Nejste přihlášen/a.
Já si jednou z vody udělal na táboře odpor
měl jsem 2x 3,7V baterku a potřeboval jsem z ní nabít mobil... co teď? Nabíjecí vstup je na 5V, při zapojení "natvrdo" to hlásilo chyba nabíjení a 3,7V bylo logicky málo... tak jsem vzal vršek od PET lahve, do něj vodu, ponořil dráty a přisypával sůl, dokud mobil nezačal nabíjet nabil se na 100%
při zapojení byly samozřejmě zapojeny sériově, tedy reálně cca 8V
doplněno 09.02.13 16:15:a "baterky" to byly dva Li-ion články z notebookové baterie
Koukám, že máš jednu baterii obyčejnou a jednu nabijecí, není náhodou vybitá? A když ty kotakty v té vodě spojíš k sobě, tak to funguje? Pokud ne, tak je problém jinde než ve vodě, potom by ti pomohl multimetr na proměření. Pokud to po spojení funguje, tak je podle mě problém ve slabých bateriich. Navíc nabíjecí májí napětí pouze 1,2V oproti normálním, které mají napětí 1,5. Zkus kdyžtak dvě nové alkalické baterie. O vodě už tu psali nesmí to být destilka, a když tak osolená.
doplněno 09.02.13 15:12:Než jsem to napsal, už tu byla odpověď, tak pak zkus ty baterie...ta voda bude mít opodle mě velký odpor a jsou v ní velké ztráty.
Přidej do ní trochu soli
Jestli jsi ji tam už dal, tak ještě trochu přidej a dej elektrody blíž k sobě.
doplněno 09.02.13 14:58:A místo malých šroubků použij něco většího (aspoň o 1 cm delšího).
doplněno 09.02.13 16:26: Nějak jsem dostal chuť to zkusit Jen co roztřídím kondenzátory a možná vysaju auto, jdu na to
Voda vede, snad jen úplně čistá ne, ale tu zas ještě nikdo neviděl. Jenže vede, podle míry čistoty, poměrně málo. Ty potřebuješ zřejmě dost velký proud, takže hodně osolit a použít raději nějaké plechy (plochami blízko k sobě), než jen šroubky.
doplněno 10.02.13 08:53:Jo a počítej s tím, že ti ty šrouby oreznou, případně se jejich povrch začne "rozpouštět" (elektrolýza). Takže na to vem něco, čeho nebude škoda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.