Nejste přihlášen/a.
Mám starou lednici Calex CHb-0-170/6701
umístěna je ve sklepě, kde je v současnosti asi 12°C
Mám odmontovaná dvířka a prostor lednice dvojnásobně zvětšen polystyrenovou dostavbou.
Lednice na minimální výkon nastavený na ovladači termostatu chladí na ca. 0°C
Rád bych teplotu reguloval v rozmezí alespoň 8-0°C
Myslel jsem, že je to vadným termostatem, ten jsem ale vyměnil za nový stejného typu.
Kapilaru mám smotanou a připevněnou zespodu k mrazáku - originální místo.
Poradíte někdo kde může být zakopaný pes?
Začal bych hledat v zahrádce,My tam máme pejska a i kočičku a andulky všechny at jsou spolu.Takže bych zkusil zahrádku.
doplněno 10.02.11 15:27:jinak k té ledničce , zkusil bych čidlo kapiláry dát až do mrazáku, vypadá že na nej působí vyšší teplota vlivem nedokonalé tepelné izolace po té úpravě a zvětšení prostoru.
A opravdu termostat funguje? To znamená, že lednice neběží pořád a termostat ji po čase vypne? Pokud ano a přesto moc chladí tak je špatně nastaven - ne na minimum, ale na maximum.
termostat je zbrusu nový, normálně vypíná při dosažení teploty a pokud je vypnutý (po dosažení teploty) a na kolečku nastavení přidávám, tak se kompresor zozeběhne.
Tam je zakopaný pes, termostat je pro jiné teploty. Taky se mi to stalo. Koupil jsem nový termostat (úplně stejný podle typového označení) a v lednici nevypínal, pak jsem zjistil, že jeho rozsah je -6 až -18 st. C. Celý jsem jej musel přecejchovat...
doplněno 10.02.11 15:56:Kde tu teplotu měříte? V místě kapiláry nebo prostoru lednice?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.