Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat zvuk z DK do TV

Od: dexter111* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den a hodně úspěchů v roce 2013.Jakdostanu zvuk z TV Philips 42PFL3507H do domácího kina Hitachi HTDK200E?

Propojil jsem kabelem HDMI a zvuk nic. Scartem taky nic .Mám ještě koupit optický kabel? Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Tusim ze TV ma pouze vstup HDMI. Jestli ma sdirku na opticky kabel, tak potom koupit oprticky kabel. Mam to tak a spokojenost. Scart bych vyhodil, kdyz mam HDMI:

doplněno 01.01.13 13:03:
TV má i optický výstup.
Tak neni co resit.
dexter111*
hodnocení

TV má i optický výstup.

praivo*
hodnocení

0x

TV Philips nemám, ale není třeba někde aktivovat vysílání zvuku "ven" (do HDMI)¨?

dexter111*
hodnocení

Možné to je, v tom případě nevím jak.

olaf71*
hodnocení

0x

to kino má audio vstupy jen optical a cinch L/R. na netu nevidím, že by telka měla optický výstup.

dexter111*
hodnocení

Kino má i optický výstup.

olaf71*

a ten Ti bude k čemu, když chceš dostat zvuk z Tv do kina. potřebuješ v TV optical digital OUTPUT a v kině optical digital INPUT.

dexter111*
hodnocení

Mrknu se ,díky všem.

stirecek*
hodnocení

0x
Optikou, jinak tam prostorový zvuk nedostanete.
olaf71*

nějak mi uniká význam toho prostorového zvuku. pokud půjde o zvuk při sledování např.ČT, tak stejně vysílá jen stereo (2kanály), pokud půjde o zvuk při sledování DVD, kdy bude zvuk vícekanálový, tak ten zpracuje domácí kino samo a nebudu to honit kabelem sem a tam.

stirecek*
No tak treba mu staci stereo, je to porad lepší nez zvuk z tv. Na HBO jsou i některé filmy prostorově.
olaf71*

pokud má dom.kino DPL, tak bude stereo signál do zbylých kanálů dopočítán a simulovat prostorový zvuk

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]