Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolísavý zvuk kazeťáku

Od: frkotou* odpovědí: 3 změna:

Co spůsobuje, že kazeťák hraje takto kolísavě.

uloz.to/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zpuchřelá nebo znečištěná nebo opotřebovaná transportní kladka - gumový váleček co se vysouvá spolenčně s magnetofonovými hlavami do prostoru kazety při zařazení funkce play. Může to být i vytahaný hlavní náhonový řemínek. Co se týká kladky, tak zkusit omýt technickým benzínem, pokud to nepomůže, tak demontovat a jemně obrousit na soustruhu (lze i ve vrtačce). Vytahaný řemínek - vyměnít. Stav řemínku lze stanovit podle toho, že při zastavení setrvačníku se musí zastavit i motorek, pokud prokluzuje je to špatné.

doplněno 09.02.13 09:58:

pepr:

ne vždy se to může spravit, muže se to i zhoršit - pokud takto kolísá každá kazeta, tak je to každopádně opotřebovaný mechanismus, ať už se přitlačí na talačítko play nebo ne :D

doplněno 09.02.13 10:00:

Doplnil bych ještě pepra, jeho postupem by šlo definovat zdali je to kladka nebo řemínek - pokud se to zpraví je to kladka, pokud se to zhorší je to řemínek, pokud je mechanismus ovládán elektromechanicky nezmění se nic ;)

hodnocení

0x

Přitlačte při přehrávání silněji na Play. Spravilo se to?

Tak pak je závada v přijímači. Unavený/opotřebovaný mechanismus kazeťáku.

doplněno 09.02.13 10:17:

bmbx: No jasně. Když se to s přitlačením přežene, tak se to zhorší. To se ta volná kladka přitlačí moc.

Jen nevím, jestli obroušení kladky pomůže. Dle mého pozorování je volná, málo přitláčí k té "poháněcí osce" (netuším jaký je toho odborný název), proto přitlačení Play pomůže.

Napsal, jsem jen vlastní zkušenost a bylo mi jasné, že někdo přijde s konkrétní závadou/závadami. ;)

frkotou*
hodnocení

Tak vám děkuji opravdu to bylo řemínkem už mám nový

doplněno 09.02.13 12:23:

a nijak se to nezhoršilo naopak je to lepší dal jsem tam stejnou velikost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]