Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po rozebrání telefonu nemám signál

Od: anonymous* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám problém se svým mobilem Nokia 6300.
Často jsem ho využíval jako MP3 přehrávač (poslouchal hudbu do sluchátek) a poslední dobou se stávalo, že mi ta sluchátka nereagovala. Po zasunutí do konektoru se prostě nic nestalo, jako bych tam kontakt nezasunul, zvuk se pouštěl normálně do reproduktorů.
Nevím, zda to bylo sluchátky, nebo konektorem, byly to moje druhá sluchátka a u těch prvních se to občas stávalo také, ale po nějaké době to opět fungovalo. Poté se mi stalo (neptejte se, jak), že se mi ten kontakt u sluchátek ulomil a kousek ho zůstal v poničeném konektoru.
Tak jsem telefon rozebral a ten kousek kontaktu jsem operativně vyjmul z konektoru (byl to poněkud invazivní zákrok, konektor byl zevnitř trochu rozlomen, tak jsem ten vnitřek rozdělal úplně, abych se dostal k tomu plíšku a mohl ho vyndat, pak jsem to tam jakž takž k sobě přidělal zpátky, nejsem si nicméně jistý, zda všechny kontakty v tom konektoru ke sluchátkům (2,5 jack) jsou na svých místech.
Asi ne, protože jiná sluchátka teď nefungují, daleko větším problémem ovšem je, že teď vůbec nemám signál. Nepřipojím se k síti operátora, nikomu se nedovolám. Fungují pouze tísňová volání.
Nevíte, proč to nefunguje? Lze to nějak vlastnoručně opravit? Uvažuji o koupi nového telefonu do 6 tis., uvažoval jsem o Nokii 5800 Express Music. Má někdo zkušenosti s tímto telefonem? Jaký máte na něj názor? Doporučili byste místo něj nějaký jiný, srovnatelný?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

0x

Já myslím, že co se týče mobilních telefonů, jste si odpověděl už v názvu dotazu,:). Co s tím. Buď to dát spravit, ale předem se optat, co to bude stát, nebo to prodat na náhradní díly někomu kdo je dokáže upotřebit. Třeba na Aukru. Jo, a koupit novej. Jakej neporadím, neb nemám přehled.

Nokia 5800 není špatný,nicméně je na trhu už 2 roky a přišlo mnoho dalších a lepších.Nechte si udělat výklad v prodejně,tady bychom to řešili nadlouho.Nokii ale doporučím,je to taková lidovka,spousta aplikací,fóra k řešení problémů,prostě klasika.

raadek*
Když funguje tísňové volání, tak je anténa v pořádku. Zřejmě mobil nespolupracuje se simkartou. R.

hodnocení

0x

telefony nejsou zažízení určené k pozdějším opravám, proto jsou i opravy dražší než tfoun sám. N6300 neopravovat, dát do bazaru a koupit něco jiného. Klidně bazarovku. Nový telef. Vám bude stejně za 2 roky stát polovinu ceny a bude za zenitem nabízené technologie. Telefon nad 4tisíce je podle mě zbytečnost.

mil®
hodnocení

0x

Mám Nokii 5800 a jsem spokojen. Už mám za sebou jednu nokii dotykovou a mě to vyhovuje.

hodnocení

0x

miramira:

co se dneska vyplatí dát opravit vůbec nic. Jinak co se týká mobilů dají se opravit jako cokoliv jiného - v tom to není.

mkat*
hodnocení

0x

Hladaj chybu skôr v SIM_ke.

mikiki*
hodnocení

0x

Zdravím,sám sem si překrytovával celou N73 Nokiu,a stalo se mi to,že mi to neukazovalo signál,tak jsem jej znovu rozebral,a zkontroloval kontakty,(desky a ty meděné kontakty).A jelo to po složení zase opět dohromady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]