok napetia na baterii a tym padom ti znova automatika zacne nabijat bateriu.Nie som si isty ci je to tak ,ale dava to zmysel.

hodnocení

0x

A pak ukazuje 100%?

luis*
hodnocení

Ne kdyz se nabije na tech 97 procent tak ukazuje 97 to stejne mi dela aji notebook.

rv*
hodnocení

0x

Nevím. proč si myslíte, že když se na displeji objeví 97%, tak to znamená, že baterie je nabitá na 97%. Berte to jako hrubou informaci, klidně +-20%.

luis*
hodnocení

Ale kdyz s telefonem zacnu neco delat tak v nabijeni pokracuje a je tam za chvilku 100 procent

hodnocení

0x

To mne taky napadlo, pak jsem to zavrhnul. Když se na mobilu, notebooku...atd. odpojí nabíjení tak to zařízení jede dál z nabíječy a ne z baterky.

lui*

sím, sím, já tomu nerozumím. Když se odpojí nabíjení, tak to jede na nabíječku?

mkat*
hodnocení

0x

Pri pocitaci by to mohlo byt,ale pri mobilu asi nie.Neviem neskusal som to teraz z novymi mobilmy ale viem ze bez baterky mobil nejde.takze to vyzera ze mobil ide iba na bateriu, a postupne dobija nabijacka bateriu,podla potreby.pocitac ti pojde aj bez baterii,len na nabijacke.

Bez baterky chodily staré mobily, protože v nich byly dost velké vyhlazovací elektolytické kondenzátory, dnes už je tam výrobci nedávají (to by nemohli být mobily tak malé) a tu funkci přebírá baterka, bez ni mobil opravdu nefunguje, ale pokud je nabitá a mobil je na nabíječce tak se baterka nevybíjí. Vybíjí se jen v případě použití slabších nabíječek, moje nabíječka má 800mA, ale pokud si napojím mobil kabelem do USB za účelem internetového připojení tak se baterka nepatrně vybíjí - USB svými 500mA nestačí v plné míře pokrýt provoz mobilu.

luis*
hodnocení

A mam ho teda reklamovat nebo to zavada neni?

Já osobně bych to za závadu nepovažoval.

Fíha 500mA nepokryje spotřebu fonu..tak po vytažení z naíječky tak za 2-4 hodky zdechne ne..? TO i dancall vydržel déle :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]