Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Audio cinch vs 5.1

Od: redroker® odpovědí: 8 změna:

Mám PlayStation3 propojenou s domácím kinem konektory cinch L+P kanál. Z domácího kina mám výstup do repro 5.1. Můj kolega mi tvrdil, že je to hloupost, aby to takhle fungovalo, že to bude ve výsledku čisté stereo,že to bude rozděleno do všech repro stejně. Jenže když sleduji film v ozvučení 5.1 tak prostě mám v předních např. dialogy, v zadních efektových např. hudbu. Nebo je slyšet v zadních přijíždějící auto a končí v předních, či naopak. Jak to tedy je?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kamarád má pravdu. Aby jsi měl 5.1 kanálový analogový prostorový zvuk, musel by jsi mít PS3 připojenou k domácímu kinu přes 6 cinchů. Viz obrázek níže. Takhle to vytváří ze stere nějaký pseudoprostor. Jsou na to i různé režimy...
U digitálního ti postačí jeden kabel
pctuning.cz/...

hodnocení

Oba dva přístroje jsou vybavené optikou, jenže nevím, jestli IN, nebo OUT, fungovalo by případné propojení?

Ano, fungovalo. Myslím, že na PS3 je určitě Výstup a na domácím kinu se podívej. Je-li tam vstup, máš vyhráno. Pak si ještě v PS3 nastav Audio vástup na optiku:

manuals.playstation.net/...

lui*
hodnocení

0x

Domácí kino bude mít vstup. PS neznám ale předpokládám, že má výstup. Tak to asi bude fungovat. A ted můj dotaz. Možná hloupý, ale v životě jsem PSt nedržel v ruce. Na tom jdou sledovat i filmy na DVD? já myslel, že je to jen na hraní...

Ano jdou a to dokonce i ve vysokém rozlišení na Blu-ray.

lui*
24.01.11 20:38

dík.

24.01.11 20:37
hodnocení

Díky!

hodnocení

0x

Jestli jste někdo někdy zkoušel dělat pokusy s takzvaným pseudokvadrem vytvořeným z rozdílových signálů, tak by jste zjistili, že kvalitně mixovaná nahrávka vytvořená původně čtyřkanálově a zaznamenaná dvoukanálově ve stereu, na pseudokvadru hraje překvapivě dobře. Tak jak píše tazatel, zadní zvuky jdou opravdu zezadu. Já tomu nikdy nechtěl věřit, že toto jednoduché pseudokvadro je tak dobré, jednou jsem to zkusil zapojit jednoduše jen přidanými bedýnkami přes odpor a jen jsem zíral co s toho leze. Takže kolega nemá úplně pravdu, nehraje z každé bedýnky to samé a pokud to hraje tak jak to hraje a jiná možnost propojení by nebyla, tak bych to vůbec neřešil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]