Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je studený a teplý offset?

Od: karlikos odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, nemohl by mi někdo vysvětlit co je to studený a teplý v offset? (týká se oblasti pájení). Moc děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Offset znamená přesun,nebo přenos.Většinou se používá v tiskařské technice.V pájení jsem se s tímto pojmem nesetkal,lze se jen domnívat,že jde o pocínování kontaktů,nebo plošných spojů.Teplý bych hádal v tavenině,studený třeba galvanotechnicky.

JABRAKA

lui*
hodnocení

0x

No záleží na tom v jaké souvislosti je to použito. Ofset je jeden z možných výrobních postupů při výrobě motivu plošného spoje. V podstatě se jedná o tisk horkým tavidlem na základní materiál.

Druhá možnost je posun nastavení teploty mikropájky. Nastavení rozdílu mezi zobrazenou a skutečnou teplotou, nebo naopak dorovnání rozdílu mezi skutečnou a zobrazovanou teplotou.

karlikos

@lui y a který je ten studený a který teplý ofset podle toho co jsi psal? Díky

lui*

Pokud se jedná o výrobu plošných spojů, tak určitě teplý. Studený bude asi to co popsal jabra nade mnou. Nikdy jsem o tom sice neslyšel, ale to neznamená, že to neexistuje. No a co se týče regulace tak nevím. Domnívám se, že se opravdu jedná spíš o tu výrobu pl. spojů.

hodnocení

0x

Zde se zmiňují o ofsetu:

produktinfo.conrad.com/...

doplněno 22.01.11 21:46:

jabraka opět mate *smich*

ofset jako tiskařská technika v tomto případě s pájením a výrobou plošných spojů nemá ale vůbec nemá nic společného *smich*

ale je opravdu kouzelné jak jakoukoliv svou myšlenku dokáže suveréně prezentovat *smich*

lui*

bmbx: Nemáš pravdu. Ofsetová technika se opravdu používá pro výrobu plošných spojů.

Já napsal - v tomto případě ;)

lui*

No má společné, ne že nemá. A to je princip přenosu media. K tomu ostatnímu, co kdo napsal nebo ne, se nebudu vyjadřovat, je to nepodstatné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]