Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
také jsem něco podobného řešil.Existují bezdrátové telefony na klasickou pevnou linku tzv.,,ručky" .U některých typů je možný vzájemný hovor včetně vyzvánění.Takže nic nepotřebujete,fungují tak většinou do 100 metrů.mají vlastní stojan s nabíječkou,takže bez problémů a rozhodně Vám do toho nebude nikdo kecat-protože se jedná o telefon.
Tyhle telefony , ale fungují jako interkom mezi základnou a telefonem - nabiječka pro telefon je v základně. Jakmile nabíjíte nemáte interkom.
Existují dual i trial provedení a každý má samostatný stojan s nabíječkou,vyzvání vyzvednu a hovořím i bezdrátově jako interkom.Třeba něco podobného zde: tr.aukro.cz/...
Ta rada od pravdomluvného přítele je sice dobrá, ale k realizaci byste potřeboval mít známého radioamatéra. Já bych Vám radil koupit si v supermarketu takové docela slušné vysílačky s dosahem asi 3 km za cenu kolem 1000,- Kč. S těmi se s dcerou spolehlivě domluvíte a dokonce i vyzvání, takže fungují jako telefon.
Ano, přesně tak, proto pokud možno nechci vysílačky. Nejen že by kdekdo v éteru poslouchal a mohl do toho kecat. Také je to pro někoho, (dcera,děti), trochu složité na ovládání. Neví kdy může mluvit a kdy poslouchat, kdy držet tlačítko a kdy pustit, nedá se mluvit a poslouchat současně, vzájemně a oboustranně.Třeba i také vysílačky vždy někdo někam položí, (děti u dcery) někde nechá ležet, někde zapomene a pak se hledají. Nedá se je hledat tím, že se prozvoní jako mobil. Telefony jsou stabilně na zdi nebo leží na stole, jsou téměř nepřenosné, což je pro tento účel vhodné. Také chci hlavně využít telefony, které mi doma leží ladem.
Takže prosím, pokud možno zapojení telefonů, ale děkuji za všechny rady. Mil
Ono nic jednoduššího a plně funkčního i se zvoněním jak je uvedeno v prvním odkazu těžko najdete...
No, asi použiji tu radu od pravdomluvného přítele, tu první reakci... Přesto se ale nebráním dalším nápadům a radám, rád je uvítám. Díky.
bať, skoro nic to nežere. Do PMR aku, často nabíjet, či kupovat baterky, protože by asi byly PMR furt v provozu a pak Acht der feind hoert mit! I když dnes tam už takový provoz není, skoro nic. Nebo si natáhnout trubku ...
Taky jsem myslel na PMR vysílačky, ale tazatel chtěl využít zbylé telefoní přístroje.
Každopádně vám na vaše účely PMR bohatě poslouží i ty nejlevnější mají dostatečný dosah a dají se sehnat od hruba 500 korun za jeden pár.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.