Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě co znamená, když mi nově zakoupený teploměr vnitřní teploty ukazuje "L" místo teploty ve stupních. Nevím jestli se jedná o závadu přístroje či o mou neznalost. Děkuji
Selžou-li všechny pokusy o uvedení zařízení do chodu, přečtěte si návod.
Tak zní staré dobré...osvědčené pravidlo.
Porovnejte zobrazenou teplotu s jiným teploměrem. Pokud bude při stávajícím nastavení stejná s tolerancí asi 3% bude nejspíše vadná zobrazovací jednotka dogi. teploměru. Místo písmena C zobrazuje jen L - bez horní čárky písmena C. miro
To třeba může znamenat, že měřená teplota je nižší, než umí teploměr změřit. Nebo, pokud je to některý z inteligentních teploměrů, tak jste se mohl, i nevědomky, dostat-přepnout do nějakého nastavovacího režimu, těžko říct takhle na dálku. Co je to za typ? Kde jste ho koupil?
Ačkoli jde o jiný typ teploměru, našla jsem zde to písmeno L
Současně je prováděn tzv. LCD-test. Symbol "°C"bliká, když teploměr měří. Je-li měřená teplota nižší než 32°C objeví se na display symbol "L", probíhá měření.
doplněno 04.02.11 08:00: Je tam dokonce uvedeno i písmeno H
Rozsah měření:
32,0°C až 42,9°C. Je-li teplota nižší než 32,0°C displej zobrazí "L". Teplota vyšší než 43,9°C _ "H".
to je to co jsem měl na mysli, hodnota je mimo měřitelný rozsah a protože se jedná o měření pokojové teploty a taeploměr je v místnosti, je čidlo vadné. Jako čidlo bývá použit termistor, který svůj odpor s teplotou zmenšuje. Nejjednodušší závada je přerušení - čili velký nebo nekonečný odpor a to znamená nízká teplota - mimo měřitelný rozsah proto ukazuje display "L". Pokud by byl termistor extrémně zahřát nebo zkratován, což se u termistorů jako závada běžně nevyskytuje, ukazoval by teploměr zajisté "H".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.