Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spočítat kapacitu baterie.

Od: kina* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den měl bych dotaz na kapacitu baterie.Mám 18 bloků(108 článků) baterie powerSafe 12V38F.Jak spočítám její kapacitu?Hledal jsem tabulky kapacity na Enersys.cz, ale je to celé Anglicky a tak nevím přesně co se tam píše.Zajímalo by mě.Jaká je kapacita baterie při plném nabití a jaká bude při odběru 5A po 30 a 60 minutách.Nejlépe,jak si to spočítám sám.Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

já to našel v češtině, můžete počítat... na str. 4 je tabulka pro vybíjení...

doplněno 27.01.11 13:49:

peg.cz/...

kina*
27.01.11 13:51
hodnocení

Děkuji

kina*
hodnocení

Tabulka je hezká,ale není tady když budu baterie zatěžovat např: 5A,10A nebo 30A ,jak dlouho vyrží baterie.Nebo se v tom neorientuju(To asi spíš).Nemůžete mi ještě nějak poradit prosím?Děkuji předem

kina*
hodnocení

Mohu se prosím ještě zeptat,jak jste se dostal na tu tabulku(Ten odkaz když zadám,tak mi ukáže tu tabulku).Potřeboval bych ještě typ baterie SBS B14,ale když jedu přes stránky www.peg.cz, tak nevím jak tam najet. Děkuji

doplněno 28.01.11 09:24:

Už jsem konečně našel tu tabulku,tak ještě najdu tu na SBS a už dám pokoj.

Přeji hezký den a děkuji za pomoc.

doplněno 28.01.11 09:35:

Tak už jsem našel druhou tabulku, mělo by to být,že ta baterie SBS B14 má 62 Ah.

Děkuji za vše a přeji krásný den.

hodnocení

2x

A co tam je? *smich*

V tabulce jsou proudy v A, nalevo jsou jednotlivé typy baterek a celá tabulka je nahoře nadepsaná výdrží v minutách a v hodinách, nechápu co na tom není k orientování.

doplněno 27.01.11 14:50:

váš čkánek vydrží podle tabulky 3 hodiny dávat 10A, 7hodin 5A...

doplněno 27.01.11 14:57:

U toho vašeho článku je to koncové číslo typu - 38Ah. To znamená 38A bude dávat hodinu nebo 38 hodin bude dávat 1A. Velikostí proudu se kapacita nepatrně zmenšuje - proto ta tabulka.

kina*
hodnocení

Nezlobte se,tabulku mám otevřenou a žádné proudy tam nevidím.Ani nevím přesně v jakém odstavci se mám koukat,jestli tam jak je napsáno (napětí v konci vybíjení 1.85 Vpc,1,80 Vpc, 1,85 Vpc) a co to Vpc znamená.Typ baterie najdu,12V38F,ale co dál,nikde jsem nenašel při 5A nebo při 10A.Omlouvám se,ale jsem pomalejší.

doplněno 27.01.11 15:03:

Omlouvám se,už jsem to pochopil.Děkuji

hodnocení

2x

Máte otevřenou tu tabulku úplně na konci? Svisle vlevo - typ baterky, vodorovně nahoře doba vybíjení -minuty a hodiny, v tabulce samotné vybíjecí proudy v A.

doplněno 27.01.11 15:11:

to 1.80 nebo 1,85 Vpc je konečné napětí na jeden článek, napětí kdy se baterka považuje za vybitou. To zdali se použije hodnota 1,80 nebo 1,85 bude mít souvislost z celkovou životností baterky.

kina*
hodnocení

Ano už jsem to pochopil.Pokud budu zatěžovat baterii proudem 25,5A tak mi vydrží přibliženě 1 hodinu.

O.K. a děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]