Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,poradte mi prosím jak mam zapojit aktivní subwoofer k domacimu kinu,ke kterému byl připojený pasivní subwoofer a nemám linkový výstup? Prý nemůžu zapojit výstup jednoho zesilovače na vstup dalšího.Dá se to nějak vyřešit? Dík moc za každou radu.
takže to není jako že to bude na 100% fungovat bez následků(odpaleý sw,nebo kino)?Typ je SONY SA-W a asi 170,čísla na štítku jsou nečitelný...
Ale odpalit by se nemělo nic,jo? Jinak bude fotr půl roku nadávat,a ja můžu začit šetřit na nové domácí kino...
Protože se jedná o aktivní SW,znamená to,že má vstup pro linkové napětí signálu.A výkonový zesilovač.Pro 2 + 1 je subwoofer zapojen mezi signály pravého a levého kanálu.Hraje tedy pravý i levý kanál současně - mono.Proč chceš zapojovat jeden zesilovač do druhého?Jaký by to mělo smysl?Pro interpretaci hudebního signálu stačí přece jen jeden zesilovač.Rozhodně připojit signál z výkonového výstupu do vstupu druhého může vstup druhého zesilovače lehce poškodit.Kromě toho jsou tím oba impedančně mimo.
JABRAKA
odpověd na "Proč chceš zapojovat jeden zesilovač do druhého?".Jak jsem psál hned v první otázce...výstup z domacího kina je na pasivní SW.Chci tam připojit aktivní,t.z.že výstup jedného zesilovače(kino) připojím na vstup druhého(SW).Ano,smysl to nemá,ale co dělat když kino nemá vystup na aktivní SW(linkový výstup).Raadek diky moc za tvoje odpovědi,zkusím to nejdřív přes scart pomocí teto redukce alza.cz/... +cinc kabelu.Myslím,že přes scart neleze zvuk s vysokou urovní takže by to mohlo teoreticky fungovat.Bohužel to vyzkouším až v pátek.
JABRAKA-JABRAKA
Ty tvé teorie, impedance mimo a zapoměl si dodat zkreslení
pokud je aktivní subwoofer vybaven výkonovým vstupem tak v tom není žádný problém a pokud není tak jej lze zapojit přes odporový dělič z obou výstupů kanálů a taky není problém...
pro bmbx: prosím vás,kde se da sehnat ten odporový delič? příp.pošlete odkaz kde to nabízejí...dík moc
Když mi pošlete odkaz na nebo alespoň foto subwooferu a kina, hlavně konektorů kde je co připojeno. Ten dělič jsem nakonec dělal zkusmo aby byl optimální rozsah hlasitosti na SW.
Zdravím mám stejný problém.Mám komplet domácího kina jvc je to jenom jako by reciver má digi vstupy atd.5.1 repro ale pasivní subwoofer.Nyní mám možnost koupit levně 5.1 repro Pioner nebo jamo s aktivním sub a nevím jestli múžu ho zapojit na pérové svorky pro ten pasivní nebo výkonově a nebo je lepší koupit ten převodník z výkonového na linkový.Moc díky za rady...R.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.