Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba zesilovače s KD 135/136

Od: zajixxx* odpovědí: 12 změna:

Cawes, potřeboval bych nějde najít schmé na postavení zesilovače (na DPS) s tranzistory KD 135/136... bez IO. Děkuji nic jsem nemohl najít ..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

jura:

pleteš si KD s KC. KD jsou výkonové i když to není nějaký moc veký zázrak.

Někde něco bych našel, ale musel bych hodně pohledat . Ale je pravda, že s IO je to s minimem součástek...

Tyhle KD mají špičkový kolektoroý proud 2 A, tudíž moc muziky nebude, odhaduji zesilovač 4W do 4 Ohm.

hodnocení

2x

Za jakým účelem chcete tyhle transistory použít. Nejsou výkonové - na sluchátka? Pokud nemáte zájem udělat nějaké precizní hi-fi, zbytečná práce. S výkon. integr. obvody je práce jednoduchá, kvalita dobrá.

zajixxx*
hodnocení

Oky berme předpoklad že mám doma 15 W repro /výšky + střed) sloužili před x lety k gramofonu a výkon měli plně dostačující... poradíte s cenově dostupným a zárověň co nejjednoduším zesilovačem?

zajixxx*
hodnocení

a nebo tohle s rezervou:

gme.cz/...

s těmito IO nelze udělat špatné rozhodnutí ;)

Předběhl jsi mě, ale přikláním se na tvou stranu IO TDA 2030 jsou zvukově precizní. *palec*

celkem OK, zde máte stavebnici 2x20W flajzar.cz/...

zajixxx*
hodnocení

Cawes např? volta.estranky.cz/... ... a předpokládám nějaké korekce? ,,, jsou korekce nějak dimenzovány?(W)?

jabraka*
hodnocení

0x

Zkus prohlídnout toto schema,docela slušný zesilovač na principu operačního zesilovače,symetricky napájený.Tranzistory do obou větví musí být párované,mají mít stejné vlastnosti.

JABRAKA

Stavba zesilovače s KD 135/136
zajixxx*
hodnocení

Tranzistory? já myslel že to jsou iO :) ale to je jedno.. ještě mě zajímají ty korekce :)

doplněno 02.02.11 15:31:

nezobrazil se mi obrázek :) teď již ano :)

korekce nejsou závislé na výkonu zesilovače, spíš jde o tvé potřeby, rozsah regulace, kmitočtová pásma. Pro tvé potřeby postačí něco klasického, například:

gme.cz/...

jednoduché korekce by se mohly zakomponovat i do toho jednoduchého základního zapojení TDA2030, ale to bych nedělal.

doplněno 02.02.11 16:13:

Nebo třeba jednoduchý equlizér:

elektronikacz.ic.cz/...

doplněno 02.02.11 16:15:

Nebo lepší equalizér:

helkon.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]