Nejste přihlášen/a.
Potřebuji změřit ptimární a sekundární vinutí cívky ,jestli je cívka v pořádku? Mám udaje v ohmech a nevím jakse měří.
Ohmy se měří Ohmetrem, bývá součástí měřiče voltů a ampérů.
Pokud máte jen ampérmetr můžete odpor v Ohmech vypočítet z proudu a napští odpor=Volty/ampéry
Pokud vém jde jenom o kontrolu jestli není přerušené pak stačí monočlánek a žárovka z baterky. Zapojit za sebou vinutí, baterii a žárovku.
Medzi zavitovy skrat zmeras najlahsie porovnavanim.Az mas dve rovnake cievky.Najprv zmeras jednu potom druhu a porovnas ich medzi sebov.Samozrejme jednu musis mat na 100% dobru.Az sa smieme spytat k comu to potrebujes?Ak to budeme vediet skor pomozeme.
dnes jsou k mání docela slušně měřící multimetry do 1000 kč.Mít ho doma na takové příležitostní měření nezaškodí.
JABRAKA
kldysi jsem koupil v nějaké tržnici multimetr asi za 250...je to divné ale při porovnání s profi který používal elektrikář co mi opravoval stroj v dílně naměřil stejné hodnoty...a to už funguje pár let..asi jsem měl šťastnou ruku...
Jabraka-Jabraka
Já mám jeden z mnoha mutimetrů - malý kapesní digitální s automatickým přepínáním rozsahů a dostatečně přesný - stál mě 900Kč před 20 lety . Od té doby se už leccos změnilo - i ceny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.