Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Digitální teploměr ukazuje LL

Od: ass odpovědí: 13 změna:

Zajímalo by mě co znamená, když mi nově zakoupený teploměr vnitřní teploty ukazuje "L" místo teploty ve stupních. Nevím jestli se jedná o závadu přístroje či o mou neznalost. Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Selžou-li všechny pokusy o uvedení zařízení do chodu, přečtěte si návod.

Tak zní staré dobré...osvědčené pravidlo.

ass
hodnocení

Děkuji za cennou radu. To mě vůbec nenapadlo :) Jediné co jsem se o teploměru v návodu dočetl je, že teplotní trend zobrazí změny teploty za předchozích 12 hodin. V provozu už ho mám ale i déle.

hodnocení

0x

Mohlo by to být vadné čidlo, jeho hodnota by mohla být mimo měřitelný rozsah.

hodnocení

0x

Porovnejte zobrazenou teplotu s jiným teploměrem. Pokud bude při stávajícím nastavení stejná s tolerancí asi 3% bude nejspíše vadná zobrazovací jednotka dogi. teploměru. Místo písmena C zobrazuje jen L - bez horní čárky písmena C. miro

Jestli jsem tomu dobře rozuměl, tak "L" je místo údaje teploty a ne místo symbolu Celsius ;)

ass
hodnocení

Ano, pochopil jste to správně.

lui*
hodnocení

0x

To třeba může znamenat, že měřená teplota je nižší, než umí teploměr změřit. Nebo, pokud je to některý z inteligentních teploměrů, tak jste se mohl, i nevědomky, dostat-přepnout do nějakého nastavovacího režimu, těžko říct takhle na dálku. Co je to za typ? Kde jste ho koupil?

ass
hodnocení

Mám ho normálně v místnosti při pokojové teplotě cca 21°C. Koupil jsem ho v nějakém supermarketu, tuším interspare (Já vím, co můžu čekat za kvalitu, že). Jinak se jedná o stolní hodiny s teploměrem a různejma blbinkama. Model 20769. Dokoce se už místo písmen "L" občas zobrazují písmena "H".

rv*
hodnocení

0x

vyměňte baterii

ass
hodnocení

Baterie je úplně nová, kvalitní (energizer)

marenka*

Ačkoli jde o jiný typ teploměru, našla jsem zde to písmeno L

Současně je prováděn tzv. LCD-test. Symbol "°C"bliká, když teploměr měří. Je-li měřená teplota nižší než 32°C objeví se na display symbol "L", probíhá měření.

lekarna.cz/...

doplněno 04.02.11 08:00:

Je tam dokonce uvedeno i písmeno H *uspech*

Rozsah měření:
32,0°C až 42,9°C. Je-li teplota nižší než 32,0°C displej zobrazí "L". Teplota vyšší než 43,9°C _ "H".

to je to co jsem měl na mysli, hodnota je mimo měřitelný rozsah a protože se jedná o měření pokojové teploty a taeploměr je v místnosti, je čidlo vadné. Jako čidlo bývá použit termistor, který svůj odpor s teplotou zmenšuje. Nejjednodušší závada je přerušení - čili velký nebo nekonečný odpor a to znamená nízká teplota - mimo měřitelný rozsah proto ukazuje display "L". Pokud by byl termistor extrémně zahřát nebo zkratován, což se u termistorů jako závada běžně nevyskytuje, ukazoval by teploměr zajisté "H".

ass
hodnocení

Rozumím. Děkuji za vaše odpovědi. Z toho tedy vyplývá, že jelikož pokojový teploměr neměří ve svém rozsahu v pokojové teplotě, jedná se o pěkný šmejd a pokud najdu paragon, tak jím to při příštím nákupu vrátím. Ještě jednou děkuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]