Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak měřit ohmy

Od: mzjazdenek odpovědí: 10 změna:

Potřebuji změřit ptimární a sekundární vinutí cívky ,jestli je cívka v pořádku? Mám udaje v ohmech a nevím jakse měří.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

meranie, ktore chces previest, bude len informacia, ci cievka je, alebo nie je prerusena. Medzizavitovy skrat touto metodou nezistis.

mzjazdenek
hodnocení

Jak zjistím mezizávitový skrat

hodnocení

1x

Ohmy se měří Ohmetrem, bývá součástí měřiče voltů a ampérů.
Pokud máte jen ampérmetr můžete odpor v Ohmech vypočítet z proudu a napští odpor=Volty/ampéry

doplněno 13.02.11 16:31:

Pokud vém jde jenom o kontrolu jestli není přerušené pak stačí monočlánek a žárovka z baterky. Zapojit za sebou vinutí, baterii a žárovku.

buss
hodnocení

0x

No fajn, a čím máš možnost to měřit? To je jaksi ve hvězdách... metr nestačí

doplněno 14.02.11 17:01:

A co to je za trafo - primár na U? sekundár na U, síťový, výstupák? Je tam uveden odpor? Mááálo info.

mkat*
hodnocení

0x

Medzi zavitovy skrat zmeras najlahsie porovnavanim.Az mas dve rovnake cievky.Najprv zmeras jednu potom druhu a porovnas ich medzi sebov.Samozrejme jednu musis mat na 100% dobru.Az sa smieme spytat k comu to potrebujes?Ak to budeme vediet skor pomozeme.

trol*

Dobrý večer, ještě uvedu, že odpor se měří zásadně bez proudu, čili odpojené napájení.

buss

a proč bych nemohl zjistit odpor při protékajícím proudu a vypočítat? Pak musím napsat, pokud použiji k měření ohmetr.

jabraka*
hodnocení

0x

dnes jsou k mání docela slušně měřící multimetry do 1000 kč.Mít ho doma na takové příležitostní měření nezaškodí.

JABRAKA

standa1*

kldysi jsem koupil v nějaké tržnici multimetr asi za 250...je to divné ale při porovnání s profi který používal elektrikář co mi opravoval stroj v dílně naměřil stejné hodnoty...a to už funguje pár let..asi jsem měl šťastnou ruku...*smich*

Jabraka-Jabraka *smich*

Já mám jeden z mnoha mutimetrů - malý kapesní digitální s automatickým přepínáním rozsahů a dostatečně přesný - stál mě 900Kč před 20 lety *smich*. Od té doby se už leccos změnilo - i ceny *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]