Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pokouším se zjistit, jestli má význam připlatit si za full HD kameru jako je Panasonic HDC SD60EP za 10 tisíc nebo by stačila nějaká klasická jako Canon FS306 za 4 tisíce. Přijde mi, že zoom je lepší u Canonu a kvalita obrazu je také dobrá. Videa nechci pouštět na full HD TV, ale stačí na PC. Má tedy smysl full HD? Pro 22" monitor? Rozdíl ceny, datového objemu atd...
Tak ono se dá natáčet i mobilem, že jo. Pokud máš možnost přímého srovnání natočeného záznamu, je to pro tebe výhodou. Ber to, co uznáš za vhodné. Osobně bych šel do Full HD kamery. Při koupi si obecně dej pozor na to, aby kamera měla co největší snímací čip, velkou světelnost, dostatečný optický zoom (ne digitální), jemný LCD display, výhodou je optická stabilizace a případně i "sáňky" na připojení dalšího příslušenství. Nahrávání záznamu na HDD či karty s dostatečným datovým tokem. Je škoda, když jinak kvalitní záznam degraduje vysoký stupeň komprese.
spider:
pro sledování na PC? Radíš mu aby si koupil kameru se vším co nejlepším, full HD,velký čip, velká světelnost objektivu...
Trochu zbyečné
ptth:
co je to lepší ZOOM?
Já vám děkuji za rady.
Věc které se bojím je ta, že full HD kamera za 10 tisíc je tak nějak skoro minimální cenová hranice, takže abych nenarážel na nějaké šetření nákladů.
Není pro mě zas tak podstatné další příslušenství, věnuji se fotografování, kameru chci pouze jako doplněk pro vzpomínky. Jak vypadá klasické rozlišení na fullHD tv? Je to zlé?
Hm asi zkusím ten klasický záznám, pak případně časem pořídím nějaký lepšá full HD až bude tv...já spíš jen potřeboval slyšet, jestli to není úplná ztráta peněz. Hlavně ten CAnon FS306. Ještě jsem koukal po samsungu a panasonicu, nic nemá optickou stabilizaci, pouze velikost čipu má canon větší. Panasonic má zoom skoro 80x, to je přehnané...
Cenu má jen údaj o optickém ZOOMu a pak velký rozsah zoomu je na "dlouhém" konci bez kvalitní stabilizace nebo bez použití stativu nepoužitelný - všeho s mírou, vždy je důležité se zamyslet co od toho očekávám a k jakým účelům to bude služít a ne jen porovnávat hodnotu parametrů v domnění, že ty nejlepší čísla mi udávají nejvyšší užitnou hodnotu . Velká většina lidí má zafixováno čím má foťak víc megapixlů a čím má foťák nebo kamera větší zoom, tím víc je adidas
Moje zkušenost a rada - koupit full HD kameru. Rozlišení které má se nedá nijak nahradit - 1920 x 1080.
Léta jsem točit analog na VHS, potom na video8 co měly rozlišení 640 x 480 a nedá se přirovnat ke kameře HD co mám nyní - rozlišení 1280 x 1080.
Nejraději bych si pořídil full HD. Kdo to má ale neustále financovat. Záznam si pořizuješ na delší dobu a proto nešetřit! Za dvacet se budeš tlouct do hlavy, proč jsi nekoupil lepší.
Velikost zoomu je úplně zástupný problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.