Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znaky dosvědčující originalitu mobilu

Od: jarda* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych prosím nějaké dokazující značky nebo označení v mobilech o jejich originalitě a né produkt z Číny až si půjdu koupit nový mobil.Bojím se abych nedal peníze za nějaký padělek.

Konkrétně Nokia N8.

Děkuji .

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslím, že pokud ho koupíš v prodejně nějakého mobilního operátora, tak to Čína nebude. Alespoň jsem v to vždy doufal ;)

Je třeba si najít na stránkách Nokie všechny funkce a pak překontrolovat na mobilu.Čínské padělky mohou některé kvalitnější funkce postrádat.Pokud má telefon slot na 2 SIM, teleskopický stylus, je určitě čínský.Kopie mívají často i tuner pro příjem TV signálu.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Nokia je světoběžník
Finská Nokia má podle všeho velmi pestrou skladbu továren. V Číně (Peking, Dongguan a Suzhou) vyrábí především levné modely, další továrnu na levné přístroje má v indickém městě Chennai. Podle internetové encyklopedie Wikipedia má dále Nokia továrny ve Finsku (Espoo, Oulu, Salo), Brazílii (Manaus), Anglii (Farnborough), Maďarsku (Komárom), Mexiku (Reynosa), Rumunsku (Jucu) a Jižní Korei (Masan). Mnohé modely se často vyrábí hned v několika továrnách a Nokia je dodává na trh lokálně. Špičkové modely řad N a E většinou pochází z finských továren. A mnohé překvapí, že třeba luxusní modely řady 88xx pochází z Koreje.
Zdroj: mobil.idnes.cz/...
marenka*

Moje Nokia X6 mám dojem, pochází z Maďarska. *smich* Nu což, klobásy a čabajku umí taky dobré. *ua*A sedí to i na to, že si někdy při učení se Symbianu jako Maďar připadám.

Pro tazatele: Kupujte telefon v ověřených obchodech. Třeba na Heuréce je u obchodů varování, nemusí pocházet z české produkce. Tam bych nenakupovala. *stop* Já když jsem si vybírala obchod, pomohlo mi tohle forum. forum.mobilmania.cz/...

Já osobně jsem si svého obchodníka našla, je to mobilhouse.cz/..., pak mám zkušenost s Alza.cz, manžel s mobil3a.cz/...

georges*
hodnocení

1x

Já bych doporučil sejmout zadní kryt, vyndat baterku a pod tím by měl být štítek s potřebnými údaji. Já jsem tak zjistil, že mám finskou Nokii z Rumunska.

hodnocení

0x

Hod sem odkaz či foto a my už to zde nějak ohodnotíme...

buss
hodnocení

0x

Vždy se to nějak liší od originálu, začíná to už v pojmenování, pak ne všechny funkce co má originál aj, takže porovnávat.

marenka*

No a ještě se musí vyhnout tzv. šedivce, dovozu z ciziny. Problémy s opravami, firmware telefonu a celkově reklamacemi. Tyto telefony jsou většinou o cca 2000 levnější.

buss

solidní číňan vyřídí i reklamaci... za levnější máme třeba 2 ks

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]