Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice Calex příliš chladí

Od: fenol* odpovědí: 6 změna:

Mám starou lednici Calex CHb-0-170/6701

umístěna je ve sklepě, kde je v současnosti asi 12°C

Mám odmontovaná dvířka a prostor lednice dvojnásobně zvětšen polystyrenovou dostavbou.

Lednice na minimální výkon nastavený na ovladači termostatu chladí na ca. 0°C

Rád bych teplotu reguloval v rozmezí alespoň 8-0°C

Myslel jsem, že je to vadným termostatem, ten jsem ale vyměnil za nový stejného typu.

Kapilaru mám smotanou a připevněnou zespodu k mrazáku - originální místo.

Poradíte někdo kde může být zakopaný pes?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Začal bych hledat v zahrádce,My tam máme pejska a i kočičku a andulky všechny at jsou spolu.Takže bych zkusil zahrádku.

doplněno 10.02.11 15:27:

jinak k té ledničce , zkusil bych čidlo kapiláry dát až do mrazáku, vypadá že na nej působí vyšší teplota vlivem nedokonalé tepelné izolace po té úpravě a zvětšení prostoru. :)

fenol*
hodnocení

Za břicho se popadám

doplněno 10.02.11 15:40:

dík za podnět.

Kapiláru dám na zkoušku do mrazáku, ale myslím, že pod mrazákem bude teplota podobná.

hodnocení

0x

A opravdu termostat funguje? To znamená, že lednice neběží pořád a termostat ji po čase vypne? Pokud ano a přesto moc chladí tak je špatně nastaven - ne na minimum, ale na maximum.

fenol*
hodnocení

termostat je zbrusu nový, normálně vypíná při dosažení teploty a pokud je vypnutý (po dosažení teploty) a na kolečku nastavení přidávám, tak se kompresor zozeběhne.

Tam je zakopaný pes, termostat je pro jiné teploty. Taky se mi to stalo. Koupil jsem nový termostat (úplně stejný podle typového označení) a v lednici nevypínal, pak jsem zjistil, že jeho rozsah je -6 až -18 st. C. Celý jsem jej musel přecejchovat...

doplněno 10.02.11 15:56:

Kde tu teplotu měříte? V místě kapiláry nebo prostoru lednice?

fenol*
hodnocení

To zní logicky, nenapadlo by mě že by mohl být jinak nastaven, když je stejný jako původní. Je fakt že nějakou regulaci zřejmě nabízí.

Viz dva šrouby na fotce. Jeden je zaplombovaný. To bude asi ten rektifikační?

doplněno 10.02.11 16:06:

teplotu měřím přibližně uprostřed lednice

Lednice Calex příliš chladí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]