Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chci kupovat FullHD 50" TV.
Nevím zda se rozhodnout pro LCD (kvůli spotřebě) nebo plasma (kvůli ceně).
Dle specifikací se odběr el.energie liší LCD oproti plasmě o cca 100W. LCD má oproti plasmě ale konstatní odběr a myslím si že plasma by se dala nastavit vlastnostmi obrazu i na menší odběr,než bývá u těchto TV uváděno - 350-450W.
TV se bude používat hlavně na přehrávání filmů z HTPC (HDMI,1080i) a časem na HD sat.
za mně určitě lcd s led podsvícením...A ohledně plasmy a uvaděneho příkonu: na štítku vzadu je vždy uvedená max.spotřeba která je u plasmy při zobrazování bílé(ms v lyžování a pod...).Na půlku a klidně i míň se dostaneš při sledování filmů s tmavším dějem(někde se četl,že při sledování filmu Resident Evill se dostal typek na třetinu).Podle mně na tuhle otázku není jednoznačná odpověď.Každý ti poradí něco jiného.
. . . pokud uvádíte takto kvalitní zdroj obrazu (1080i) apod. volil bych LCD. Samozřejmě u var. např. s led podsvícením je ještě lepší úrověň kvality obrazu. Plasm. obrazovka mě zatím nepřesvědčila, že by byla lepší. Myslím, že i cena plasm. TV tak trochu napovídá rozdílu kvality oproti LCD. Vychazím z vlast. okruhu lidí co si kupovali posl. dobou větší TV a většinou padla volba LCD, bylo to avšak do vel. 42". No může být co člověk to názor.
Pokud bude zdroj signálu převážně v HD tak bych volil LCD, pak záleží na penězích jestli klasické LCD nebo s LED podsvícením.
LCD bych volil LG 47LD650 oaza.cz/...
LED LG 47LE7500 oaza.cz/...
A když už plazmu tak Panasonic TX-P50G20E, ale doporučil bych LCD
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.