Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký obvod na DPS

Od: fatalwir® odpovědí: 23 změna:

Neví někdo jakej obvod by se dal namontit (napájet či udělat) na tento DPS

Jaký obvod na DPS

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

2x

Myslím si že ti nikdo nedokáže odpovědět..., nikdy jsem nic takového neviděl... je to velice primitivní deska... takže žádná extra pokročilá elektrotechnika to asi nebude :)TESLA

hodnocení

aaa no jasně že z toho nechci mít nějákej kompjůůtr ja měl na mysli nějaký primitivní blikátko svítítko či tak něco a nebo by mě zajímalo s čímž nepočítam s odpovědí co mělo být na tom plošnáku (jinak řečeno co měl výrobce na srdci aby tam bylo)

hodnocení

2x

Zleva doprava-Vývod, přívod(ta dlouhá nepřerušená čára na spodku bude znémnko mínus, pak je tam místo na dvě větší diody či kondík, nad tenkou cestou bude odpor, uprostřed bude nejspíše nějaký trojnohý BCčko u něj v delší mezeře další odpordoprava je dlaší odpor či dioda pak je zde zase dura na trojnohu, spíše než švába to vidím na bandu odpůrků s kondíky možná ledkou anebo pro automatický multiodpor, multikondík..když na to koukám je to ideální návrh na policejní ledkovou sirenou s relitivně silnou cjranou i filtraí proti šumu a přetížení díky velikostí některých mezer by tam vlezl určo jeden trimr šikovnému aji dva a šel by volit jednak jas ledek až do vypnutí a také rychlost blikání...

hodnocení

ehm nemám moc dobrou představivost prosimtě nemohl bys mi to do toho v malování či něčem do toho obrazku zakreslit?

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Nějaký klopný obvod s dvěma tranzistory - blikač, bzučák by se na to dal určitě napastit. Asi bys musel někde spoj přerušit a někde zase dát propojku z drátu. Nevím, jestli to ale stojí za námahu.

PS.: Podobných věciček "tobysemohloněkdyhodit" mám plný sklep. :)

hodnocení

jo a já jich mám zas plnou hromadu na stole :-D

zajixxx*
hodnocení

2x

podíval jsem se do křišťálové koule a vidím budouctnost těchto DPS :), popelnice :(

hodnocení

hmmm myslím že ne :)

doplněno 20.02.11 21:07:

to bys ke mě musel napochodovat a hodit je do popelnice ty jinak ne

zajixxx*

tak jak to dopadlo? :D popelnice?

hodnocení

jěště né jěště to skladuju

doplněno 19.03.11 10:10:

*smich**haha**vtip**palec**frajer*

hodnocení

pozor zajixxx jěště pořád to skladuju :D

hodnocení

kdo se naží nejakej obvod mi nají tak mi sem alespon pls napište že se to nekdo pokouší ať nečekám marně

Za 40 minut od vložení otázky si ji přečetli 4 lidé i se mnou. Zrovna ani jeden, co by to věděl. Pokud chceš mít větší šanci na odpověď, opiš všechny nápisy na té DPS. Dále ji můžeš znova a lépe ofotit i z druhé strany a znova vložit. Měj trochu trpělivosti, pochybuji, že v sobotu podvečer sedí všichni u PC a radí...
hodnocení

takže z druhý strany na tom DPSku nic není jenom čistej cuprextit a ty dvě nečitelný čísla jsou 248292/2 a to druhý 04984 a jinak doufám že ty spoje a dírky jsou z toho obrázku vidět

hodnocení

0x

To je trochu složitý úkol *smich*

hodnocení

jo já vím že je to obtížné ale mam jich asi 8 a jsou nepoužité a nevim co s nima ale vyhazovat se mi je nechce jinak mam ješte větší s rozmerama asi 20 x 20 cm a je to kontakt vedle kontaktu takže jestli seš odvážnej stačí napsat rád ti pošlu foto *smich**smich**smich*

mkat*
hodnocení

0x

To sa bude asi tazko radit.Vidim tam na osadenie tranzistora a nejakeho integrovaneho obvodu.IO ma 6 mozno 7 jednoradovych noziciek.Moze sa jednat aj o zapojenie nejakych modulov z hybridnimi IO.(to sa mi vidi ako najaktualnejsie)Mozno keby sme vedeli odkial to mas ,skor by sme poradili.

hodnocení

víš že ani nevim odkud to mam (nejsem si jist ale možná ze sběrnýho dvora nebo smeťáku nebo něčeho tan ten způsob)

doplněno 19.02.11 20:57:

a jěšte ty dírky na tranzistory (je jich tam několik) tak těch sem si všiml

mkat*
hodnocení

0x

Nechcem ta sklamat ale dierky na osadenie tranzistora su tam len na jeden tranzistor.No az by som trochu privrel oci tak na dva..Inak prisposobit na nejake jednoduche zapojenie by sa dalo.

doplněno 19.02.11 22:22:

daky jednoduchsi zdroj ,mozno zosik s tda 2030,alebo tda 2003.(s malou upravou samozrejme)

hejkos*
hodnocení

0x

tak baterka by z toho mohla být...akorát bys to musel nekde propojit drátkama...

hodnocení

0x

Nevyhazovat, lze použít jako zkušební deska na bastlení. Spoje lze proškrábnout, jine propojit ...

radarbrdy*
hodnocení

0x

zkuste tento recept:

1/ k DPS přikupte: 3ks tranzistory NPN, 1ks PNP, přidejte držák baterie 2x AA, hromádku odporů, piezo bzučák, fotodiodu 2ks a jeden NE555

2/ dále na drátky vyveďte PIC12F675

3/ všechno dejte do sáčku a napište k tomu knihu 100+1 elektronických zapojení

4/ začněte to prodávat na webu jako stavebnici

Do dvou let jste v balíku. Hodně štěstí.

hodnocení

ééééééééééééééééé co na to říct v balíku bych nebyl mam asi 5 tech dpsek a to zapojeni sem chtel pro SEBE

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]