Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV Sharp vs Samsung

Od: vollcom* odpovědí: 20 změna:

Prosim o malou radu,ohledne techto dvou Led televizoru,kterou by jste mi doporucili?

Samsung UE37C6000

nebo

Sharp LC-40LE810E

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Na téma jakou televizi je zde už spousta zodpovězených dotazů. Pro mě je volba jasná: Samsung nebo LG.

raadek*
Moc jsem nepátral, ale našel jsem v německých testech Samsung 6700 hodnocení 1,4 z pěti a Sharp 820 hodnocení 2,1. Doporučuju ještě pročíst nějaké negativní recenze, ale asi bych volil Samsung. Hlavně se zaměřte na nerovnoměrné podsvícení EDGE Led, na které Samsung trpí. Ideálně prohlédnout obě TV pořádně v obchodě. R.

stirecek*
hodnocení

0x

Tohle jsem řešil taky, původně jsem chtěl taky samsung, ale vemu ten Quattron 46" . Neříkám, že samsung je lepší nebo horší, obě dvě tv jsou pěkné, ale sharp má nižší spotřebu. Jinak v kvalitě obrazu nevidím viditelný rozdíl, všude na prodejnách si hodně vychvalují tu technologii čtyř barev. Ceny od vánoc spadly a třeba ještě spadnou, než se rozhoupu, ale chybu neuděláte ani z jednou z nich. Kamarád by řekl, čím větší, tím lepší.

hodnocení

0x

Neustále opakuji, že nová technologie Quatron je technický nesmysl a lákadlo na lidi-ovce *smich*

Osobně jsem pro Samsung nebo Sony v LCD jsou na špici.

stirecek*

Pro mě dvě podstatné věci, vlastně tři - ve srovnání ze samsungem nižší spotřeba, levnější o tři tisíce cca a tři roky záruka. Ještě bych chtěl dodat, že je to japonský výrobek versus slovenský, to ale nehraje roli. Jestli je to lákadlo či ne pro mě není důležité, pro mě je důležitý obraz a ten není horší než má samsung, bílá je oproti sony opravdu bílá, i když soused sony má a obraz je jak vymalovaný. Koupil ji za 55tis asi před třemi lety, nyní bude paradoxně kupovat quatron. A jen tak z doslechu quatronu dávají víc nadějí než 3D do budoucna. Já svůj názor nikomu nevnucuju, tv jsou dnes všechny kvalitní a srovnatelné a než ji koupím třeba změním názor.;)

Já také nikomu nic nevnucuji. TechnologieQuatron je trochu proti fyzikálním zákonům, když snímání barev je jen třemi barvami. Tak tu 4 barvu si ta televize stejně vymýšlí s kombinace RG a není důvod proč by jí i pomocí RG reprodukovala nedostatečně a potřebovala k tomu ještě žlutou. Je to prostě lákadlo na lidi a žadný technologický pokrok. Z fyzikálního hlediska jsou 3 základní barvy a přidáním jakékoliv doplňkové se prostě nemůže nic vylepšit (doplňková vznikne smícháním 2 barev základních a je negativem ke zbývající základní ). A pokud by Quatron měl zvítězit nad 3D tak by už bylo mezi lidmi něco špatně ;). No, ale dějiny techniky už nás mnohokrát přesvědčily, že zdaleka nevítězí to dobré - tohle by bylo ale silné kafe *bzum*

stirecek*

Včera jsem opět procházel obchody a obraz u toho sharpu se mi zdá živější a lépe propracovaný v detailech. Obloha oproti jiným tv byla modrá, mraky opravdu bílé, ale vím, že z výroby jsou na prodejny nastavené hodnoty na max a něčem se barvy můžou zdát nereálné. Hodnoty na doma jsou nastavené jinak, samozřejmě že se dá vše nastavit a upravit obraz podle sebe a co víc, doma už nebude mít člověk s čím porovnávat, takže dnes je v podstatě jedno, co člověk koupí. Kvalita dnes je hodně daleko, ten princip je u všeho stejný a všude se používá jen to, co už je vymyšlené. Ale co jsem se ptal těch prodavačů, někteří hodně znalí, všichni tvrdili, že by dali přednost quatronu, prý je to špička. Dnes se dá koupit i philips za stejné prachy a lidi co ho mají jsou taky spokojení. Ale jak jsem psal, u mě jsou rozhodující i další věci jako spotřeba, cena, záruka...

3D není taky špatná a taky se dnes dá pořídit za slušný peníz, ale pokud jsou nutností brýle, zatím mi to nic neříká, dokoupit další min dvoje brýle s vysílačem je taky otázka nějakých cca 5tis a na použití "jen někdy" je pro mě technologie 3D zatím zbytečná. Bez brýlí je ale určitě reálná.

mareks*

Docela mě udivuje jak může někdo říct v jednom příspěvku, že Quattron je technický lákadlo a že Samsung je na špici*smich*. Celý Samsung je založený na tom že oblbuje lidi technickýma lákadlama přitom jeho technický spracování je strašný. Ne nadarmo se mezi prodavačema říká, že co chybí Samsungu na kvalitě dohání marketingem.

mareks:

co se říká mezi prodavači je celkem nepodstatné (zvláště u nás *smich**smich*). Zajímalo by mne co konkrétně Samsung používá jako lákadlo a oblbovadlo, rozhodně to není takový nesmysl jako přidání žluté barvy *smich*. Moc výrobců na světě, kteří vyrábějí kvalitní LCD panely (myšleno jen ty dvě skla, naplněná tekutými krystaly) kteří ostatní výrobci cpou do svých monitorů a TV, na světě není a patří mezi ně Sony a Samsung, kteří jsou opravdu na špici.

stirecek*

Nejde o "žlutější žlutou"ale celkové rozšíření gamutu zejména v zelených odstínech. Pokud porovnáte gamut RGB a RGBY na diagramu CIE, zjistíte, že dostanete zhruba dvojnásobnou plochu a to v barvách, na které je lidské oko nejcitlivější.

Když se zaváděly lcd panely, byla to novinka a pokrok dopředu, ale grafici pořád používaly klasické monitory..proč asi? Sony a samsung kvalitní jsou, o tom žádná, ale doba jde dopředu a to už mají za sebou. Musely by držet krok alespoň ve spotřebě a když jsou tak kvalitní tříletou záruku a servis doma jako sharp, který získal nezávislé ocenění shop.rockservice.cz/...

Je to stejné, jako když se WV tváří kvalitně, ale záruku jako KIA nedá.

Délka záruky je ošidná záležitost a je to taky lákadlo. Zrovna u aut to není dobrý příklad ;).

Je hezké, když dostanu dle diagramu větší plochu v odstínech kde je lidské oko nejcitlivější, kde jsi ta TV ty odstíny nabrnká, když snímání je pomocí RGB...

stirecek*

Záruka je sice ošidná, ale jak pro koho. Já osobně sice kiu řadím mezi průměr, ale kdybych si měl vybrat, záruka u mě bude hrát určitou roli. Kia svou kvalitu potvrdila a když beru v potaz těch sedm let, tak bych ji vzal raděj než wv, kterému se sraly motory 05-08. Není problém za sedm let koupit druhou kiu a jezdit zase bez starostí. Totéž může hrát roli i u tv, zvlášt, když je servis u zákazníka a nemusí mít další výdaje. Co se týká toho brnkání barev, je jasné, že je dopočítané ze tří základních, to nevyvracím, ale není červená jako červená, modrá či zelená, takže taky záleží z čeho počítá. Kdybych nechtěl větší obazovku nechám si svého crt panasonic 72cm, protože na ten obraz nemá ani ten quatron. Na vyvážení kompromisů hraje roli taky spotřeba crt 72cm - 95watů, 117cm quatron 74watů, ani na jedno se samsung nebo sony nedostane, navíc obrazbude lepší celkově a i v detailech. Jestli je to podfuk v technologii mě ani tak nezajímá, hlavně, že to funguje.

Ona ta KIA má záruku na různé komponenty jinou, těch 7let je lákadlo - stačí si to pořádně proštudovat a hned je zřejmé, že to je lákadlo a ne malé ;).

Nejlepší CRT byly Sony Trinitron a nebudu zde vyjmenovávat všechny jejich výhody těchto bezkonkurenčních obrazovek.

Otázka je, zdali v porovnání s ostatními výrobci ten Quatron nevypadá líp jen protože barvy ani tak neodpovídají skutečnosti jako, že jsou pestřejší a tím pádem na pohled líbivější - to s kvalitou nemá nic společného ;).

Zatím jediný argument, který jsem schopen uznat je spotřeba, ale ten rozdíl není tak propastný aby mě to ovlivnilo - možná by bylo zajímavé co by ukázalo měření za stejných podmínek nastavení u různých výrobců ;).

stirecek*

Já jsem ty podmínky četl, ve světě motorů byly toho dvě strany a zkušební ceed byl natolik kvalitní, že i výfuk držel statečně a záruční podmínky si pochvalovali i sami reportéři. Nebyl problém vyměnit na záruku pískající turbo, ale o tom automobilka věděla, byl to ještě starší model než se vychytají chyby, ale v podstatě jsou tyhle auta kvalitní.

Co se týká quatronu, trojúhelník najdeš zde:

sharp.eu/...

je na stránce dole, kde je zobrazené spektrum u klasiky a quatronu.

Ano v prodejně se může zdát, že barvy jsou nereálné, ale jak jsem psal,menu je nastavené jako sklad, domácí je jiné, hlavně se dá nastavit dle libosti a na netu jsou k tomu i návody, podobně jak si třeba kalibruješ monitor na pc. Nereálné barvy jsou právě i na těch obyč lcd, poněvadž rozsah - barevné spektrum je daleko menší. Nicméně ani ten quatron stále nemá na klasické crt.

Spotřeba u toho quatronu 46"se pohybuje kolem toho uváděného průměru 74watů, v prodejně měli zapojený měřák, takže i toto jsem sledoval. Myslím, že je to slušná hodnota, klasická crt 72cm panasonic mi bere podle štítku 95watů.

Reportéři ať si pochvalují co chtějí to není směrodatné. A proč ten Quatron s přidanou žlutou nemá na klasické CRT, které má jen RGB? *smich**smich**smich* Porovnávat spotřebu CRT s LCD je hodně zcestné. ;)

stirecek*

Třeba pozorovací úhel, odezva*smich*

Tu spotřebu crt jsem neporovnával, jen konstatoval*vtip*

doplněno 12.02.11 21:39:

Na zbytek se zeptej těch fotografů, proč mají raděj crt monitor*frajer*

Pozorovací úhel, ani odezva nemá nic společného s věrným podáním barev. A když už něco tvrdíš, tak pak neodkazuj na někoho jiného - fotografy *smich**smich**smich*. Já se nikoho ptát nemusím, já moc dobře vím v čem a jaký rozdíl je, ale na rozdíl od tobě podobných dokážu rozlišit co je a není podstatné.;)

Nemáš žádné pořádné argumenty *smich* . Trochu zanášíme zdejší vlákno, nemyslíš?

stirecek*

Když budeš číst pořádně a pozpátku, tak jsem psal, že neudělá chybu ani z jednou z nich. Nikoho na fotografy neodkazuju, to jen ty pořád chceš nějaké důkazy, tak si je najdi sám, když už ti nestačí pohled na graf viditelného pásma, který jsem ti poslal.

Já osobně sám za sebe quatron, tři argumenty jsem popsal výše + čtvrtý - graf, ale momentálně na něj nespěchám, protože crt, ač je menší poskytuje zatím nejlepší komfort co se týká pozorovacího úhlu, odezvy, ostrosti...

Jen mi nejde do hlavy, proč ten sharp tolik odsuzuješ, když pracuje na stejném principu, dle tvých slov, jako konkurence.

Já jej neodsuzuju, jak pracuje na stejném principu? Má přidanou žlutou, proč tedy nepřidali azurovou (cyan) ta by taky zlepšila podání v citlivé oblasti oka ;).

stirecek*

No to já nevím, nejsem expert z Japonska:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]