Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HDMI

Od: vojta* odpovědí: 5 změna:
Mám doma LCD televizor s DVT-B tunerem a HDMI vstupem a chtěl bych koupit DVD rekordér,který nahrává ve vysokém rozlišení.Co by takový přístroj měl mít,aby to fungovalo?.Děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Vážený dopručuji prolistovat časopisy HOME CINEMA například v čísle 10/06 je recenze HDD/DVD rekordéru Panasonic DMR-EH65, který má výstup HDMI nebo je tam článek co mají umět komponenty pro domácí kino. lubombar

vojta*
hodnocení

Výstup je podle mého na přehrávání titulů s vysokým rozlišením,ale co když chci nahrávat,měl by takový dvd rekordér mít vstup HDMI,nebo stačí pokud má zabudovaný DVT-B tuner, na který se má v budoucnu ve vysokém rozlišení vysílat,o to mě spíše šlo.Děkuji za odpovědi
michal tělupil

Dobrý den ...

rekordérů se vstupem HDMI se asi nedočkáme, a nebo alespoň nebudou umět nahrávat ve Full HD - možná dokonce nebudou umět nahrávat v žádném HD formátu! Proč? Odpověď se jmenuje HDCP, což je ochranný protokol proti kopírování filmů ve vysokém rozlišení vyvinutý firmou Intel! Ten běží přímo v jedné lince v kabelu HDMI, byl na tohle přímo určen! Přiznám se, že mi není známo zda signál nahrajete, ale v nizkém rozlišení a to v jakém, nebo zda signál nenahrajete vůbec! Pokud chcete přecejen nahrát signál ve vysokém rozlišení, máte tyto monosti, buď použijete analogovou cestu YUV ( RGB cinch ) s progresivním skenem, který umí Full HD a nebo digitální cestu a to je DVI-D, v obou případech se ale zvuk musí táhnout dalšími kabely - optikou, či cinchy! Předpokladem je, že ale časem vymizí přístroje s analogovým YUV ( míněno v komerční technice ), protože se tak odstraní výrobní náklady, které teď jsou a to nutnost mít v přístroji : převodník digital - analog a pro příjem signálu analog - digital. Pokud vše přejde - tak jak už přechází např. LCD, Plasma, DVT-B atd ... na digitál, nebude potřeba těchto převodníků, které samozřejmě snižují kvalitu signálu a bude se vše propojovat jen digitálně ... Jaké konektory by tedy měl mít přístroj, který si kupuju dnes? To je pravdu v této přelomové době těžká rada ... možná všechny, jak analogové, tak digitální a to všemy směry tam i dovnitř ( podle zařízení samozřejmě ), ale se sháněním takového přístroje vám přeji hodně štěstí ...

vojta*
hodnocení

takže pkud jsem to dobře pochopil až začne digitální vysílání ve vysokém rozlišení na tv stanicích nebude možnost si nahrát film s této stanice ve vysokém rozlišení,ale bude cesta jak toto rozlišení obejít a nahrávat v klasickém rozlišení jako doposud?Opravte mě pokud jsem to špatně pochopil,
michal tělupil
ano toto je předpoklad, ale jak to doopravdy bude, to skutečně nikdo přesně neví!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]