Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

je voda vodič?

Od: mmq* odpovědí: 15 změna:
Mám skladacku boffin a chtěl jsem připojit dráty vodou a nejdeto proč?
je voda vodič?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já si jednou z vody udělal na táboře odpor *smich*

měl jsem 2x 3,7V baterku a potřeboval jsem z ní nabít mobil... co teď? Nabíjecí vstup je na 5V, při zapojení "natvrdo" to hlásilo chyba nabíjení a 3,7V bylo logicky málo... tak jsem vzal vršek od PET lahve, do něj vodu, ponořil dráty a přisypával sůl, dokud mobil nezačal nabíjet *smich* nabil se na 100% :)

doplněno 09.02.13 16:14:

při zapojení byly samozřejmě zapojeny sériově, tedy reálně cca 8V

doplněno 09.02.13 16:15:

a "baterky" to byly dva Li-ion články z notebookové baterie

hodnocení

1x

Koukám, že máš jednu baterii obyčejnou a jednu nabijecí, není náhodou vybitá? A když ty kotakty v té vodě spojíš k sobě, tak to funguje? Pokud ne, tak je problém jinde než ve vodě, potom by ti pomohl multimetr na proměření. Pokud to po spojení funguje, tak je podle mě problém ve slabých bateriich. Navíc nabíjecí májí napětí pouze 1,2V oproti normálním, které mají napětí 1,5. Zkus kdyžtak dvě nové alkalické baterie. O vodě už tu psali nesmí to být destilka, a když tak osolená.

doplněno 09.02.13 15:12:

Než jsem to napsal, už tu byla odpověď, tak pak zkus ty baterie...ta voda bude mít opodle mě velký odpor a jsou v ní velké ztráty.

mmq*
hodnocení

Oni jsou obě nabíjecí a když je spojim tak to jede

hodnocení

1x

Víc soli, větší napětí, nebo větší plochy elektrod. Tohle je slabota.

jabraka*
hodnocení

1x

Pamatuji si na jeden zážitek z mládí,u kolotoče jsem pozoroval obsluhu,jak reguluje rychlost otáčení kolotoče.Spouštěla pákou železnou desku do vody.Dnes vím,že do osolené,jen jiskry létaly.

JABRAKA

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud je destilovaná tak ne pokud obsahuje soli, minerály apod. tak ano.

mmq*
hodnocení

Sůl obsahuje ale nic ...

praivo*
hodnocení

0x

Přidej do ní trochu soli ;)

doplněno 09.02.13 14:57:

Jestli jsi ji tam už dal, tak ještě trochu přidej a dej elektrody blíž k sobě.

doplněno 09.02.13 14:58:

A místo malých šroubků použij něco většího (aspoň o 1 cm delšího).

doplněno 09.02.13 16:26:

Nějak jsem dostal chuť to zkusit :-D Jen co roztřídím kondenzátory a možná vysaju auto, jdu na to :-D

mmq*
hodnocení

To už jsem zkoušel
mmq*
hodnocení

Ani to nepomohlo

A když jsou spojeny přímo, tak to chodí? :D

mmq*
09.02.13 15:08
hodnocení

mowla*

Voda - i posolená, má o několik řádů větší odpor, než (třeba měděný) drát...

Takže - buďto si změř odpor mezi elektrodami v misce a přiměřeně zvyš napětí v obvodu a nebo zvyš povrch elektrod a sniž jejich vzdálenost natolik, aby odpor nebyl měřitelný (druhá možnost je výrazně obtížnější)...

:-D

hm*
hodnocení

0x

Voda vede, snad jen úplně čistá ne, ale tu zas ještě nikdo neviděl. Jenže vede, podle míry čistoty, poměrně málo. Ty potřebuješ zřejmě dost velký proud, takže hodně osolit a použít raději nějaké plechy (plochami blízko k sobě), než jen šroubky.

doplněno 10.02.13 08:53:

Jo a počítej s tím, že ti ty šrouby oreznou, případně se jejich povrch začne "rozpouštět" (elektrolýza). Takže na to vem něco, čeho nebude škoda.

daniell*
hodnocení

0x

tuším že roztok vody a soli musí být nasycený ne? takže sypat sůl tak dlouho dokud se přestane rozpouštět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]