Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí telefon / intercom do rodinného domu

Od: jarks* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím o radu.

Bydlím ve větším a během času různě přistavovaném rodinném domě. Pro staré rodiče není jednoduché obejít celý dům, vyjít po schodech a dostat se ke svým dětem. Proto bych chtěl, aby mezi naším a jejich bytem byla telefonní linka. Prostě jen dva telefony spojené drátem visící na zdi. Když budou něco potřebovat, zmáčknou knoflík, u nás to zazvoní, mluvíme.

Nevím ale, co mám hledat. Když vyhledávám domácí telefon nebo intercom, nacházím jen různé zvonkové a otvírací systémy do bytových domů a podobně. To nepotřebuji.

Můžete prosím poradit jak problém vyřešit? Konkrétný název, značku nebo zkušenosti?

Díky předem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Také bych se přikláněl k této verzi,I když se dá jednoduché ama zapojení vyrobit pomocí jednoduchého NF zesilovače a dvou reproduktorů,přepínaných přepínačem hovor - poslech.Celé je to doplněno zvonkem na dálkové ovládání.

JABRAKA

lui*
hodnocení

0x

No já nevím, proč by jste hledal něco jiného. Vždyť je to to nejjednodušší řešení. Dva domácí telefony, zdroj, a pár metrů 6ti drátového SYKFY kabelu. Já mám doma tohleto. Vypadá to originálně, nikde jsem to u nikoho zatím neviděl, a funguje to.

Domácí telefon / intercom do rodinného domu

buss
hodnocení

0x

Teď se spouuusta činžáků opravuje, inovuje a původní domácí telefony se vyhazují, takže se podívat kolem sebe.

jarks*
hodnocení

Díky za rady.

Takže potřebuji dva obyčejné domácí telefony, jeden asi tak za 350 - to by šlo, propojovací kabel a napájecí zdroj.

Na prvním schémátku je zdroj MAT918GZ za skoro 1300. Ten zdroj je dost drahý a na takové malé zapojení možná předimenzovaný (funkce pro dveřní tabla). Navíc nevím, kam bych ho dal, asi by měl být v nějakém rozvaděči. Představoval jsem si, že by mohly být jen 2 přístroje a napájení třeba obyčejným adaptérem píchnutým do jednoho z nich.

lui*

Pro tohle použití bych tam dal 9V baterku, a vydrží to "navěky". Signalizaci 12V buzzerem, na těch 9V to aspoň nebude tak "jedovatě" pískat. Odpojit vnitřní bzučák-je na střídavý proud.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]