Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechci SetTopBox

Od: medved* odpovědí: 14 změna:

Vážení!

Přes kabelovou televizi UPC přijímám analogový signál.V blízké době chci přijímat digitální signál.Protože nechci SetTopBox ( dále jen STB ),rozhodl jsem se koupit televizi s CI slotem,dále si nachám zpárovat CA modul s přístupovou kartou.Potud vše klape.Jenže já mám před televizí zapojen DVD rekordér a teď nevím,jak bych to zapojil.Podle mého názoru stejně budu potřebovat STB.Jenže to bych si zase nemusel kupovat televizi se clotem na CA modul.Jsem z toho volajaký zmetený.Poraďte prosím. Prostě nechci STB a chci mít zapojen DVD rekordér a to tak,abych mohl jeden pořad sledovat a druhý nahrávat: Děkuji!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

0x

Abys mohl jeden pořad sledovat a druhý nahrávat, budeš potřebovat obojí, jinak to prostě nejde. Nebo prodat rekordér, třeba ho ještě někdo koupí a vzít kabelový setobox s HDD, nejlépe dvoutunerový, pak můžeš nahrávat až čtyři programy.

medved*
hodnocení

Za ten chtějí cca 10 000,to se mě nechce dát.Štve mě,že pokud budu koukat přes STB,tak stejně nedostanu plnohodnotný dig.signál.Napadlo mě toto: Dát na zásuvku kabelovky rozbočovač,jeden kabel vést do televize s CA modulem a přístopovou kartou a druhý kabel vést do DVD rekordéru a z něho do televize.Jenže nevím,jestli je to vůbec možné,jestli bych rozdvojkou neztratil kvalitu signálu. Dál nevím,zdali je vůbec toto propojení možné,pokud budu ladit na televizi programy,odkut si to televize bude brát? Přímo z kabelu a zásuvky,nebo z DVD a SZB,nebo z obojího. Nevim,nevim,nevim...zlatý analog.

div

To asi nepůjde. Rozbočovač by možná šel použít, TV by asi fungovala. Ale protože DVD rekordér je předpokládám analogový nebo DVB-T, tak si s dig. signálem z kabelovky stejně neporadí.
Třeba dvoutunerový STB s HDD by tovy řešil...

medved*
hodnocení

Asi vyřešil,to je pravda.DVD rekordér ale vyhodit nechci.Je teprve 3/4 roku starý a navíc jsem s ním exkluzivně spokojen.Tak hledám řešení a hledám,hledám,hledám...

Proto jsem chtěl před DVD rek strčit STB.Pokud bych ho pak propojil sTV,tak odkud by si TV při ladění programů brala signál?

lidus*
hodnocení

0x

Omlovám se, že se pletu do něčeho čemu prd rozumím ale koupili jsme TV na kartu, máme UPC a setobox a na dotaz jak dát kartu do TV byla odpověď-musíte si za 1300 nechat namontovat jakýsi modul a novou kartu od UPC za vratnou zálohu 200kč. Ten prostor na vložení UPC karty je moc velký proto je nutný ten modul.

stirecek*

Liduš ten CI modul už koupíte i s kartou a tu co máte v setoboxu od kabelovky vrátíte. Pán ale chce napojit rekordér tak, jak byl zvyklý, aby mu to nahrávalo a současně se mohl dívat na jiný program. Takže bude muset použít rozbočovač a setobox namontovat před rekordér a ten druhý konec napojit do tv s tou kartou a modulem. Jestli to ale bude fungovat v praxi vážně nevím. Dokud jede ještě současně analog, mohl by nahrávat z analogu. Mám doma tři tv, dvě videa a chaos s kabely, takže sám nevím, jak to jede, jen vím, že videa už jsou nepoužitelné a po mnoha neúspěšných pokusech se zapojením jsem to vzdal. Teď mám pár měsíců půjčený dvoutunerový setobox s hardiskem a je to jiné kafé, jedním tlačítkem nahrávám bez nějakého složitého nastavování všeho, prostě je to jednoduché a rychlé, celkem se dají nahrávat až 4 kanály současně, takže spokojenost. Taky plánuju větší led tv s kabelovým tunerem, ale to nahrávání pro mě není důležité. Mám kolem stovky programů a stejně nikde nic není a solidní film si můžu stáhnout nebo pustit na internetu.

hodnocení

0x

Nemám UPC tak nevím, ale z logiky věci bych to viděl úplně stejný princip jako u pozemního digitálu, nebo u satelitu. Každej přístroj musí mít vlastní digitální tuner, tedy jak televize, tak i DVD recordér. To je to samý jako to bylo u analogu. Jeden tuner měl DVD a druhej televize, tudíž jsi mohl nahrávat něco jinýho, než co jsi sledoval v televizi. U digitálu musí být stejná situace. Každej přístroj svůj digitální tuner. Jelikož ho DVD recorder nemá, musíš mu ho dodat. Z hlediska kvality, neb DVD nezvládne nahrávat ve vysokým rozlišení, bych si pořídil STB s nahráváním na HDD, ať už vestavěný nebo externí. A i z hlediska pohodlí, nebudeš muset štelovat dva přístroje, tedy STB a DVD aby jsi mohl nahrávat. Když tam necháš jen STB tak bude jen jedna krabička, jen vyměníš DVD za STB.

doplněno 25.01.11 21:58:

Proč si myslíš, že z STB nedostaneš plnohodnotný digitální signál?

medved*
hodnocení

Když jde do STB digit.signál a z něj do mé televize s anal.tunerem nějaký jiný a má televize ho zvládá,tak si myslím ( možná špatně,nevím ),že je to dig.signál překodovaný na anal.signál.Jak jinak by ho televize zvládala?

Aby ti signál šel přes analogovej tuner v televizi musel by jsi mít propojený STB s televizí koaxiálem. Navíc by STB musel mít modulátor což není až tak běžný a na televizi naladěnej na jednom kanále STB. Ale podstatně pravděpodobnější je, že máš oba přístroje propojený SCART kabelem. Tam jde sice taky analogový signál, ale ne přes tuner. Kdybys chtěl mít celou cestu digitální propoj to HDMI kabelem.
medved*
hodnocení

Jenže jak jsem koukal,tak nabízený STB od UPC nemá HDMI výstup. Ptal jsem se jich,jestli si můžu koupit svůj,to mě bylo sděleno,že v žádnám případě. Můžeš si z jejich nabídky buďto pronajmout a nebo koupit.Jak jsem však již řekl,tak je to za docela nehorázný peníz.Je to celé začarované.

Tak pokud by jsi měl STB jen jako zdroj signálu pro DVD tak te HDMI nemusí až tak trápit, neb DVD neumí zpracovat vyšší rozlišení než klasiku 720x576 a tohle SCART zvládá bez problémů. Osobně bych si hodně, ale opravdu hodně rozmyslel mít televizi od někoho kdo mě nutí nějaký svý přístroje.
medved*
hodnocení

Máš pravdu,ale jinou možnost nemám.Chtěl jsem to vyřešit satelitním příjmem,jenomže mám družstevní byt,tak jsem musel požádet družstvu o souhlas a ten mě nebyl udělen,protože dům je zateplen.Prítom ostění nebylo polyst.zatepleno,jan natřeno.Přece nejsem trubka,abych vrtal přes polyst.zateplení.Prý si to můžu upevnit na okno.( pozn.plastové). Konec debaty,tudy cesta nevede.Ještě jsem přemýšlel o signálu vzduchem,v anténách se však již vůbec nevyznám.Asi sklopím korouhev a odjedu z tohoto boje poražen.

Doteďka nemůžu pochopit,proč si STB nemůžu koupit vlastní,vždyť kabelovce za programové služby zaplatím!

Člověče někde jsem viděl a dost možná to bylo i tady na poradně odkaz i s fotkama na držáky parabol na plastový okna. A vy nemáte na baráku jednu parabolu a rozvod do všech partají?
stirecek*

Pokud máš tv ze slotem hdmi kabel nepotřebuješ, na co? Zkus to propojit jak jsem napsal přes rozbočovač jeden konec do tv a druhý do setoboxu, který dáš před rekordér. Já to tak mám napojené, jednu tv mám ze setoboxem a přes rozbočovač druhý vývod do druhé tv, tam jde pouze analog a sleduju dva různé kanály současně. Jeden digi, druhý analog, ale digi můžu sledovat i na druhé tv, pokud ho nesleduju na té první. Satelitem bych to neřešil, tím nic nevyřešíš, pokud nemá tvoje nová televize satelitní tuner, budeš tam kde jsi teď a za ty prachy co dáš do satelitu HD pořídíš i setobox od kabelu. Taky jsem přemýšlel o satelitu, ale mám tři tv, takže ivestice by nebyla zrovna malá. Nyní platím upc 300kč měsíčně, mám přes 50 programů a internet UPC - to vše za tři stovky měsíčně. Kdybych měl satelit, musel bych ho zaplatit a jen za wifi jsem platil 340Kč + 220základ od upc 14programů. Teď mám vše v jednom za skoro polovinu a bez investic do satelitu HD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]