Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nedávno jsem si koupil repráky k TV. Rozmístil jsem je po pokoji, ale zjistil jsem, že mám příliš krátké kabely, tak jsem koupil propojivací cinche. Vše fungovalo až na to, že ty které jsem připojil prodlouženám cinch kabelem, tak hrají strašně potichu. Mouhl by mi někdo poradit čím to je? Děkuji.
Chápu správně, že máte reproduktory připojené přímo k televizoru? Pokud ano, jak? Protože většinou pokud TV má CINCH audiovýstup, je potřeba signál z tohoto výstupu poslat nejprve do zesilovače.
frantisekpetru:
tazateli hrají reproduktory dobře, jen přes prodlužovák slabě - tam je nějaký problém...
Samozřemě že cinch ne , ale ten kabel... přeci impedance (odpor) je přímo uměrný délce a průřezu vodíče...
impedance a odpor není to samé a chtěl bych vidět ten kabel, to by musel být hodně dlouhý, aby jeho ODPOR se projevil tím, že by bedýnky od domácího kina hrály slabě
Také je možné, že jste přehodil polaritu (+ , - ) přívodu k reprákům. Zkuste to ověřit nějakým měřákem stejnosměrného proudu. Originál kabel je červeno - černý - červený je +.
Přehozená polarita na repráku dokáže hodně při prostorovém poslechu, ale na hlasitost samotného repráku rozhodně vliv nemá.
doplněno 21.02.11 23:30:Jen tak pro zajímavost jsem teď změřil svojí 8m prodlužku na audio / video s cinchema - obyčejný tenký stíněný drát a tam a zpět má 2 ohmy. To se rozhodně neprojeví znatelně slabým zvukem repráků...
Resetujte si domácí kino do továrního režimu, pak máte nastavenu stejnou hlasitost všude. Pokud se to nezmění tak máte s nejvyšší pravděpodobností zlomenej kabel, nebo studený kontakt - prokontrolujte všechny spoje, jestli tam není nějaký problém. pokud se nejedná o domácí kino ale pouze o Stereo repráky tak se koukněte, zda-li je máte dostatečně zastršený v TV, protože Jack konektory mají v tomdle případě dost nejistou funkčnost. Pokud se jedná o "aktivní" bedny tak je strčtenapř. do MP3 přehrávače prověřte, jestli vůbec fungují tak jak mají...
Najjednoduchsi sposob je:odpoj ticho hrajuce repraky a vymen ich za tie dobre hrajuce.Az ti teraz budu tie repraky znovu hrat ako predtym(teraz uz tie vymenene) tak mas chybu v nastaveni TV.Pokial budu hrat opacne hladaj chybu v reprakoch.Odpoj predlzovacie kable a skus.Ak budu hrat tak su zle kable.Ak nie tak mozu byt zle original kable od reprakov alebo repraky.Ktomu uz potrebujes nejaky merak,najlepsie ohmmeter.Musis merat stred činča zo stredom na druhej strane a musi mat minimalny odpor.Potom ten velky kovovy priemer,rurku,z druhou stranou,znovu musi mat minimalny odpor.Stred činča s tou "rurkou"musi mat nekonecny odpor.Tak to pomeras aj k repraku .No a potom uvidis ,čo je spatne,alebo zle prepojene.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.