Nejste přihlášen/a.
Zdravím,díval jsem se na internetu na nějakou ultrazvukovou čističku brýlí,protože mě nebaví otírat zamlžená skla každých 20 minut a trošku mě zmátlo,že se brýle (nebo i jiné předměty) musí ponořit do vaničky s vodou a nějakým přípravkem.Není něco,co by brýle očistilo ihned? A nasucho? Protože jak je dám do vaničky,než projdou procesem a pak oschnou,je minimálně hodina.To bych musel mít troje a nechat je postupně přes tu vaničku rotovat.Díky za tip.
Tato čistička je určena k tomu, aby předměty (nejen brýle) jednou za čas důkladně očistila od nečistot, které nejdou zlikvidovat běžným čištěním. To znamená, že vyčistí i ta nejnepřístupnější místa a nečistoty, které se běžným čištěním odstraňují jen těžko. Takže na běžnou údržbu brýlí je nejlepší nějaká utěrka nebo voda s jarem.
Já jsem si koupil na brýle takovou nějakou vodičku, co mi doporučili v optice. Stála skoro stovku, je jí asi deci, ruční mačkací sprej, a po aplikaci a otření se brýle nemlží. Čistí to skvěle. A v práci čistím tak jednou až dvakrát denně. Ale jak se to jmenuje? Nevím. On na tom snad ani žádná název není.
doplněno 14.02.11 15:23:Tak na to tady v práci koukám. Jmenuje se to: Univerzální čistič skel proti zamlžování. Je toho 115ml. má to červenomodrou nálepku a na štítku je firma ambg. Jestli je to dovozce, či co, nevím.Jo je to prodejce. Dole je: Pro ambg vyrábí Chemotex Děčín atd...
Ultrazvuková čistička brýlí může sloužit na čištění čehokoliv,nejen brýlí.To by byl přepych,ji kupovat jen na brýle.Jdou s ní čistit náramky,prsteny,korále a také třeba staré mince.Ovšem je nutné prostředí,ve kterém předměty ponoříme a v němž se dobře šíří ultrazvuk.Nejlepší je starý dobrý Jar.Jinak všechna smáčedla.Na něco lze použít i slabě kyselé,nebo alkalické roztoky.Podle znečištění povrchu.Roztok musí být absolutně bez mechanických příměsí.Po použití zfiltrovat a uschovat .
Čistit se dají i CD.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.